USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Spor

28 Ekim 2022 13:08
Akşam

3. Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışları başladı! İstanbul Açık Deniz Yat Yarış Kulübü Başkanı Ekrem Yemlihaoğlu: Hedeflerimiz çok daha büyük

3 yıl önce startı verilen Cumhurbaşkanlığı Yat Yarışları, 6 ülke ile başladığı yolculuğuna 28 ülkeyle devam ediyor. Bu yıl yaklaşık 800 sporcunun katılacağı yarış için Yemlihaoğlu, “Hayal bile edemeyeceğimiz başarılara ulaştık. Hedeflerimiz çok daha büyük...” diyor.

3. Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışları başladı! İstanbul Açık Deniz Yat Yarış Kulübü Başkanı Ekrem Yemlihaoğlu: Hedeflerimiz çok daha büyük

Bugün start alacak 3. Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışları öncesi İstanbul Açık Deniz Yat Yarış Kulübü Başkanı Ekrem Yemlihaoğlu, Akşam'a önemli açıklamalarda bulundu. Bu yarışların gün be gün nasıl büyüdüğünü ve gelecekteki planlarını anlatan Yemlihaoğlu, "Daha üçüncü senemizde hayallerimin ötesindeyiz" diye mutluluğunu dile getirdi.

"TAKIMLARA DESTEK ÖNEMLİ"

Yelkenciliğin 'zengin sporu' olduğu algısını yanlış bulan Yemlihaoğlu, şöyle devam etti: "Bu zengin sporu değildir. Evet pahalı bir spordur ama bunu yapabilmenin birçok yolu var. Bizler bu yarışların medya kısmını neden önemsiyoruz ve neden medyaya bu kadar minnetlerimizi sunuyoruz; tanınırlığımız artıyor ve takımlarımıza sponsor destekleri geliyor. Bizler medya sayesinde sponsorları mutlu edecek bir alan açıyoruz. Duyuruluk arttıkça sponsorluk bedelleri de artıyor. Ve sponsor bulan takım bu sporu çok daha rahat yapıp, gençleri alıp bu alanda çok daha iyi yetiştirebiliyor. Bu tip pahalı sporların problemlerini bu şekilde aşmaya çalışmalıyız. Tüm dünya böyle yapıyor. Bunun yegane şartı budur.

(İstanbul Açık Deniz Yat Yarış Kulübü Başkanı Ekrem Yemlihaoğlu)

"HALKIN HER KESİMİ YAPABİLİR"

Yelken sporu, kısıtlı gelir seviyesine sahip insanların yapamayacağı elit grubun sporu değildir. Biz de takımlarımızı bu yönde destek olma amacındayız. Takım güçlü olursa ve sporcuya maliyeti yansımazsa katılım çok daha fazla olacaktır. Son dönemde kadınlarımızın ve üniversite öğrencilerimizin katılımı çok daha yüksek. Bizler bu şekilde sporcular yetiştirirsek ve bu spora ilgiyi artırırsak; hem ülke ekonomisine katkıda bulur hem de bayrağımızı tüm deniz sularında dalgalandırırız."

"DÜNYADA ÇOK REVAÇTA"

Yelkenciliğin gelişmesinin artılarının çok daha büyük olduğunu vurgulayan Yemlihaoğlu, "Bütün dünyada çok üst düzeyde ilgi gören bir spordur yelken sporu. Halklar çok fazla takip ediyor. Avrupa'da bir yarışın startını 300 bin kişi canlı olarak seyretti. Bu kadar ilginin olduğu bir yarışın haberleri de yoğun ilgi gördü ve karşılığını fazlasıyla buldu. Bizim zirvede olduğumuz sporlar çok. Ata sporlarımızda ve dönem dönem futboldaki başarılarımız, bilinirliğimizi artırmakla birlikte bayrağımızı da dalgalandırıyor. Fakat yelkencilik sporunda yok denecek kadar azız. Sponsor, tanıtım ve haber desteğiyle bu alanda da büyük başarılara imza atabileceğimize inanıyorum" diye konuştu.

"YARIŞIMIZ ULUSLARARASI"

Cumhurbaşkanlığı Yat Yarışları'nın tüm dünyada tanınır bir hal aldığını da dile getiren Yemlihaoğlu şöyle devam etti: "Bizim yarışla ilgili yaptığımız her haber sadece ülkemizde değil Avrupa'da da ilgi görüyor. İtalya'dan Fransa'dan arayan dostlarım var, bu işin müthiş bir yere gittiğine dair övgülerini sunan. Oralarda da artık bu yarışın çok fazla konuşulduğunu söylüyorlar. Şimdi amacımız tırnaklarımızla kazıyarak geldiğimiz bu durumu çok daha yukarılara taşımak. Hayallerimi genişlettim; önümüzdeki sene 28 ülke değil, 50 ülkeden katılım olsun. Tekne sayısı 80'den 180'e çıksın. Çünkü bunu başarmış ülkeler var. Biz de bu yolda ilerliyoruz."

"CANIMIZDAN DEĞERLİ"

Cumhurbaşkanı'nın desteğinin kendisi için çok büyük onur olduğunu söyleyen Yemlihaoğlu, "Cumhurbaşkanlığı forsunun ve bayrağımızın dalgalandığı her yer bizim için çok değerli. Bir karış toprak lafına o yüzden kızıyorum. Sadece bir karış toprak değil, mavi vatanın her karışı da bizim için kanımızdan da canımızdan da değerlidir" ifadelerini kullandı

EN ÇOK OKUNANLAR