USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Teknoloji

02 Eylül 2020 13:21

"İşler aksamadı, zaman ve mekandan bağımsız imza attık"

Koronavirüs döneminde artan mobil çalışma eğilimi, bundan sonraki dönemlere de etki edecek. Yer ve zaman bağımsız çalışmanın olmazsa olmazları haline gelen e-imza ve mobil imza çözümleri konusunda, ülkemizdeki en deneyimli firmalardan biri olan E-GÜVEN Genel Müdürü Can Orhun, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu

"İşler aksamadı, zaman ve mekandan bağımsız imza attık"

Koronavirüs salgını sonrasında evden çalışma eğiliminin yükselmesiyle birlikte e-imza ve mobil imzaya talep arttı. İşletmeler de bu yeni dönemde zaman ve mekandan bağımsız imza atma kolaylığı sağlamak için gereken altyapılara yatırım yapma konusunda planlarını hızlandırdılar. Koronavirüs önlemleri kapsamında birçok işletme evden çalışma yöntemini tercih etmeye başladı. İşlerin ev ortamına taşınmasıyla şirketler, onay ve imza gerektiren süreçlerinin aksamaması için çözüm arayışına girdi. İmza gerektiren dokümanların, onay ve imza yetkilileri arasında dijital ortamda otomatik olarak dolaştırılmasını sağlayan çözümler burada işletmelerin verimliliğini ve iş sürekliliğini pozitif yönde arttırdı. Mobil çalışma eğilimi zaten yükselişte idi, koronavirüs bu eğilimi oldukça hızlandırdı. Önümüzdeki dönemde de bu modelin yaygınlaşacağını öngörüyoruz. İşler dijital ortama taşınırken imza süreçleri de kağıt ortamdan elektronik ortamlara aktarılacak. 

E-imza kişisel verilerin gizliliğini garantiliyor

Gelişen teknoloji ile birlikte kişisel veriler, farklı uygulamalar ve sistemler aracılığıyla hemen hemen herkes tarafından ulaşılabilme ve paylaşılabilme riskini taşımaya başladı. Kişisel bilgilerin korunması hem bireysel hem de kurumsal anlamda büyük öneme sahip. Biz de bu sorunun üstesinden gelebilmek için Zumizum KVK mobil uygulamasını geliştirdik. Zumizum KVK uygulaması saha operasyonlarında, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında müşterilerin kişisel bilgilerini içeren belgelerin, gizlilik şartları gözetilerek hedef sisteme aktarılması gereken bütün süreçlerde kullanılabiliyor. Ayrıca görsel veri ile bildirim sağlanması gereken süreçlerde, gizli müşteri çalışmalarında, satış ziyaretlerinin yanı sıra görsel belgeleme gerçekleştiren kurumların saha çalışmalarında uygulamadan faydalanılabiliyor.

Evden çalışma modeline geçişte yoğun talep gören platform LetSign

E-GÜVEN, elektronik imza altyapısı ile imza süreçlerini kolaylaştırmak için yeni nesil kullanıcı ara yüzleri ile LetSign platformunu hayata geçirdi. Letsign, karşılıklı imza veya onay gerektiren dokümanların tek bir platform üzerinden paylaşılmasını, dağıtılmasını ve hedef sistemlere aktarımını sağlıyor. Bu platform gerek bireysel gerek kurumsal kullanıcıların tüm ihtiyaçlarını daha önceden öngörerek geliştirildi. Bu dönemde de artan anlık imza ihtiyaçlarının çözümünde ilk adres oldu. Temel olarak LetSign, imza gerektiren dokümanların, onay ve imza yetkilileri arasında dijital ortamda otomatik olarak dolaştırılmasını sağlayarak, belgelerin elektronik veya mobil imza ile imzalanmasını mümkün hale getiriyor.

İş sürekliliği ve kullanım kolaylığıyla kurumsalda ve bireyselde ortak tercih LetSign oldu

LetSign, istenilen zamanda ve istenilen mekanda hukuken geçerli imza atma konforu sunan bir platform. Hem bireysel hem de kurumsal kullanıma uygun çözümlere sahip. LetSign doküman akışını takip eden sistem altyapısına sahip, doküman özelinde karşılıklı yazışma olanağı sağlayabiliyor. LetSign, verimi artıran, kullanıcı dostu bir platform. İnternet bağlantısı bulunan her cihazdan kolaylıkla sisteme giriş yapılarak kullanılabilen LetSign ile kullanıcılar belli bir mekana veya saate bağlı olmaksızın imza süreçlerini yönetebiliyor. Üstelik sadece imzası talep edilen kişinin LetSign paketi satın almış  olması da zorunlu değil. İmza atabilmek için dokümanın bilgisayara indirilmesi ve başka bir imzalama aracına sahip olması da gerekmiyor. 

Kargo-kurye yok, tasarruf çok

Islak imzalı iş süreçlerini elektronik ortama taşıyarak kağıt ve kargo maliyetlerinde yüzde 50’ye varan tasarruf elde edilmesini sağlıyoruz. Kağıt, mürekkep, postalama ve kurye gibi maliyetlerden tasarruf sağlayan kullanıcılar, kağıt ortamındaki dokümanları tarama, depolama ve arşivleme sorunları ile de zaman kaybetmiyor. Tüm bunların yanı sıra, sürdürülebilir çevreci bir çözümden faydalanıyorlar. Günümüzde insanların daha çevreci anlayışları benimsemeleri kaçınılmaz. 

WWF-Türkiye tarafından “Yeşil Ofis” seçildiler

Çevre konusundaki odağımızı; çevreye fayda sağlamak, ağaçların kesilmemesi, doğal kaynakların daha az tüketilmesi, kağıda olan ihtiyacın en aza indirilmesi ve karbon emisyonunun azaltılması şekillendiriyor. Ofis içerisinde kullanılan basılı malzemelerde geri dönüşümlü çözümleri tercih ediyoruz, ayrıca kağıt, cam ve pil tüketimini de azalttık. Bu alanda hem çözümlerimizle kullanıcılarımıza katkı sağlarken hem de kendi odağımızı çevreye odaklılığa çevirdik. WWF-Türkiye tarafından tasarruf ve iyileştirme amacıyla yürütülen “Yeşil Ofis” programı şartlarını sağladık ve kurum tarafından “Yeşil Ofis” diploması aldık. Son 16 yılda 65 bin ağacın kesilmesini önleyerek 125 bin insanın oksijen ihtiyacını karşıladık. Son olarak, LetSign ürünümüz üzerinden imza için doküman gönderen kullanıcılarımız için doğa dostu bir yapı da kurduk. LetSign ile ne kadar çok imza için doküman gönderirse kullanıcılarımız onlar adına ağaç dikiyoruz. Bu da kullanıcılarımız tarafından oldukça beğenilen bir uygulama oldu. 

EN ÇOK OKUNANLAR