USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Teknoloji

03 Aralık 2019 16:34

SBM ve SAS’tan bulut tabanlı analitik pazaryeri

SAS, Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin (SBM) yakın zamanda hayata geçireceği S-Cloud Marketplace Platformu'nda iş birliğine gidiyor.

SBM ve SAS’tan  bulut tabanlı analitik pazaryeri

Bu birliktelik ile hayata geçecek olan Analitik Pazaryeri, sektörün ortak bir platformu olarak tüm sektöre hizmet edecek. S-Cloud’da; SBM’nin SAS analitik servislerini kullandığı katma değerli ürünlerinin yanı sıra sigorta suistimalleri tespiti, güvenli veri transferi, konum bazlı servisler dahil olmak üzere birçok çeşitli alanda sektör için ölçeklenebilir, gelişmiş çözümler sunulacak.

“Sigorta sektörüne böylesine önemli bir katkı sunacak bu çalışmada SBM ile iş birliğine imza attığımız için çok mutluyuz” diyen SAS Türkiye ve Orta Asya bölgelerinden sorumlu Genel Müdürü Tayfun Topkoç, SBM’nin bu yenilikçi pazara giriş stratejisini hayata geçirmek için güçlü bulut altyapısının avantajlarından yararlanacaklarını söyledi. Topkoç: “SBM’nin S-Cloud ortamı aracılığıyla yaygınlaştırılacak bu çalışma, SAS'ın analitik ve yapay zeka alanındaki kapsamlı uzmanlığı ile son kullanıcılara; gelişmiş analitik ve yazılım hizmetlerinin yanı sıra Türkiye sigorta piyasasındaki talebe cevap verebilecek ölçekte, yeni kullanım alanlarına da uygun olan SAS Viya platform ürünleri için bulut bilişim çözümleri de sunacak’’ açıklamasını yaptı.

SBM Genel Müdürü Murat Hakseven, “Sunacağımız Analitik Pazaryeri, temelde sigortacılık sektörüne hizmet edecek. Bu birliktelik; aynı zamanda sigorta şirketlerinin hızlı bir şekilde verileri görselleştirmelerine, bilgi edinmelerine ve SAS VIYA platformunun sunduğu profesyonel yapay zeka ve makine öğrenimi yeteneklerinden faydalanmalarına olanak sağlayacak” şeklinde konuştu.

EN ÇOK OKUNANLAR