USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Tarım 4.0

10 Nisan 2021 15:01
Abdullah Eriş

Abdullah Eriş: Tarımın süreçleri, yeniden tanımlanmalı

MÜSİAD Tarım ve Hayvancılıkta Dönüşüm Kırsalda Kalkınma Komitesi Başkanı Abdullah Eriş "Akıllı tarım potansiyelini ortaya çıkarmanın iki bileşeni bulunuyor. İlki tarımsal hafızamızı korumak ve geliştirmek; ikincisi, özel nitelikli sanayi alanlarına benzeyen, özel nitelikli tarım kentler kurmak" dedi.

Abdullah Eriş: Tarımın süreçleri, yeniden tanımlanmalı

Anadolu'ya ait kadim tohumlarımızı, yüz yılları aşan bilgi birikimimizle harmanlayarak yeni tarım uygulamalarına entegre etmeliyiz. Türkiye'de kime sorsak tarımın uygulama yöntemlerinin değişmesi gerektiği konusunda hem fikir. Önemli olan; 'bu değişimi ve dönüşümü nasıl yapmalıyız?' sorusuna verilecek cevapta yatıyor... Böylesi bir noktada da tarımın tüm süreçlerini yeniden tanımlamakla işe başlamalıyız.

Özel nitelikli tarım kentleri kurulmalı

Tarım teknolojilerinde son yıllarda oldukça güçlü ilerlemeler kaydedildi ve bu gelişim devam ediyor. Aynı savunma sanayii gibi tarım teknolojileri de çok stratejik bir öneme sahip. Türkiye bu alanda da çok güçlü hamleler başlatmaya hazırlanıyor. Akıllı tarım potansiyelini ortaya çıkarmanın iki bileşeni bulunuyor. İlki tarımsal hafızamızı korumak ve geliştirmek; ikincisi, özel nitelikli sanayi alanlarına benzeyen, özel nitelikli tarım kentler kurmak.

EN ÇOK OKUNANLAR