USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Teknoloji Haberleri

13 Ekim 2022 16:52

Batarya teknolojilerinde dev yatırımlarla Türkiye üretim üssü olmaya aday

Elektrikli araç dönüşümü hızlı bir şekilde sürerken, yakın gelecekte en az elektrikli araçlar kadar, evlerde de enerji depolama konusu önemli bir pazar potansiyeli oluşturacak. Bu yarışta yatırım önerilerini de içeren yol haritasını hazırlayan Türkiye, dev yatırımlarla üstün özellikli piller üreterek e-mobilite çağına rekabetçi ülke konumunda girmeye hazırlanıyor.

Batarya teknolojilerinde dev yatırımlarla Türkiye üretim üssü olmaya aday

Enerjisiz bir gelecek düşünülemeyeceği gibi kablosuz teknolojilerin depolanan enerjiye duyduğu ihtiyaç da yeni nesil teknolojilerin ortaya çıkardığı önemli bir konu. Taşınabilir elektronik sistemlere ve elektrikli araçlara olan talebin artışı ile yenilenebilir enerjinin kullanımının artması da elektrokimyasal enerji depolamanın öneminin her geçen gün artmasına neden oluyor. Hayatımızın her alanında yer alan batarya ve benzeri enerji depolama sistemleri, teknolojilerin geleceğini sağlamlaştıran bir araştırma konusu olarak gelişime en açık alanlardan biri. Dünya genelinde elektronik sistemlerde, elektrikli araçlarda ve enerji sistemlerinde ihtiyaç duyulan enerjinin depolanması için lityum-iyon pil teknolojisi kullanılıyor. Talebin çok hızlı ve yüksek miktarda artmasının beklendiği bu teknolojide, ülkeler kendilerine üretim kapasitesi ile araştırma ve inovasyon hedefleri koyuyor. T.C. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ve TÜBİTAK TÜSSİDE tarafından hazırlanan Batarya ve Yenilikçi Enerji Teknolojileri Çalışma Grubu Raporu'na göre 2021 yılı itibarıyla yaklaşık 40 GWs olan AB'deki batarya talebinin 2025 yılında 176 GWs'ye ulaşacağı öngörülüyor. Yalnız Avrupa'da oluşacak talebi karşılamak için en az 10 ila 20 gigafactory'ye ihtiyaç duyulacağı tahmin ediliyor.

TÜRKİYE, ASYALI ÜRETİCİLERİN YATIRIM RADARINA GİRDİ

Öte yandan Türkiye'nin gelişmiş pazarlara yakın olması Asyalı batarya üreticisi firmalar için yatırım radarına girmesine olanak veriyor. TOGG ve Çinli Farasis Energy işbirliğinin yanı sıra Zorlu Holding'in Çinli yatırım şirketi GSR Capital ile ortaklığı, Koç Holding'in batarya üretimi konusunda Ford Motor Company ve Güney Koreli SK On ile ortak bir değerlendirme yapması Türkiye'ye ilginin daha da artabileceğini gösteriyor. Ayrıca batarya pazarının henüz olgunlaşmamış bir piyasa olması, Türkiye için de bir fırsat yaratıyor. Son yıllarda, savunma sanayinde geliştirilen ürünler ve teknoloji tedarikçilerinin ulaştığı yetkinlik seviyesi diğer sektörlerin gelişmesini de olumlu etkilemekte. Otomotivin yanı sıra tüketici elektroniği sektörünün de Türkiye'de gelişmiş olması batarya üretimine başlamak için avantaj oluşturuyor.

Günümüzde lityum-iyon pil üretiminin yaklaşık yüzde 80'lik kısmı ise Japonya, Çin ve Güney Kore tarafından gerçekleştiriliyor. Bu ülkeler aynı zamanda lityum-iyon pil üretimi için kullanılan malzemelerin üretiminde de öncülüğü ellerinde bulunduruyor. Katot üretimi için kullanılan aktif maddelerin yüzde 85'i, anot üretiminin yüzde 92'si, seperatör üretiminin yüzde 84'ü ve elektrolit üretiminin de yüzde 64'ü bu üç ülke tarafından gerçekleştiriliyor.

BATARYA TEKNOLOJİLERİNDE YOL HARİTASI HAZIR

E-mobilite çağında Türkiye'nin önlerde yerini alması için ilk adımlar atıldı. Dünyada yaşanan gelişmelerle birlikte Türkiye'nin batarya pazarında etkin olabilmesi için uçtan uca batarya üretim ekosistemi geliştirilmesi amacı doğrultusunda çalışmalar değerlendirildi. Bu kapsamda Türkiye için kısa, orta ve uzun vadeli olmak üzere yatırım önerilerini de içeren yol haritası hazırlandı. Önerilen projelerin hayata geçirilmesi ile Türkiye'nin dünyadaki bu yarışta yer alabilecek konuma geleceği öngörülüyor. Son yatırımlar ile birlikte ülkemizdeki toplam batarya talebinin ise 2025 yılında yaklaşık 15 GWs olması bekleniyor.

TOGG ve Farasis Energy ortaklığında temiz enerji depolama çözümleri geliştirmek üzere kurulan Siro Silk Road Temiz Enerji Depolama Teknolojileri (Siro) ise Türkiye'nin bu yarıştaki en büyük kozlarından biri olacak. TOGG'un elektrikli otomobiline can verecek bataryaların üretimine başlayan Siro, Gebze'de kurduğu Batarya Geliştirme Merkezi'nde ilk prototip bataryasının üretim ve testlerini başarıyla tamamladığını açıkladı. Temmuz ayında proje bazlı devlet yardımı alan Siro, 10 yıl boyunca toplamda 30 milyar TL yatırım yapmayı planlıyor. Şirketin ürettiği batarya hücreleri 15 GWs kapasiteli, batarya modül ve paketi ise 19.8 GWs kapasiteli olacak.

(Aspilsan Enerji Genel Müdürü Ferhat Özsoy)

"YENİ YATIRIMIMIZLA AVRUPA'DA PİL HÜCRESİ ÜRETEN TEK ŞİRKET OLACAĞIZ"

Diğer taraftan Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'nın yüzde 98 hissesine sahip olduğu ASPİLSAN Enerji de batarya konusunda sessiz sedasız stratejik adımlar atmaya devam ediyor. 6 Ağustos 2021 tarihinde 'Proje Bazlı Devlet Yardımı' verilmesi uygun görülen ASPİLSAN Enerji Lityum İyon Pil Üretim Tesisi sayesinde Türkiye yerli li-iyon teknolojisiyle tanıştı ve ilk kez yerli olarak üretimini gerçekleştirdi. Yatırımla ilgili bilgiler veren ASPİLSAN Enerji Genel Müdürü Ferhat Özsoy, "Yatırımımız, toplam 25 bin m2'lik kapalı alanda konuşlanıyor. Yaklaşık 1,5 milyar liraya tamamlanan ASPİLSAN Enerji Lityum İyon Pil Tesisi seri üretime geçmiş durumda. Silindirik pil üretim kapasitesi yıllık olarak 220 MWh, yani dakikada 60 hücre üretilebilmekte, bu da yıllık olarak yaklaşık 21 milyon adet hücreye tekabül ediyor ve pil üretim tesisinde sadece NMC değil diğer lityum iyon kimyalardaki hücreler de üretilebiliyor. Yeni yatırımımızla birlikte, Türkiye ve Avrupa'da pil hücresi üreten tek şirket olacağız" yorumunu yapıyor. Önce Türkiye'nin müteakiben de bölgenin ihtiyaçlarını karşılayacaklarını belirten Özsoy, "Ayrıca bu konuda dışa bağımlılığı sona erdirerek, tamamen milli teknolojiyle ve yerli üretim ile ülkemizin teknoloji hamlesine katkı sağlayacağız. İkinci faz yatırımı prizmatik tipte pil üretimi hedefliyoruz. Çok geniş bir kullanım alanı için üretilecek bu piller sadece araç değil birçok platformda kullanılacak. Bunların başında iş makineleri ve telekomünikasyon sektörü yer alıyor. Bu pillerle birçok tipte aracın da bataryası üretilecek. Halihazırda araçlar için ürettiğimiz bataryalar ithal pillerle test ediliyor" diyor.

EN ÇOK OKUNANLAR