USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Teknoloji

22 Temmuz 2020 13:52

Nurettin Erzen: Teknoloji artık bir lüks olmaktan çıktı

Platin Dergisi iş ve ekonomi dünyasını Instagram hesabından ağırlamaya ve gündemi belirlemeye devam ediyor. Geçtiğimiz akşam gerçekleşen canlı yayında İncehesap.com Kurucu Ortağı Nurettin Erzen, Platin Dergisi Editörü Mustafa Gündoğdu ile pandemi döneminde tüketicilerin e-ticarete olan ilgisini konuştu

Nurettin Erzen: Teknoloji artık bir lüks olmaktan çıktı

İncehesap.com Kurucu Ortağı Nurettin Erzen, pandemiyle birlikte tüketicilerin her türlü ürün ve hizmete online platformlardan erişme yolunu seçtiklerini, bu durumun da tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de e-ticareti canlandırdığını ifade etti. Online alışverişte en çok sağlık ürünleri ve temel ihtiyaç olan gıda ürünlerinin tercih edildiğine dikkat çeken Erzen, “Gıda ürünlerinin temel ihtiyaç olduğu düşünüldüğünde, bizim de içinde faaliyet gösterdiğimiz teknoloji ürünleri tarafında kayda değer bir büyüme olduğu görülüyor. Araştırma verileri artık teknoloji ürünlerinin bir lüks olmaktan çıktığını ve önemli bir ihtiyaç haline geldiğini bizlere gösteriyor” dedi. 

ONLINE TEKNOLOJİ ÜRÜNLERİ ALIŞVERİŞİ YÜKSELİŞTE

Ticaret Bakanlığı’nın açıkladığı son verilere dikkat çeken Erzen, “2020 yılının ilk 5 ayında e-ticaret hacmi, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 48 arttı ve 63,3 milyar lira olarak gerçekleşti. İlk 5 ayda, kartlı işlemlerde en fazla artış gösteren sektör, yüzde 400’ün üzerinde artışla gıda ve süpermarket sektörü oldu. Bu alanı ise yüzde 75 artışla beyaz eşya ve ev aletleri, yüzde 53 artışla elektronik sektörü, yüzde 95 artışla yazılım sektörü takip etti” şeklinde konuştu. 

İNCEHESAP KULLANICI SAYISI YÜZDE 50 ARTTI

Nurettin Erzen, pandemi döneminde İncehesap.com toplam kullanıcı sayısının yüzde 50 arttığını kaydetti. Erzen, “Mobil cihazlardan gelen kullanıcı sayımız ise yüzde 46 oranında yükseldi. Site trafiğimize gelince sayfa görüntülenme sayısı 3 kat, sitede geçirilen ortalama süre 2,2 kat, sosyal medya üzerinden edinilen trafik ise 3,3 kat arttı. İncehesap’ın yüzdesel olarak en çok büyüme gerçekleştiği ilk 5 il ise sırasıyla Batman (yüzde 236.81), Aksaray (yüzde 134.08), Malatya (yüzde 115.22), Çorum (yüzde 114.71) ve Bartın (yüzde 111. 41) oldu” yorumunu yaptı.   

GAMING EKİPMANLARI TÜKETİCİLERİN GÖZDESİ 

Erzen ayrıca pandemi döneminde hobilerine yönelen ve daha fazla oyun oynayan tüketicilerin, gaming ekipmanlarına büyük ilgi gösterdiklerinin altını çizdi. İncehesap.com verilerine göre Mart ayından Haziran ayına kadar geçen süreçte, gaming hazır sistemlerde, geçen yılın aynı dönemine kıyasla 13 katlık bir artış yaşandı. Gaming ekipmanlarının yanı sıra diğer teknoloji ürünleri satışında da artış yaşandığını bildiren Erzen, “İnsanlar evlerinden çalışmaya başlayınca ekipmanlarını yenileme ihtiyacı duydu. Bu nedenle geçen yılın aynı dönemiyle kıyasladığımızda klavye satışlarında 7 kat, notebooklarda 11 kat, mouse satışlarında ise 5 kat artış oldu. WebCam ürünlerine ilgi öyle arttı ki şu an piyasada WebCam bulamaz olduk” dedi.    

HEDEF 2020 SONUNDA YÜZDE 70 BÜYÜME

E-ticaret pazarındaki bu hareketliliğin şirket cirosunu olumlu yönde etkilediğine vurgu yapan Erzen, “10 Mart ile 31 Mayıs tarihleri arasında kasa satışlarımız 8,2 kat, anakart satışlarımız 6,2 kat, bellek satışları ise 4,5 kat arttı. Tüm bunların sonucunda toplam ciromuz 3,2 kat artmış oldu. Tüm bu gelişmeler ışığında İncehesap olarak 2020 yılı sonunda yüzde 70 büyümeyi hedefliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EN ÇOK OKUNANLAR