USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Spor

21 Temmuz 2023 11:56

Cumhurbaşkanlığı 4. Uluslararası Yat Yarışları Bodrum'da başlıyor

İlki 2019'da gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışları, geçtiğimiz senelerde, yerli ve yabancı yüzlerce teknenin mücadelesine sahne olmuştu. 4. Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışları ise 25-30 Temmuz tarihlerinde Bodrum'da, 100. Yıl Halikarnas Kupası ile başlıyor.

Cumhurbaşkanlığı 4. Uluslararası Yat Yarışları Bodrum'da başlıyor

TürkMedya'nın da medya sponsorları arasında yer aldığı 4. Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışları; 25-30 Temmuz tarihlerinde Bodrum'da, 100. Yıl Halikarnas Kupası ile başlıyor. Rüzgarın gücüyle yelken açan tekneler parkurda büyük bir mücadeleye girip, kıyasıya yarışırken; her an değişebilen doğa koşullarıyla da macera dolu bir deneyim yaşayacaklar. Ekipler arasındaki bu büyük mücadele izleyiciler için de görsel bir şölen olacak. İlki 2019'da gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışları geçtiğimiz senelerde, yerli ve yabancı yüzlerce teknenin mücadelesine sahne oldu. Etkinlik, turizmin başkenti Muğla ve kıtaları buluşturan İstanbul etaplarında gerçekleştirilen yarışlarla, ülkemizin sunduğu kültürel ve doğal güzellikleri uluslararası zeminde tanıtılmasına katkı sağladı.

"YARIŞ TOPLAMDA 250 İLE 310 DENİZ MİLİ OLACAK"

Yarışın rotası ve uzunluğu hakkında bilgi veren İstanbul Açık Deniz Yat Yarış Kulübü Başkanı Ekrem Yemlihaoğlu, "Biz yelkenciler için Adalar Denizi tam bir cennet... Doğası, rüzgarı, tarihi dokusu ile eşi bulunmaz bir rota. Şu anda Halikarnas Kupası için farklı rotalar yayınladık. Yarış günü yaklaştığında hava ve deniz şartlarına en uygun olan biri, hakem komitesi ve yarış kurulu tarafından belirlenip duyurulacak. Ama mümkün olan en uzun rotayı seçmek arzusundayız, yarış toplamda 250 ile 310 deniz mili olacak. Bodrum'dan start verecek ekipler, Marmaris'e ulaşacaklar. Burada yapılacak iki koy içi yarışın ardından tekrar Bodrum'a yelken basıp burada bitirecekler. 30 Temmuz akşamı ise gelenekselleşen Bodrum Kalesi'nde düzenleyeceğimiz ödül töreni ile kazananlar ödüllerine kavuşacak" dedi.

(İstanbul Açık Deniz Yat Yarış Kulübü Başkanı Ekrem Yemlihaoğlu)

EN ÇOK OKUNANLAR