USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Teknoloji Haberleri

17 Kasım 2023 09:31

“Taraftar müşteri stratejileri inşa edilmeli”

Kolektivist, Strateji, Müşteri ve Dönüşüm Uzmanı Dr. Hakan Tetik, e-ticarette müşteri deneyimini zenginleştirme yollarını anlattı.

“Taraftar müşteri stratejileri inşa edilmeli”

Platin Dergisi Kasım 2023 sayısında faaliyet gösterdikleri sektörde fark yaratmak isteyen e-ticaret girişimcilerinin hangi yol haritasına yatırım yaparak ilerlemeleri gerektiğini uzman isimlerle analiz ettik.

Kolektivist, Strateji, Müşteri ve Dönüşüm Uzmanı Dr. Hakan Tetik, e-ticarette müşteri deneyimini zenginleştirme yollarını şöyle anlattı:

E-ticaret işinde müşteri deneyimi aslında çevrimiçi perakende mağazaları bağlamında, bir markanın müşterileriyle web üzerinden etkileşime geçmeyi nasıl başardığı anlamına gelir. Müşteri deneyimi, müşterinin bir markanın kendileriyle nasıl etkileşime girdiğine dair algısını tanımlar. Bunun tersi de geçerlidir... Bu algı müşteri davranışını etkileyen itici faktördür. Müşteride marka ile ilgili anılar oluşur ve marka bağlılığını teşvik eder; müşteriyi taraftar haline getirir. İlk izlenimden başlayarak tekrarlanan satın alımlara kadar yolculuğun her adımı çok önemlidir. Bu nedenle markaların alışveriş yapan müşterilerinin her temas noktasını değerlendirmesi gerekir. Temel olarak eğer müşteriler sizinle etkileşime girmeyi seviyorsa, sizi başkalarına tavsiye edecek ve sizinle daha uzun süre kalacaklardır. Taraftar müşteri sayısındaki artış hem ciro hem de kârlılık büyümesi anlamına gelir. deneyim nasıl kurgulanmalı?

* Satın alma öncesi deneyimi çok iyi çalışın.

* Artan tüketici beklentilerini aşmak için gelişmiş mobil deneyimler sunun.

* Mobil stratejinizi tüm temas noktalarındaki müşterileri memnun edecek şekilde tasarlayın.

* Müşteriyi elde tutmayı artırmak için önce çalışan deneyimini geliştirin.

* E-ticarette öne geçmek için kişiselleştirme tekniklerini ve sadakat programlarını kullanın.

* İyi müşteri ilişkilerini geliştirmek için şeffaflığı sıklıkla teşvik edin.

* Satın alma sonrası deneyiminde müşteriyi şaşırtın.

* İşinizi büyütmek söz konusu olduğunda akıllı bir e-ticaret müşteri deneyimi stratejisi, pazarlama stratejisi kadar önemlidir. Müşteri kimliği ve erişimini tüm temas noktalarında %100 müşteri onayıyla 360 derecelik müşteri profilini anlayarak yapabilirsiniz.

Bu, hedef kitlenizin ilgisini çeken pazarlama ve sadakat programlarını kişiselleştirmenize olanak tanır. Böylece müşterileriniz için bir kazan-kazan durumu oluşur ve taraftar müşteri sayısında artış sağlarsınız.

(Kolektivist, Strateji, Müşteri ve Dönüşüm Uzmanı Dr. Hakan Tetik)

EN ÇOK OKUNANLAR