USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Tasarım

05 Mart 2021 13:50

Les Benjamins 10. yılını kutluyor

Les Benjamins'in kurucu ve kreatif direktörü Bünyamin Aydın ve Les Benjamins ailesine geçtiğimiz yıl katılan yatırımcısı, Les Benjamins Yönetim Kurulu Üyesi Fethi Sabancı Kamışlı, markanın 10 yıllık kilometre taşlarını, yola çıkış hikayesini, T-shirt tasarımlarıyla başlayan, dünyaca ünlü moda markalarıyla yarışan, Türkiye'yi dünyada başarıyla temsil eden bir marka haline gelişini paylaştılar.

Les Benjamins 10. yılını kutluyor

Global bir marka olmayı başaran Les Benjamins'in kurucusu ve kreatif direktörü Bünyamin Aydın'ın 10 yıl önce yarattığı lüks sokak giyim markası, bugün ülkemizin de önde gelen tanıtım elçisi olarak yer alıyor.

E-SATIŞ RAKAMLARI DA BİR ÖNCEKİ YILA ORANLA ÜÇ KAT ARTIŞ GÖSTERDİ

Mağazaların yıllık ortalama genel ziyaretçi sayısı pandemi nedeniyle çok az bir oranda azalsa da 2020 yılında e-ticarete daha fazla yatırım yapıldı ve e-satış rakamları da bir önceki yıla oranla üç kat artış gösterdi. E-ticaret satış rakamlarının 2021 yılında iki kat artması bekleniyor. Yurtdışında özellikle Orta Doğu'da da ilginin de çok yüksek olduğu Les Benjamins, Orta Doğu'nun en lüks perakende gruplarında mevcut ve satış rakamı olarak ilk 5'in içerisinde.

"TÜRK BİR MARKANIN DÜNYA PAZARINDA BAŞARILI OLABİLDİĞİNİ PERAKENDE ANLAMINDA DA GÖSTERECEĞİZ"

Çocukluğundan beri moda tasarımcısı olma ve Türkiye'den global lüks sokak giyim markası kurma hayalinin olduğunu ileten Les Benjamins'in kurucusu ve kreatif direktörü Bünyamin Aydın; "Ülkemi uluslararası arenada temsil etmenin hazzı ve mutluluğu içindeyim. Les Benjamins olarak atılımlarımız her zaman devam edecek. Türk bir markanın dünya pazarında başarılı olabildiğini perakende anlamında da göstereceğiz. İş birliği yaptığımız uluslararası markaların Les Benjamins'i tercih ederek iş birliğini kendilerinin yapmak istemesi de ayrıca ülkemiz adına bizleri çok onurlandırıyor. En çok dikkat ettiğimiz kısım perakendenin hikaye anlatımı verimliliği ve bir topluluk merkezi olması. Z kuşağı alışveriş yaptığı yerde zaman geçirip o kültürü yaşamak istiyor. Kurmuş olduğumuz topluluk hissiyat olarak da bizi oldukça ayrı bir yerde konumlandırıyor" dedi. Konuyla ilgili düşüncelerini dile getiren Les Benjamins Yönetim Kurulu Üyesi Fethi Sabancı Kamışlı, "Bu dönemde e-ticarette ciddi büyüme kaydettik ve İstanbul'da 2'nci mağazamızı açtık. Çok yakında Berlin, 2022 yılında da New York, Dubai ve Los Angeles gibi dünyanın önemli noktalarında mağazalarımız olacak" dedi.

2020'NİN EN DİKKAT ÇEKEN İŞ BİRLİKLERİ/KOLEKSİYONLARI

Les Benjamins x Coca-Cola Coca-Cola ile iş birliği yapan ilk Türk markası olan şirket, koleksiyon için 1980 ve 1990'ların futbol modasından ilham aldı. Les Benjamins x Magnum Magnum'un, iş birliği gerçekleştirdiği ilk Türk giyim markası Les Benjamins, kapsül bir koleksiyon hayata geçirdi. Paris Fashion Week – Sonbahar Kış 2020 Koleksiyon Show Les Benjamins FW20 koleksiyon sunumu Paris - Palais de Tokyo'da gerçekleşti. Les Benjamins x Very Important Puppies İş birliği Les Benjamins Kadın Koleksiyonu Baş Tasarımcısı Lamia Al Otaishan Aydın ve New York bazlı V.I.P markası kurucuları Sabrina Albarello ve Katerina Karelas ortak tasarımları ile form bulan kapsül koleksiyon, geniş ve renkli alternatifler sunuyor. Les Benjamins x Esra Gülmen İş birliği Les Benjamins, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel olarak görsel sanatçı ve tasarımcı Esra Gülmen ile iş birliğine imza atıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR