USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Spor

24 Haziran 2020 12:31

Kale'den Çan'a büyük destek

Çan’da Kaleseramik çalışanlarının sosyal kulüp faaliyeti olarak başlattığı ve olağanüstü bir başarı gösterip her sene lig atlayarak bu yıl Venüs Sultanlar Ligi’ne yükselen kadın voleybol takımı, yeni döneme yeni yapılanmayla giriyor. Kulübün Kale 1957 olan adı Çan Gençlik Kale Spor Akademi Kulübü olarak değişirken, yönetim de gönüllü olarak Çan temsilcilerine devrediliyor.

Kale'den Çan'a büyük destek

Kaleseramik olarak altyapıyı desteklemeye ve kulübe maddi-manevi katkı vermeye devam edeceklerini söyleyen Genel Müdür Altuğ Akbaş, bu konudaki gelişmeleri şöyle özetledi:

“Kadın voleybol kulübümüz, bundan dört yıl önce Çan fabrikamızda çalışanlarımız tarafından kurulan mütevazı sosyal kulüplerimizden biriydi. Ancak kurulduğu andan itibaren büyük bir ilgi patlaması yaşadık. Altyapı seçmelerine 400 kızımız başvurdu. Seçmelerden geçen 140 genç, ortaya müthiş bir enerji koydu. Yetenekleri değerlendirmek üzere kurduğumuz Kale 1957 amatör voleybol takımımız üç yıl üst üste şampiyon olarak bu sezon Venüs Sultanlar Ligi’nde mücadele etme hakkı kazandı. Kısa zamanda ilçede çok ciddi bir voleybol kültürü yeşerdi. Ana sponsor olarak bu sürede kulübümüze her türlü desteği verdik. Geldiğimiz noktada Çan başta olmak üzere, bütün kentte bu başarıya katkı vermek isteyenlerin talepleri oldu. Kaleseramik olarak kurumsal kültürümüz gereği sahip olmayı değil, sahiplenmeyi öncelediğimiz için kent temsilcilerinin isteklerine memnuniyetle destek olduk” dedi.

Kadın voleybol takımının kente büyük bir sosyal hareketlilik getirdiğini söyleyen Akbaş, bu sporla ilgilenen çocukların özgüvenlerinin ve akademik başarılarının çok olumlu etkilendiğini belirtti. Özelde Çan’a, genelde Çanakkale’ye bu tür bir katkı vermekten memnun olduklarını ifade eden Altuğ Akbaş, “Desteğimiz hep kulübümüzün arkasında olacak. Altyapı çalışmalarını üstlenmeye devam ederken, ligde mücadele edecek takımımıza da maddi-manevi katkı vermeyi sürdüreceğiz. Yeni dönemde bir yandan Çan Gençlik Kale Spor Akademi Kulübünün yeni başarılarıyla gururlanacağız diğer yandan da Çanakkale’nin yetenek havuzundan çıkan genç sporcuları milli takımlarımıza kazandırmak için aralıksız çalışacağız” diye konuştu.

Yapılan devir teslim töreniyle birlikte Çan Gençlik Kale Spor Akademi Kulübü’nün yeni yönetimi şu isimlerden oluştu: Murat Okan, Harun Arslan, Nilhan Ünver, Tuncay Göymen, İlker Haktanır, Enver Çetin, Meliha Toprak, Kemal Yüksel, Ünsal Dirlik, Emre Alkan, Ramazan Sudurağı, Mehmet Küçüktekeli.

EN ÇOK OKUNANLAR