USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Teknoloji Haberleri

06 Haziran 2023 10:23

Apple Vision Pro neler vadediyor?

ABD'li teknoloji devi Apple, düzenlediği etkinlik ile yeni ürünlerini dünyaya duyurdu.

Apple Vision Pro neler vadediyor?

Apple, her yıl düzenlediği geliştirici etkinliği WWDC etkinliğinde 2014'ten bu yana ilk yeni ana ürün serisi olan 'Vision Pro' başlığını tanıttı. Etkinlikte ayrıca iOS 17 güncellemesi, 15-inch MacBook Air, M2 Ultra çipi gibi ürün ve güncellemelerin arasında bulunduğu yeni teknolojiler duyuruldu.

Apple'dan Vision Pro'ya ilişkin yapılan açıklamada ise ürünün şirketin ilk uzamsal bilgisayarı olduğu kaydedildi.

Vision Pro'nun, dijital içeriği fiziksel dünyayla harmanlarken aynı zamanda kullanıcıların başkalarıyla bağlantıda kalmasına olanak tanıdığı belirtilen açıklamada, ürün için 'devrim niteliğinde' tanımlaması yapıldı.

ULTRA YÜKSEK ÇÖZÜNÜRLÜKLÜ GÖRÜNTÜLEME SİSTEMİ

Yapılan tanıtımda, Vision Pro'nun kullanıcının gözleri, elleri ve sesi gibi mümkün olan en doğal ve sezgisel girdilerle kontrol edilen tamamen üç boyutlu bir arabirim sunduğuna işaret edilerek, ürünün iki ekranda 23 milyon pikseli bir araya getiren ultra yüksek çözünürlüklü görüntüleme sistemine sahip olduğu belirtildi.

Fiziksel bir kontrolcü yerine gözler, ses ve elleriniz ile kullanılabilecek olan Vision Pro, sanal ve artırılmış gerçekliği bir arada sunuyor. Vision Pro, gücünü Apple tarafından geliştirilen M2 ve R1 çiplerinden alıyor. Vision Pro'nun üzerinde yer alan kameralar ile birlikte kullanıcılarının dijital avatarlarını yaratabilecek. Vision Pro'nun işletim sisteminin ismi ise visionOS olarak açıklandı.

Vision Pro, uzamsal FaceTime deneyimi de sunacak. Fotoğraf ve videoların Vision Pro ile birlikte yeni bir deneyim sunacak. Film izlerken ışığı kontrol edecek olan Vision Pro, sinemaya benzer bir deneyime sahip olacak. Vision Pro ile birlikte 3D videolar izlemek de mümkün. Önümüzdeki yıl satışa çıkacak olan Vision Pro'nun fiyatı ise 3 bin 499 dolar olarak duyuruldu.

EN ÇOK OKUNANLAR