USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Teknoloji Haberleri

24 Haziran 2021 15:36

Engin Aksoy: 5G ile verimliliği artıracak uygulamalar geliştirilecek

Vodafone Türkiye CEO'su Engin Aksoy "5G ile birlikte hızlı internete erişim ve birçok sektörde verimliliği artıracak uygulamaların geliştirilmesi sağlanacak. İmalat sanayii, tarım, ulaşım ve şehircilik; 5G ve nesnelerin interneti teknolojilerinin önemli dönüşüm yarattığı sektörler" dedi.

Engin Aksoy: 5G ile verimliliği artıracak uygulamalar geliştirilecek

5G ile hayatımızdaki küçük ya da büyük tüm cihazlar çevrimiçi hale gelecek. Sürücüsüz otomobillerden akıllı şehirlere kadar, gelecekte internet erişimi gerektirecek milyarlarca cihaza kablosuz bağlantı sağlamayı kapsayan yeni bir dönem başlayacak. Mevcut bağlantı hizmetlerinin ileri seviyelere taşınması ile yüksek kalitede canlı yayın yapabilme, sanal gerçeklik üzerinden ziyaretler, gaming gibi alanlar öne çıkacak. 5G ile birlikte hızlı internete erişim ve birçok sektörde verimliliği artıracak uygulamaların geliştirilmesi sağlanacak. İmalat sanayii, tarım, ulaşım ve şehircilik; 5G ve nesnelerin interneti teknolojilerinin önemli dönüşüm yarattığı sektörler. 5G, üretim sürecinin pek çok aşamasında da hız ve maliyet kazanımı, iş sağlığı ve güvenliği açısından gelişim olanakları sunuyor.

5G teknolojisinin çok çeşitli kullanım alanları olacak. Örneğin, bir doktor, başka bir şehirdeki hastaya uzaktan tıbbi müdahalede bulunabilecek. Akıllı fabrikalarda endüstriyel ekipman uzaktan kontrol edilerek iş güvenliği daha da artırılacak. Yol koşulları, tehlikelerin önceden belirlenmesi ve araçların birbirleriyle iletişime geçmesi noktasında 5G'den faydalanılacak. Uçtan Uça Yerli ve Milli 5G Haberleşme Şebekesi Projesi'nde, yerli ve milli ürün kullanımı konusunda teknoloji bağımsız olarak her alanda iş birlikteliği ve proje destek çalışmalarımız devam ediyor.

EN ÇOK OKUNANLAR