USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Teknoloji

28 Mayıs 2019 15:24

Dijitalleşme ve otomasyon, insan kaynağını da dönüştürüyor

IDC CIO Summit 2019, 7-9 Nisan tarihleri arasında Antalya’da gerçekleşti. Bu yıl İnovasyon ve Otomasyon Çağı için Stratejik Yaklaşımlar’ teması ile düzenlenen etkinlikte, bilişim sektörü profesyonelleri Türkiye’nin dijital dönüşüm yolculuğu konusundaki deneyim ve öngörülerini paylaştı.

Dijitalleşme ve otomasyon,  insan kaynağını da dönüştürüyor

Etkinlik kapsamında düzenlenen ‘Dijital Yolculuğunuzu Hızlandırın: Dijital İşletme Olmak’ panelinde konuşan Softtech Genel Müdürü Murat Ertem, ‘Softtech olarak teknoloji firması olmanın yanı sıra aynı zamanda aslında bir insan kaynakları şirketiyiz. Bu sebeple tüm çalışmalarımızda insana odaklanmamız gerekiyor. Bunun için yurt dışındaki bir firmadan temsilciliğini aldığımız ‘Öğrenme Çevikliği’ yaklaşımına dayanan insan kaynakları süreç yönetimine yatırım yaptık. Teknoloji şirketleri başta olmak üzere insanlar mezun oldukları okullarıyla hayatını idame ettiremiyor. Bilgi yenilendiği ve sürekli değişkenlik gösterdiği için ‘Stratejik düşünmeye sahip misiniz?’, ‘Değişikliklere nasıl uyum sağlıyorsunuz?’, ‘Farklı coğrafyalardan, farklı insanlarla nasıl çalışabiliyorsunuz?’ ve ‘Sonuç odaklılığınız var mı?’ gibi soruların cevaplarını arıyoruz. Mühim olan öğrenmeye ne kadar açık oldukları. Çünkü bilginin sürekli yenilenmesi ve artması gerekiyor” diye konuştu.

İNOVASYON İNİSİYATİFİ

Panelde yaptığı konuşmasında Softtech’in Çin ve Amerika’daki teknoloji iştirakleri Softtech Çin ve Maxitech ile teknolojiyi yakından takip edebildiklerinden bahseden Ertem, "Dünyada teknolojinin konuşulduğu Çin ve ABD’yi iyi anlamamız ve takip etmemiz gerekiyor. Özellikle Çin’e bakacak olursak teknolojilerini çok hızlı bir şekilde geliştirdiklerini görüyoruz. Çin ve ABD’deki teknoloji iştiraklerimiz ile buralarda iş birliği yapacak start-up’ları müşterilerimiz için araştırıyoruz. Müşterilerimize özel inovasyon çözümleri sunarak onlara nasıl daha fazla katma değer sağlayabiliriz sorusu özelinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu nedenle inovasyon inisiyatifinin çok önemli olduğunu düşünüyorum" diye sözlerini tamamladı.

EN ÇOK OKUNANLAR