USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Start-up

11 Ağustos 2021 13:34
Umut Çelik

Pişir, gıda israfının önüne geçmeyi hedefliyor

Aralco Group, mutfak alışverişine saatlerini harcayan, her gün işten eve gelip ne pişireceğini düşünen ve günün yorgunluğu üzerine yemek pişirmekle zaman kaybetmek istemeyenlere “pişir” mobil uygulaması ile çözüm üretiyor.

Pişir, gıda israfının önüne geçmeyi hedefliyor

Üye restoran ve şeflere ait taptaze malzemeleri; hijyen kurallarına uygun şekilde yıkanmış, kesilmiş ve doğranmış halde bir kutu içinde sunan "pişir", kullanıcılarına evde keyifle pişirme deneyimi vaat ediyor.

"Aç, birleştir, pişir"

Yeni nesil evde yemek pişirme platformu "pişir", az zamanda mutfakta mucizeler yaratmak isteyenler için hızlı, pratik, hesaplı ve lezzet garantili hizmet veriyor. Kullanıcılarına, "sen sadece aç, birleştir, pişir" mesajı veren uygulama ile pişir kullanıcıları birbirinden lezzetli ürünleri evlerinde pişirme deneyimi yaşayarak, kendilerini adeta bir şef gibi hissedecek.

Binlerce lezzet seçeneği

Gurme market ürünlerinin de sipariş verilebileceği uygulamada, restoran ve şeflerin Türk ve dünya mutfağından titizlikle hazırladıkları yüzlerce seçenek yer alıyor. Meksika mutfağından İtalyan mutfağına, zeytinyağlılardan paella'ya kadar 100'ün üzerinde çeşit ile başlangıç yapan pişir'de hedef, binin üzerinde çeşit sunmak. Herkesin damak tadına uygun lezzetler bulabileceği pişir'in geniş yemek kategorisinde; çorba, atıştırmalık, garnitür, bowl, salata, makarna, et ve tavuk yemekleri, deniz mahsulleri ve Türk mutfağının seçkin lezzetleri de bulunuyor.

"Bu hizmeti sunan Türkiye'nin ilk ve tek mobil uygulamasıyız"

Pişir'in evde yemek pişirmenin yepyeni bir deneyimi olduğunu belirten Aralco Group Kurucu Ortakları Arda Galin ve Alişan Yıldız, markanın hayata geçişini şöyle anlattı: "Biz Türk toplumu olarak halen evde yemek pişiren bir toplumuz. Yapılan araştırmalara göre İstanbul'da yapılan gıda harcamalarının yüzde 70'i evde tüketime harcanıyor. Kalan yüzde 30'u dışarıda yemeye harcanıyor fakat katma değerli harcama olduğu göz önünde bulundurulduğunda tüketilen gıdanın yüzde 80'inin evde tüketildiği rahatlıkla söyleyebiliriz. Biz de evde yemek pişirenlere yani hepimize nasıl daha fazla çeşit ve kolaylık sunarız diye yola çıktık. Önceki deneyimlerimiz de bize ışık tuttu. Biz 'Yakın gelecekte kimse manava, markete giderek alışverişini yapmayacak ve evinde bu malzemeleri yıkayıp doğramakla uğraşmayacak' diyoruz ve kullanıcılarımıza ürünlerimizi yıkanmış, doğranmış ve pişirmeye hazır halde sunuyoruz. Bu hizmeti sunan, Türkiye'nin ilk ve tek mobil uygulaması olmanın gururunu yaşıyoruz. İlk etapta İstanbul'da faaliyete başladık ancak kısa vade hedeflerimiz arasında tüm Türkiye'de faaliyet göstermek var."

Gıda israfının önüne geçmeyi hedefliyor

Pişir lezzet kutusundaki ürünler, istenilen porsiyona göre tartılmış ve pişmeye hazır şekilde teslim edilerek, bir yandan zaman tasarrufu sağlarken bir yanda da gereksiz israfı önleyecek.

EN ÇOK OKUNANLAR