USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Teknoloji

30 Ocak 2019 12:04

Apple CEO'su Tim Cook: Türkiye’de iPhone fiyatları düşecek

Türkiye’de iPhone almayı düşünenler için Apple CEO’su Tim Cook’tan iyi haber geldi. TL'nin dolar karşısında bir yılda yüzde 33 değer kaybetmesi nedeniyle Apple’ın satışlarının 700 milyon dolarlık bir kayba uğradığını itiraf eden Cook, “Kur farkı dolayısıyla sorun yaşadığımız bu ülkelerde indirime gitmeyi düşünüyoruz” dedi.

Apple CEO'su Tim Cook: Türkiye’de iPhone fiyatları düşecek

Hem Apple hem de son dönemlerde yaptığı açıklamalarıyla Tim Cook, dikkat çekmeye devam ediyor. Son dönemlerde yeni iPhone satışlarından memnun olmadığını dile getiren Cook, daha sonra şirketin satış beklentilerini de düşürdüğünü açıklamış ve böylece Apple hisselerinde düşüşler meydana gelmişti.

Apple CEO‘su Tim Cook, Reuters’a yaptığı açıklamada 2019 yılında Türkiye için indirim müjdesini verdi. Henüz ne zaman hayata geçeceği belli olmasa da, Türkiye başta olmak üzere Dolar ve diğer para birimlerine karşı değer kaybeden yerel para birimlerine sahip ülkeler için, Apple yeni bir yerel fiyatlandırma stratejisi izleyecek.

Apple’dan Türkiye için indirim müjdesi!

Cook Reuters’a verdiği röportajda, “iPhone fiyatlarını yerel düzeyde daha tüketilebilir bir hale sokmaya karar verdik” açıklamasında bulundu. Tim Cook bazı ülkelerde yabancı ülke para biriminin değer kaybına göre fiyatlarını ayarlayacaklarını söyledi.

Ayrıca Cook, Türkiye’de yaşanan ekonomik gelişmelere de değinerek liranın dolar karşısında son bir yılda yüzde 33 değer kaybettiğini anımsattı ve Apple’ın satışlarının Türkiye’de 2018’de bir önceki yıla göre 700 milyon dolar daha düşük olduğunu söyledi.

Cook aynı zamanda Brezilya, Hindistan ve Rusya’da da yerel para birimlerinden doğan sıkıntılar olduğunu belirtti ve şöyle devam etti: "Türkiye ile beraber Brezilya, Hindistan ve Rusya gibi yerel para birimleri değer kaybeden ülkeler için ayrı bir fiyat stratejisi izlenecek diyebiliriz"

Kur krizi yaşayan ülkelerde fiyatları ne zaman düşüreceğini açıklamadı. Apple’ın CFO’su Luca Maestri fiyat indiriminin servis ücretlerini kapsamayacağını söyledi.

EN ÇOK OKUNANLAR