USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Tasarım

15 Aralık 2021 15:42
Umut Çelik

Esnek ofis çözümleri revaçta

Küresel salgın, başta uzaktan çalışma olmak üzere esnek çalışma düzenlemelerini öne çıkardı. Kısıtlama tedbirleri nedeniyle başlangıçta zorunluluk olarak başlayan uygulamalar bugün çalışma kültürünün vazgeçilmez bir parçası haline geldi.

Esnek ofis çözümleri revaçta

Hibrit çalışma modelinin ve esnek çalışma saatlerinin yeni normalin parçası olduğu günümüzde kurumsal şirketlerden KOBİ'lere ve startup'lara kadar farklı ölçekteki şirketler ön yatırım gerektirmeyen ve ofis için gerekli temel hizmetleri A'dan Z'ye sunan esnek ofis çözümlerini tercih ediyor.

Kolektif House'un anket çalışmasının bu yönelimi ortaya koyduğunu kaydeden Kolektif House Kurucu Ortağı ve CEO'su Ahmet Onur, "Yaptığımız araştırmaya katılanların yüzde 77'si salgın sonrasında da hibrit çalışmaya devam edeceklerini bildirirken, yüzde 85'i esnek ofis alanlarını ya şu anda kullandığını ya da önümüzdeki zaman planlamaları içerisinde değerlendirdiğini belirtiyor" dedi. Günümüzde "her yerden çalışma" hareketinin giderek yerleştiğine dikkat çeken Ahmet Onur "Şirketler artık uzun vadeli sözleşmelerle bir ticari alan satın almak ya da kiralamak yerine herhangi bir ön yatırım gerekmeksizin resepsiyondan temizliğe, ikramlardan valeye pek çok hizmeti bir arada alabileceği, büyüyen ya da küçülen ekiplerine göre ofis alanlarını hızla yeniden şekillendirip tasarlayabileceği, esnek ofis çözümlerine yöneliyor. Biz de bu ihtiyaçları karşılayabilmek adına Kolektif Enterprise çözümümüzü hayata geçirdik. Şirketler stratejik danışmanlığımız ile çalışma sistemlerini özgürce yaratıp, hem finansal hem motivasyonel verim sağlıyor" şeklinde konuştu.

"Her ihtiyaca uygun yeni nesil ofis çözümlerine yoğun ilgi"

Kolektif House'un geliştirdiği "her ihtiyaca uygun" yeni nesil esnek ofis çözümleriyle çalışma hayatındaki dönüşümde öncü rol üstlendiğine vurgu yapan Ahmet Onur, yoğun talep gören esnek ofis çözümlerine ilişkin şunları söyledi: "Bugün paylaşımlı çalışma alanlarında Hazır Ofis, Gezgin, Sabit Masa, Sanal Ofis ve Dijital Üyelik olmak üzere 5 farklı çözüm ile hizmet veriyoruz. Bu üyelik modellerinde üyeler farklı lokasyonlardaki ortak çalışma alanlarında dilediğince çalışabilirken, Kolektif ekosistemi ile networking imkânına kavuşuyor. "Kullandığın kadar öde" sistemimiz ile de ihtiyaca yönelik ek günlük ofis ve toplantı odası kullanımı alabiliyor. Kurumsal çözümlerimiz arasında ise Kolektif Enterprise ve Kolektif Suites yer alıyor. Bunlardan Kolektif Enterprise ile kurumlara en optimum çözüm sunmak için öncelikle ofis stratejisi çalışarak ihtiyaçları belirliyoruz. Ortaya çıkan ihtiyaca göre istenilen adreste, ihtiyaç duyulan büyüklükteki ofisi buluyor; kurumun tercihleri doğrultusunda tasarlayıp, tüm operasyonel süreçlerini verimli bir şekilde yönetiyoruz. Giderek daha çok kurumsal şirketin hibrit çalışma sistemini tercih etmesiyle Kolektif Enterprise'a ilginin çok yoğun olduğunu söyleyebilirim. Bugün Groupe PSA Türkiye'den iyzico'ya, Nielsen'den Facebook İstasyon'a, Hopi'den Vodafone'a kadar pek çok şirketin çalışma alanlarının dönüşümünü üstlendik. Kurumsal şirketlerden yoğun talep almaya devam ediyoruz. Kolektif Suites'te de izole ofis tercih edenler için kurumların ihtiyaçları doğrultusunda taşınmaya hazır daireleri Kolektif dokunuşlarıyla düzenleniyor ve tüm operasyonel süreçleri yönetiyoruz. Tüm bunların dışında her yerden çalışma hareketinin öncüsü olarak çalışma alanlarına plajları da dahil ettik. İlk sezonluk lokasyonunu Çeşme'de OM Paparazzi Beach'te hizmete açtık. Öte yandan son olarak Maslak Aksoy Plaza'da lokasyonumuzu hizmete sunarken, İstanbul'da yeni lokasyonlarımızın hazırlıklarına da devam ediyoruz. Bu lokasyonlardan iki tanesini kasım ayında açmayı planlıyoruz."

"Son 5 yıldır her yıl yaklaşık 2 kat büyüyoruz"

Hayata geçirdikleri esnek çalışma modeline uygun, inovatif çözümlerin de katkısıyla pandemi öncesi dönemden yaklaşık 2 kat yüksek talep sayılarına ulaştıklarının altını çizen Ahmet Onur "Son 5 yıldır her yıl yaklaşık 2 kat büyüyoruz. Bundan daha hızlı büyüyebileceğimizi bilsek de ana odağımız sunduğumuz hizmetleri daha üst seviyelere taşımak. Dolayısıyla bu büyüme tempomuzu koruyarak, esnek çalışma alanlarımızı Türkiye'de ve bölgede yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Özetle; gelecek artık yatırım yapmadan, firmaya özel ve esnek ofis alanlarına sahip olmak üzerine konumlanacak. Bizler de bu yönde çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz" dedi.

EN ÇOK OKUNANLAR