USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Teknoloji Haberleri

15 Temmuz 2021 12:15

Verimlilik, motivasyon ve teknoloji sinerjisi

Bulut tabanlı personel yönetimi ve insan kaynakları platformu Kolay İK, kullanıcı başına ücretlendirme ile insan kaynakları süreçleri için harcanan maliyetleri en aza indirmeyi hedefliyor

Verimlilik, motivasyon ve teknoloji sinerjisi

Şirketlerin personel yönetimi süreçlerini kolaylaştırmak amacıyla 2014 yılında, 3 kişi ile yola çıkan Kolay İK, bugün 41 kişilik bir ekibe ulaştı. Çalışanların iş yükünü en aza indirmeyi amaçlayan Kolay İK, bulut tabanlı bir insan kaynakları yönetimi platformu. İK süreçlerini tek bir çatı altında yöneten Kolay İK'nın CEO'su Efecan Erdur, "Dört ana uygulamaya sahibiz. Bunlar; Personel, Performans, Vardiya ve Netaş ile geliştirdiğimiz Bordro. Her bir uygulama, kullanıcı başına 6 TL olarak ücretlendiriliyor. Kullanıcılar, aylık veya yıllık abonelikler yapabiliyor. Kullanıcı başına ücretlendirme ile insan kaynakları süreçleri için harcanan maliyetleri en aza indirmeyi hedefliyoruz. Kolay İK, 2 bin 500'ün üzerinde şirket ve 300 bini aşkın çalışanla birlikte, her gün binlerce insan kaynakları yöneticisi ve yüzbinlerce çalışan tarafından kullanılıyor" diyor.

"SUNDUĞUMUZ ÜRÜNLERİ SÜREKLİ GELİŞTİRİYORUZ"

Gelişen teknolojilerin kullanıcıların yazılım kullanma konusundaki yetkinliklerini artırdığına dikkat çeken Erdur, sözlerine şöyle devam ediyor: "Sunduğumuz ürünleri, kurulduğumuz ilk günden bu yana kullanıcı deneyimini ön plana alarak geliştiriyoruz. Bir ürün, teknik olarak ne kadar çok kapasiteye sahip olursa olsun, eğer kullanıcılar zorluk çekiyorsa hiçbir anlamı kalmıyor. Biz de bunun farkında olan bir ekip olarak teknolojiyle birlikte kullanıcılarımızın da gelişmesini sağlamak için durmadan çalışmaya devam ediyoruz. Şirketler teknolojiyle daha fazla iş yapmaya başladığı zamanlarda, teknoloji şirketi ve geleneksel şirket diye bir ayrım vardı. Aslında yıkıcı değişimlerin olduğu her zaman gözlemlenebilen bir durum. Ama artık böyle değil. Eğer bugün bir şirket, teknolojiyi kullanmıyorsa rekabet etme imkanı da yok. Eskiden teknoloji kullanan şirketler, rekabette bir adım ileride oluyordu. Günümüzde ise teknolojiyi kullanmak bir rekabet avantajı değil, bir zorunluluk."

"PANDEMİ SONRASI İK EKİPLERİNE ÇOK İŞ DÜŞECEK"

Geçtiğimiz yıl başlayan salgının, iş dünyasında köklü değişimleri de beraberinde getirdiğini ve bu değişimlerin hâlâ devam ettiğini kaydeden Efecan Erdur, "Yaşanan pandemi ile birlikte gerek kişisel hayatlar gerekse iş dünyası oldukça fazla etkilendi. Özellikle iş dünyasında ciddi bir dönüşüm gözlendi. 2020 yılı bu noktada ciddi bir hazırlık yılı oldu denebilir. Yıkımlarla dolu 2020 yılından çıkan çalışanların motivasyonu için 2021'de ve gelecek yıllarda insan kaynakları ekiplerine oldukça fazla iş düşüyor. Çünkü çalışanın motivasyon eksikliği, iş verimliliğini etkileyecek bir unsur. Bu noktada, işverenlerin ve İK ekiplerinin destek sağlamak adına yapabileceği çalışmalar ise şirketten şirkete farklılık gösterebilir. Yapacağınız her ne olursa olsun, önemli olan çalışanın yanında olduğunuzu hissettirmeniz" yorumunda bulunuyor.

"UZAKTAN ÇALIŞMADA 'BULUT', KİLİT ROL OYNUYOR"

İçinde bulunduğumuz süreçte uzaktan çalışmanın işlerin devamında önemli bir rol oynadığını dile getiren Erdur, "Uzaktan çalışma sistemi, birçok işletme için oturmaya başladı. Bu sürecin rahat yürütülebilmesinde önemli rol oynayan araçlardan biri ise bulut tabanlı yazılımlar... Bulut tabanlı yazılımlar, dilediğiniz ortamdan ve cihazdan kullandığınız yazılıma bağlanabilme fırsatı veren yapılardır. Bulut tabanlı insan kaynakları sistemi sayesinde departman çalışanları, personellerin verilerine hızlıca erişim sağlayabiliyor. Özetle hâlâ pandeminin etkilerini taşısak da gelecekte değişim ve dönüşümlerin etkilerini daha fazla göreceğiz. 2021 yılını içinde bulunduğumuz dönüşüme adaptasyon süreci gibi düşünebiliriz" diyor.

KOLAY SOR CHATBOTU, HER SORUYA CEVAP VERİYOR

Yapay zekayı işlerine chatbot ile entegre ettiklerini, insan kaynaklarına dair merak edilen tüm soruları WhatsApp üzerinden cevaplayan 'Kolay Sor' adlı bir chatbotu hayata geçirdiklerini belirten Erdur, "Bu chatbot; kalan izin günleriniz, brüt ve net maaş hesaplaması gibi birçok soruyu cevaplayabiliyor. Yapay zeka teknolojisi sayesinde ise her geçen gün daha fazla bilgiyi öğreniyor ve böylece cevapsız soru kalmamış oluyor. Bir teknolojiye bir problem aramak yerine, bir problemi teknoloji kullanarak çözmenin ne kadar önemli bir süreç olduğunu her gün daha iyi anlıyoruz. Bunun sadece bizim yaptığımız gibi yazılımla da olması gerekmiyor. Bir ekip, her adımda çok küçük dahi olsa ürün ve hizmetini geliştirmeye devam ediyor ve bu süreci durmadan tekrarlıyorsa, bunun sonucunda harikalar ortaya çıkacaktır" açıklamasında bulunuyor.

EN ÇOK OKUNANLAR