USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Tasarım

20 Mayıs 2021 16:49
Renan Gökyay

Dijital dönüşüm, ofis tasarımlarını etkileyecek

Nurus Baş Tasarımcısı Renan Gökyay "Ar-Ge, mobilya ve tasarım sektöründeki ivmeyi artıran en büyük güçlerden... Teknoloji üretme hakimiyetine yani bilimsel bilgi gücüne sahipseniz, tasarımda inovasyon başarısı gösterebilirsiniz. Her başarı itici bir güç, yeni bir fikir ve canlı bir motivasyon olarak yeni başarıları tetikler" dedi.

Dijital dönüşüm,  ofis tasarımlarını etkileyecek

Mobilya, Türk ekonomisinin ihracat fazlası veren sektörleri arasında yer alıyor. Bu yükselişte teknoloji hakimiyetine sahip, tasarım ve marka yönetiminin önemini kavrayan üreticilerin payı büyük. Türkiye'nin, konumu gereği üst düzey segment mobilya üretimi konusunda cazibe merkezi olarak kalmaya devam edeceği düşüncesindeyiz. Bu sektörün kendini güncel tutmaya, hatta modernize ederek rekabeti artırmaya ihtiyacı var.

Ofisler, sağlık merkezli değişim yaşayacak

Değişen çalışma şekilleriyle ofis yapıları da değişti. Esnek çalışma modellerinin uygulanmasıyla mekanlar da mobiliteye imkan veren, esnek çalışma şekillerini destekleyen, dolayısıyla teknolojiyi, akıllı mobilyaları barındıran, sosyalleşmeye ve iyi olma haline önem veren yapılar haline gelecek. İstanbul Levent'te bulunan Han Spaces, bunun en güzel örneklerinden biri. Dijital dönüşümün 2021 yılında ofis tasarımlarını da büyük ölçekte etkileyeceğini göreceğiz. Uzaktan toplantılar ve mobil çalışan sayısının artacağı, bir odayı ve hatta mobilyanın da rezerve edilebileceği teknolojiler kullanılacağı için tüm şirketler de zorunlu olarak bu dijital dönüşümü gerçekleştirmek ve bunu ofis tasarımlarına yansıtmak durumunda kalacak.

2021'de ofis tasarımlarında daha sağlıklı malzemeleri, antibakteriyel, antiviral kumaşları veya yüzeyleri daha çok konuşacağız. Yeni normlara uygun tasarlanmış alanlar ön planda olacak.

2021 sıçrama yılı

Türkiye'nin ofis mobilyaları alanında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından akredite ilk Ar-Ge merkezini Nurus kurdu. Ar-Ge payımız da sektör ortalamalarının üzerinde... Akustik teknolojileri, mekatronik sistemler, ileri imalat tekniklerinin uygulamaları ve malzeme teknolojileri üzerine Ar-Ge yapıyoruz. Ar-Ge merkezimizde mikron altı hassas işleme tezgahları da tasarlıyoruz, nanoteknolojinin kullanıldığı havacılık kimyasalları da geliştiriyoruz. 5G altyapısını otonom sistem ile genişletmeye kafa yorarken; bir taraftan da uçak koltuğu tasarlıyor ve kompozit araştırmaları yapıyoruz.

Nurus olarak iç tedarik prensipleri ile çalışıyoruz. Aksesuar ve levha, kaplama gibi girdiler haricinde neredeyse her şeyi biz üretiyoruz. Bu da bizi çok güçlü kılıyor. Hammadde tedarikçilerimizin de desteğiyle 2020 yılını iyi geçirdik. 2021'in ülkemiz için bir sıçrama yılı olacağını düşünüyorum. Özellikle sektörümüzün çok gelişeceği kanaatindeyim.

EN ÇOK OKUNANLAR