USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Teknoloji Haberleri

15 Kasım 2023 13:27

Bulut teknolojisiyle maliyetler düşüyor, verimlilik artıyor

Bulut teknolojisi, iş yazılımlarını tek seferlik yatırım yapılacak bir programdan sürekli hizmet gerektiren bir ihtiyaç haline dönüştürüyor. Logo Yazılım da servişleşme stratejisi çerçevesinde bulut çözüm portföyünü genişletiyor.

Bulut teknolojisiyle maliyetler düşüyor, verimlilik artıyor

Teknoloji ve dijitalleşme hayatımızın her alanında yer alırken, şirketler de değişen müşteri davranışlarına göre iş modellerini, ürünlerini, hizmetlerini ve iş süreçlerini dijitalleştirip dönüştürüyor. Yazılım sektörü yaşanan bu dönüşümle birlikte ürün odaklı olmanın ötesinde süreklilik gerektiren hizmet anlayışına evriliyor ve bulut bilişim bu gelişmeyi teknolojik anlamda mümkün hale getiriyor.

Bulut altyapısının, iş yazılımlarını tek seferlik yatırım yapılacak bir programdan, sürekli hizmet gerektiren bir ihtiyaç haline dönüştürdüğüne değinen Logo Yazılım Türkiye Genel Müdürü Akın Sertcan, "Logo Yazılım olarak servisleşme stratejisi çerçevesinde bulut çözüm portföyümüzü genişletiyoruz. Talep edilen ve çağın gerektirdiği deneyimleri; üyelik, abonelik ve kiralama gibi satış modelleri sunarak müşterilerimizle buluşturuyoruz" dedi.

ESNEK ÇALIŞMA MODELLERİNE GEÇİŞ SAĞLIYOR

Bulut teknolojisinin birçok sektörde dönüştürücü etkiler yarattığını; günlük yaşantıyı, iş yapış şekillerini daha hızlı ve akıllı hale getirdiğini belirten Sertcan, bu teknolojinin sunduğu fırsatlarla işletmelerin de çalışma şeklini kökten değiştirdiğini söyledi ve ekledi; "Geçtiğimiz on yılda bulut teknolojiye hızlı adapte olabilen şirketler hızla büyüdü. Şimdi ise bu devrim, her sektörden tüm işletmelere büyük avantajlar sunuyor.

Buluta yatırım yapan kurumlar, esnek çalışma modellerine geçiş yapabiliyor, iş yapma şekillerini değişimlere karşı hızla adapte edebiliyor. Bulutla çalışan şirketler giderlerini azaltıyor, sunucu bakımı yaptırmak zorunda kalmıyor. Bulut sağlayıcılar, sunucuların tahsisini ve hizmet sürekliliğini firmalar adına dinamik olarak yönettiğinden, şirketler sunucu yamaları ve güncellemelerine odaklanmıyor. Bulut, hizmet maliyetlerini düşürürken, esnek hizmet yapısı sayesinde yeni pazarlara daha hızlı giriş yapılmasını da sağlıyor. İhtiyaçlara hızla yanıt veren bulut servislerinde her paket, ihtiyaca göre ek fonksiyonlarla zenginleştirilebilirken, kullanıcı sayısı da ihtiyaç doğrultusunda belirlenebiliyor. Aynı zamanda işletmelerin performans ihtiyacına göre uyumlanabiliyor, iş yoğunluğu arttığı zaman sistem otomatik olarak performansını yükseltiyor."

"BULUT AVANTAJLARINA SAHİP ÇÖZÜMLER SUNUYORUZ"

Türkiye'nin en büyük yerli iş yazılımı şirketi Logo Yazılım olarak buluta geçişi tüm güçleriyle desteklediklerini belirten Sertcan, "Mikro işletmelerden kurumsal büyük yapılara kadar, her sektörden farklı ölçeklerdeki işletmelere bulutun avantajlarını sunan çözümler sağlıyoruz. Bu kapsamda hızlıca kullanıma alınabilen Logo Bulut ERP servisi, maliyet avantajı sayesinde herhangi bir sistem veya kurulum yatırımı gerektirmiyor. Bulut ortamında kullanıcılarla buluşuyor, sunucu ve güvenlik maliyetleri ise Logo Yazılım tarafından karşılanıyor. Bulut bilişim altyapısı ile ERP sistemi sürekli güncel olarak kullanılabiliyor ve vakit alan versiyon geçişlerine gerek kalmıyor. Ayrıca veriler korunuyor, kötü niyetli girişimlere karşı veri güvenliği sunuluyor. Kurumsal kaynak planlamaya ek olarak; perakende, doküman yönetimi, insan kaynakları ve e-Çözümler alanında bulutta çalışan yazılımlarımızla, dijitalleşmek isteyen kurumların en yeni teknolojilerle buluta geçişini sağlıyoruz" dedi.

EN ÇOK OKUNANLAR