USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

15 Nisan 2024 15:17

Pegasus, sürdürülebilir gelecek için ATP GreenX'in Yenilikçi Yeşil Enerji Platformu'na katıldı

Pegasus, Yeşil enerji platformu ATP GreenX'in Yenilikçi Yeşil Enerji Platformuna dahil olarak karbon ayak izini azaltma hedefini sürdürecek.

Pegasus, sürdürülebilir gelecek için ATP GreenX'in Yenilikçi Yeşil Enerji Platformu'na katıldı

ATP GreenX, blockchain teknolojisiyle güçlendirilmiş dijital ticaret platformunda sunduğu yenilenebilir enerji ve karbon sertifikalarıyla, Pegasus Hava Yolları'nın sürdürülebilir havacılık hedefleri doğrultusunda karbon ayak izini azaltma süreçlerini destekleyecek. Yeşil enerji sertifikalarına yönelik tedarik imkânı sağlayan ATP GreenX platformuna katılan Pegasus, platform üzerinden gerçekleştireceği işlemler ile yeşil enerji kullanımını ve sera gazı dengeleme işlemlerini tercih ettiği sertifikasyon standartlarında belgeleyerek sürdürülebilir havacılık alanındaki hedeflerini somut verilerle destekleyecek.

ATP GreenX'in dijital pazar yeri, gerçek zamanlı veri erişimi ve yüksek güvenlik standartları sunarak, tüm yenilenebilir enerji ve karbon sertifikalarının alınıp satılmasını sağlıyor. Platformun sunduğu yenilikçi teknolojiler ile sertifikalar, sürdürülebilir gelecek için önemli rol oynuyor ve enerji sektöründe yeşil dönüşümü teşvik ediyor. Blockchain teknolojisinin kullanımı, şeffaflık ve güvenilirliği sağlayarak, yeşil enerji sertifikalarının ticaretini kolaylaştırıyor. Platform, yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen elektriğin ve elde edilen karbon kredilerinin, gerçek zamanlı olarak takip edilmesini ve doğrulanmasını sağlıyor.

"ÇEVRESEL FARKINDALIĞI ARTIRMA YOLUNDA ADIMLAR ATIYORUZ"

Pegasus'un GreenX platformuna katılımından duyduğu memnuniyeti paylaşan ATP CEO'su Ümit Cinali, "ATP GreenX platformu üzerinde sunduğumuz yeşil enerji sertifikaları aracılığıyla, yenilenebilir enerjinin benimsenmesini teşvik etmek ve sürdürülebilir bir gelecek için adımlar atmak bizim için çok değerli. Pegasus ile gerçekleşen iş birliğimiz, havacılık sektöründe sürdürülebilirliğin önemini bir kez daha gösteriyor. Birlikte, karbon ayak izini azaltma ve çevresel farkındalığı artırma yolunda adımlar atıyoruz" dedi.

"YENİ KAZANIMLAR ELDE ETMEYİ AMAÇLIYORUZ"

Pegasus Hava Yolları CEO'su Güliz Öztürk ise "ATP GreenX ile iş birliğimiz, sürdürülebilirlik alanındaki taahhüdümüzü güçlendiriyor. Havayolu işletmeleri için küresel sera gazı emisyonlarını azaltmak ve azaltım sağlayan projeleri desteklemek hem yasal bir zorunluluk hem de kurumsal plan ve taahhütler kapsamında bir ihtiyaç. Buna imkân sağlayan güvenilir, şeffaf ve tarafları bir araya getiren platformların varlığını bu açıdan önemli görüyoruz. ATP GreenX platformuna katılarak bu alanda önemli bir kaynağa erişim sağlamayı ve bu şekilde sürdürülebilirlik hedeflerimiz doğrultusunda yeni kazanımlar elde etmeyi amaçlıyoruz." dedi.

EN ÇOK OKUNANLAR