USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sosyal Sorumluluk

18 Ekim 2019 15:04

TANAP ESKİP projesi adım adım ilerliyor

TANAP tarafından Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları (SEIP) kapsamında finanse edilen, DİSODER (Diyalog Sosyal Girişimcilik Derneği) tarafından yürütülen ESKİP projesi, TANAP Boru Hattı’nın geçtiği illerde adım adım ilerliyor. Bursa’dan sonra Eskişehir’e ulaşarak 13 ili tamamlayan proje, Ankara’da final yaparak 14 ilde toplam 3 bin 600 engelli ve ailesinin hayatına dokunmuş olacak.

TANAP ESKİP projesi adım adım ilerliyor

TANAP, (Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi) güzergâhı üzerinde yapılan ihtiyaç analizinin sonuçlarına uygun şekilde tasarlanan SEİP (Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları) ile Türkiye’ye sosyo-ekonomik açıdan katkı sunmayı sürdürüyor. Bu kapsamda DİSODER(Diyalog Sosyal Girişimcilik Derneği) tarafından yürütülen ve TANAP’ın 6.3 milyon TL’lik bir yatırımla başlattığı ESKİP (Engellilerin Sosyal Hayata Aktif Katılımının ve İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Projesi), Boru Hattı güzergâhındaki; Ardahan, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Giresun, Kars, Kırıkkale, Kırşehir, Sivas, Yozgat, Bursa ve son olarak Eskişehir etaplarını tamamlandı. Eskişehir durağıyla gerçekleştirilen il sayısını 13’e çıkaran proje, Ankara ile final yapacak.

Engelsiz Kariyer Günlerine Yoğun İlgi

Projenin Eskişehir etabının ilk gününde engelliler için, ikinci gününde firma temsilcileri için “Kariyer Eğitimi” düzenlendi.Eğitimler kapsamında engellilere, “İş Görüşmesine Hazırlık”, “Doğru CV Hazırlama Yöntemleri”, “İmaj Yönetimi ve Başarılı Mülakat Teknikleri (uygulamalı- canlandırmalı)”, “Motivasyon ve Stres Yönetimi” eğitimleri ile “Başarıya Giden Yol Semineri”; firma temsilcilerine de “Engellilerle Doğru İletişim Eğitimleri” verildi. Etkinliğin son gününde ise engelliler,‘’Engeliz Kariyer Günleri’’ kapsamında iş dünyasının temsilcileriyle bir araya gelerek, iş hayatına ilk adımı atmak için yüz yüze görüşme gerçekleştirdiler. Eskişehirli engelliler, ulusal ve kentin tanınmış firmalarının temsilcileriyle görüşebilmek için yoğun ilgi gösterdiler.

İş hayatına istihdam katkısı sağlayacak

5 ayda engelliler ile iş dünyası arasında bu güne kadar benzeri görülmemiş bağlantılar kuran proje kapsamında, yaklaşık 4 milyon TL’lik 695 adet araç gereç dağıtımı yapılıyor. Belirlenen 5 pilot ilde 5 kamusal mekânın engelliler için erişilebilir hale getirildiği projede gerçekleştirilen engelli ve işveren buluşmaları, iş hayatına önemli bir istihdam katkısı sunuyor.

EN ÇOK OKUNANLAR