USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Teknoloji

02 Haziran 2020 12:43

"Türkiye’nin dijitalleşerek büyümesine katkı sağlıyoruz"

"Gerek özel sektör gerekse de kamu kurum ve kuruluşlarının dijital dönüşüm süreçlerine destek sağlamak ve bu süreci en verimli biçimde yönetmelerine yardımcı olmak Cisco olarak en kritik önceliğimiz. Müşterilerimizin dijital dönüşüm, uzaktan çalışma ve güvenlik gibi taleplerini karşılayabilmek için proaktif bir strateji benimsiyoruz"

"Türkiye’nin dijitalleşerek büyümesine katkı sağlıyoruz"

Mustafa Gündoğdu / [email protected]

Türkiye’nin, Cisco’nun stratejik öncelik verdiği ülkelerden biri olduğunu dile getiren Cisco Türkiye Genel Müdürü Didem Duru, vizyonlarının da Türkiye’nin dijitalleşme yoluyla dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olma hedefine katkı sağlamak olduğunu söylüyor.

• Dünya ve Avrupa’yla kıyasladığımızda Türkiye, dijital dönüşüm sürecinde nasıl bir sınav veriyor?

Dijital dönüşüm son yılların en çok konuşulan gündem konularından biri. Covid-19, kesinlikle dijital dönüşüm sürecini de hızlandırıcı bir etki yarattı. Türkiye’de de birçok farklı sektördeki kurum ve şirketlerin içinden geçtiğimiz döneme hızlı refleks gösterdiğini ve de yeni koşullara adapte olabilmek adına dijital dönüşümün gerektirdiği süreçlere ağırlık verdiğini gözlemliyoruz. Yeni dönemin dinamiklerine ayak uydurarak dijital dönüşümü sağlayan şirketler, rekabette birkaç adım öne çıkacak.

• Özellikle iletişim tarafında Webex uygulamanızla bugün itibariyle hangi rakamlara ulaştınız?

Cisco Webex; Webex Meetings ve Webex Teams çözümleri başta olmak üzere en yüksek standarda sahip farklı iş birliği çözümleri sağlayan bir platform... Webex Meetings ile toplantılara evinizden ve ofisinizden katılabileceğiniz gibi mobil cihazlardan hareket halindeyken de bağlanmak mümkün. 

Koronavirüs salgını öncesi dönemde Webex üzerinden her ay yaklaşık 6 milyar dakika toplantı yapılıyordu ve ayda yaklaşık 130 milyon profesyonel Webex’le iletişim kurmaktaydı. Mart ayında toplam toplantı süresi 14 milyar, geride bıraktığımız nisan ayında ise 25 milyar dakikayı buldu. Nisan ayındaki toplam katılımcı sayısı ise 500 milyon kişiyi aştı. 

• Uzaktan çalışma süreçlerinde üzerinde en fazla durulan konulardan biri de güvenlik. Bu anlamda Cisco olarak kullanıcılarınıza ne gibi hizmetler sunuyorsunuz?

İş hayatının ve eğitimin online ortama taşınması, kötü niyetli aktörler için de elverişli bir ortam yarattı. Video konferans gibi hassas bilgilerin paylaşıldığı iş birliği teknolojileri başlıca hedef haline geldi. İşletmelere yönelik güvenlik hizmeti sağlayan en büyük şirketlerden olan Cisco da video konferans uygulaması Webex’te paylaşılan verilerin güvenliğini sağlamak üzere agresif ve proaktif bir strateji benimsiyor. 

Cisco, yeni döneme yönelik güvenlik uygulamalarını duyurduğu 10 Mart’tan itibaren 9 milyon yeni kullanıcı kazandı. DNS katmanı güvenlik ürünü olan Cisco Umbrella ve VPN çözümü Cisco AnyConnect'in kayıtlarında da 3 haneli yüzdelik artışlar gözlemledik. Çok faktörlü kimlik doğrulama çözümü Duo Security’ye, dünya genelinde 3 bin 300'ün üzerinde yeni kuruluş kaydoldu. Bu, normal dönemdeki haftalık yeni üye sayısının 2 katına denk geliyor.

EN ÇOK OKUNANLAR