USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Tasarım

19 Mayıs 2021 17:31
Abdurrahman Uzun

Yarına yatırım yapan kazanacak

Zivella Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Uzun "Mobilya sektörünün 2023 hedeflerine ulaşabilmesi, gelecek stratejilerinin efektif biçimde kurgulanmasıyla doğru orantılı. Tasarım kültürüne, marka algısına, yenilikçi ürünlere ve nitelikli istihdama yatırım yapan markalar, rekabette açık ara öne geçecek" dedi.

Yarına yatırım yapan kazanacak

Pandeminin etkisiyle 2020 yılında, dünyada ve Türkiye'de bir süreliğine de olsa ofislerin kapanması, uzaktan çalışma modelinin tercih edilmesi ve ardından hibrit çalışma tarzının hayatımıza girmesiyle ofis mobilyası sektörü de değişti. Tüm kuralların yeniden yazıldığı ve ihtiyaçların değiştiği bu dönem; çalışma koltuğu, çalışma masası ve izole ortamların ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Evlerin çalışma ortamına dönmesi ile fonksiyonel mobilyalara yönelik talep arttı. Özellikle ofislerde izole ortamlar oluşturmaya yönelik tasarımlara odaklanıldı. Çalışma koltuğu ve masaları ev ortamına uygun hale getirildi. Fonksiyonel ofis mobilyası tasarımları ağırlık kazandı. Sağlıklı yaşamı destekleyen, izole ortamlar yaratan tasarımlar üzerinde çalışıyoruz. Tasarımlarımızda yer alan akustik kumaşlarla kaplı paneller sayesinde sessiz bir çalışma ortamı sunarken; fiziki izolasyon da sağlıyoruz.

İNSANA DEĞER VEREN TASARIMLARIN DÖNEMİ

Ev-ofislere yönelik tasarımların çeşitliliğini artıracağız. Yalın ve insana değer veren tasarım yaklaşımımızı, 2021'de de sürdüreceğiz. Geleneksel satış kanallarımızın yanı sıra bayi kanalında da büyümeyi planlıyoruz. E-ticaret platformlarındaki etkimizi ve çeşitliliğimizi de artıracağız. İş hedefimize uygun olarak start-up'ları ve genç tasarımcıları destekleyeceğiz. Satış sonrasındaki süreçlerimiz için de hızlı tüketimdeki dijitalleşme örneklerini sektörümüze uyarlamak için çalışıyoruz. Afrika ülkeleri ve İngiltere, pazar payımızı yükselttiğimiz ülkeler arasında yer alıyor. Şu an 37 ülkeye ihracat yapılıyor. Hedefimiz ise 45 ülkeye ihracat yapmak. Yurt dışı temsilcilik sayımızı da 10'dan 15'e çıkarmayı planlıyoruz.

Mobilya sektörünün geleceğine yön verecek 8 strateji

Mobilya Çalışma Grubu'nun belirlediği 2023 vizyonunu efektif bir şekilde hayata geçirmek için 9 maddeye yatırım yapılması gerekiyor:

01I Dijital dönüşüme uygun makine ve donanımın olduğu üretim sahaları artırılmalı.

02I Kaynakların etkin kullanılması için her türlü enerjinin verimli kullanılabileceği bir strateji benimsenmeli.

03I Daha rekabetçi olmak için tasarım odaklı yaklaşım sahiplenilmeli. Tasarım kültürü ile şirketlerin marka algıları geliştirilmeli.

04I Pazar beklentileri, değişen dünya düzenine uygun olarak analiz edilmeli ve ihtiyaca yönelik tasarımlar üretilmeli.

05I Daha kaliteli ürünlerin üretilmesi için nitelikli mesleki ve teknik eğitime sahip çalışanlar istihdam edilmeli.

06I Tedarik zincirinin bozulmasıyla ülkemize doğru kayan talebin kalıcı hale getirilmesi adına etkin çalışmalara imza atılmalı.

07I Fiyat, zaman ve kalite açısından Türkiye'yi tercih eden müşterilerin beklentilerini karşılayacak düzeyde ürün ve hizmet sunulmalı.

08I Yeni pazarlar keşfedilmeli.

EN ÇOK OKUNANLAR