USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Teknoloji

22 Şubat 2019 16:42

"Endüstri 4.0'a bir adım daha yakınız"

2019 itibari ile IAS Satış ve Pazarlama Genel Müdürlüğü görevini üstlenen Ahmet Oturgan, yeni yıl hedeflerini anlattı. IOT ve İş Zekası konularındaki gelişmelerin yanı sıra IAS’nin kendi veri tabanı IASDB’yi ürettiğini duyuran Oturgan, “Gelecek için önemli bir adım daha attık” diyor

"Endüstri 4.0'a bir adım daha yakınız"

Kurumsallaşma sürecinde dijitalleşme ve Endüstri 4.0 gibi konularda firmalara yol gösterici bir misyon üstlenen yerli yazılım firması IAS, kendi veri tabanı IASDB’yi tanıtarak yeni yılı karşıladı. IAS Satış ve Pazarlama Genel Müdürlüğü görevini üstlenen Ahmet Oturgan, IAS’nin kurumsal kaynak planlama çözümü olan caniasERP’deki son gelişmeleri ve yeni yıl hedeflerini, “2019'da IAS olarak Endüstri 4.0 konusundaki çalışmalarımıza devam edeceğiz. Gündemimizde kendi üretimimiz olan veri tabanımız IASDB var. IoT ve iş zekası konusundaki çalışmalarımıza bu yıl makine öğrenmesini de ekleyeceğiz. Ayrıca dünyadaki etkinliğimizi de artırmayı planlıyoruz. 2019’un ilk çeyreğinde yeni ofisimizin duyurusunu yapacağız” sözleriyle anlatıyor.

MİLLİ YAZILIMLARIN ÖNEMİ FARK EDİLDİ

Ahmet Oturgan, firmaların dijitalleşme konusunda bilinçlenip bilinçlenmedikleriyle ilgili olarak da şunları söylüyor: “Bugünlerde çokça duyduğumuz Endüstri 4.0 ve dijitalleşme kavramlarının popülerliği, ERP yazılımlarına olan ilginin artmasında önemli bir etken. Bunun yanında milli yazılımların stratejik önemi konusunda son zamanlarda yaşanan farkındalık da bizim için önemli bir parametre. IAS, tarihindeki tüm projeleri Türkiye’de ve Türk mühendisler ile gerçekleştirdi. Bugün ERP alanında en güçlü ve potansiyeli en yüksek yerli üreticilerden biri konumundayız. İşletim sistemi, güvenlik, Endüstri 4.0 ve ERP gibi özellikle bazı stratejik alanlarda yerli ve milli yazılımın önemini yıllardır dile getiriyoruz. Son yıllarda bu konuda yaşanan gelişmeler umut verici.”

“GÜNEY KORE OFİSİ AÇILACAK”

Oturgan, 2019 yılında caniasERP’de ne gibi gelişmelerin olacağını da şu şekilde açıklıyor: “En önemli gelişmelerden biri IASDB... TROIA Platformu ve caniasERP’de olduğu gibi bir ilke imza atıyoruz ve bu yıl kendi veri tabanımızı müşterilerimize sunuyoruz. Endüstri 4.0 ve dijitalleşme alanındaki yatırım ve çabalarımız artarak devam edecek. IoT ve iş zekası alanındaki gelişmelere, bu seneden itibaren makina öğrenmesini de eklemeyi planlıyoruz. Bu gelişmelerin yanı sıra dünyadaki etkinliğimizi artırmak üzere çok önemli girişimlerimiz de olacak. Bunlardan en yakını, Güney Kore ofisimizin açılışı. 2019 yılının ilk çeyreğinde ofisimizin açılışını gerçekleştirmek için tüm hazırlıklarımız sürüyor.”

EN ÇOK OKUNANLAR