USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Tasarım

05 Mayıs 2021 17:08

Dünyadaki lüks yatırımların parlayan yıldızı: Mobilya

Hayattaki güzel şeylerden zevk alıyor musunuz? Dünyanın en zengin insanlarının çoğu için sanat, kaliteli mobilya ve saat gibi lüks mallar edinmek bir tutku. Finansal varlıklara yapılan geleneksel yatırımların aksine lüks mallara değer biçmek oldukça zor olsa da dünyadaki lüks yatırımları hız kesmeden devam ediyor. Mobilyaya olan ilgi ise dünyanın dört bir yanında sürüyor

Dünyadaki lüks yatırımların parlayan yıldızı: Mobilya

>> Dünya sıralamasında en çok lüks yatırım yapılan alanlardan biri olan mobilya, varlık değerinde 10 yıllık yüzde 22 büyüme kaydediyor.

>> Sanat, 2020 için tartışmasız en üst kategori oldu. Afrika ve Asya hariç her coğrafi bölgede ya birinci ya da ikinci sırada yer aldı. Dünya sanat eserleri pazarının 2019'da, 64 milyar dolar değerinde olduğu tahmin ediliyordu. Genellikle Sotheby's gibi müzayede evleri aracılığıyla sanat yatırımları kolaylaştırılıyor.

>> Bir Hermès Himalaya Niloticus Crocodile Retourné Kelly 25, Kasım 2020'de 437 bin 330 dolara satılarak, bir müzayedede satılan en pahalı el çantası oldu.

>> 1932 Bugatti Type 55 Super Sport Roadster, Mart 2020'de 7.1 milyon dolara satılarak yılın en büyük klasik otomobil satışlarından biri haline geldi.

EN ÇOK OKUNANLAR