USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sosyal Fayda

22 Temmuz 2023 11:35

Uludağ Enerji geliştirdiği projelerle topluma fayda sağlıyor

Uludağ Enerji, başta kadınlara yönelik yürüttüğü projeler olmak üzere tüm çalışmalarıyla toplumsal sorunların görünürlüğünü artırarak çözümüne giden yolda destekleyici görev alıyor.

Uludağ Enerji geliştirdiği projelerle topluma fayda sağlıyor

Bursa, Balıkesir, Yalova ve Çanakkale olmak üzere dört ilde 3 milyonu aşkın abone ile 5 milyondan fazla vatandaşa enerji tedariği sağlayan Uludağ Enerji, daha kaliteli ve kesintisiz enerji anlayışı ile çıktığı bu yolda enerjiyi ulaştırırken kullanıcıya uluslararası standartlarda hizmet veriyor.

Faaliyetlerini operasyonel sürecin ve uluslararası standartların en önemli parçasının kalite ve iletişim olduğu bilinciyle yürüten şirket, iletişimin gücüyle beslenen yapısı sayesinde enerjiyle beraber iletişimin de kesintisiz şekilde sağlanmasına önem veriyor.

Uludağ Enerji Grubu olarak öncelikli vizyonlarının yalnızca bir elektrik tedarik şirketi değil, sosyal bir enerji tedarik şirketi olmak olduğunu belirten Uludağ Enerji CFO'su Duygu Tokgöz şunları aktardı: "Enerji dediğimiz şey hayatın ta kendisi diyebiliriz aslında. Bu sebeple enerjiyi insanların kullanımına sunarken topluma faydamızın dokunacağı her konuda elimizi taşın altına koymaktan, elimizden gelen her desteği vermekten kaçınmayacağımızı rahatlıkla söyleyebilirim. Sosyal ve çevresine duyarlı bir şirket olma hedefimiz doğrultusunda, toplumsal sorunlara yönelik projelerimizle birlikte kadın çalışanlarımız ve tüm kadınların daha refah içerisinde bir yaşam sürmeleri adına projeler geliştiriyor ve yaşadığımız topluma fayda sağlamak için çalışmalarımıza devam ediyoruz."

'PEMBE LAMBALAR' PROJESİ

Kadınlara yönelik üzerinde çalışılan projelerden de bahseden Tokgöz, 'Pembe Lambalar' projesi hakkında bilgi verdi. Bu projeyi, dünya genelinde her yıl 2 milyondan fazla kadının yakalanma riski taşıdığı meme kanserine farkındalık yaratmak amacıyla geliştirdiklerini belirten Tokgöz, "Amacımız erken teşhisle doğru tedavinin daha mümkün olduğu bu hastalık için toplumu erken teşhise ve farkındalığa karşı harekete geçirmekti. 2018'den bu yana her yıl Meme Kanseri Farkındalık Ayı olarak anılan Ekim ayında gerçekleştirdiğimiz projede, bugüne kadar dağıtım şirketimiz UEDAŞ tarafından hizmet bölgemiz içerisinde toplam 96 sokak lambası pembe kumaşlarla kaplanarak sokaklar pembe ışıklarla aydınlatıldı. Aynı zamanda yine 2018'den beri perakende şirketimiz Uludağ Elektrik tarafından, müşterilerimize Kasım ayında pembe renkli faturalar gönderildi. Tüm Türkiye'de dikkat çeken bu projemiz basında da yüksek ilgi gördü ve birçok TV kanalında, dergi ve gazetede yer aldı. Dilerim her yıl farkındalığımız daha da artacak ve erken teşhisle bu hastalığın önüne geçebileceğiz."

PROJELERLE TOPLUMSAL GÖRÜNÜRLÜĞÜN ARTIRILMASI HEDEFLENİYOR

'Trafolar Konuşuyor' isimli bir diğer projeyle sağlıktan trafik kurallarına ve çevre bilincine yönelik birçok konuda toplumsal sorunlarla ilgili sosyal içerikli mesajlar verirken özellikle de Türkiye'de kadın olmakla ilgili yaşanan sorunları ele aldıklarını belirten Tokgöz, "Kadına şiddet, toplumsal cinsiyet eşitsizliği ve kadın hakları gibi konuların karşısında durmak için ortak bir bilinç oluşturmayı amaçlıyoruz. Aralık 2017'den bu yana Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova illerinde yer alan toplam 65 trafo, yerel sanatçıların grafittileriyle donatıldı. Kadına şiddet, toplumsal cinsiyet eşitsizliği ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü gibi birçok özel gün ve konuda "Kadının Bir Yeri Var, Her Yer", "Kadın Güçlenirse Türkiye Güçlenir" şeklinde toplumsal mesajlar verildi. Polis İl Emniyet Müdürlükleri, Jandarma ve BUİKAD'ın (Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği) desteğiyle hayata geçirdiğimiz ve ulusal çapta adını duyuran bu projemizle, her yıl farklı bölgelerdeki trafolarda yer alacak farklı görsellerle daha çok kişiye ulaşmaya devam edeceğiz. Hedefimiz, bu proje ile toplumsal sorunların görünürlüğünü artırarak çözümüne giden yolda destekleyici görev almaktır" dedi ve ekledi:

"Toplumsal cinsiyet rollerinden ötürü yargılandığımız ve kadın erkek hepimizin aşina olduğu negatif söylemlere karşı çıkmak için gerçekleştirdiğimiz "Cinsiyetçi Söylemin Farkında Ol" projemizle cinsiyetçi ve yer yer kırıcı söylemleri düzelterek çok daha anlayışlı bir dünyanın üyesi olmayı hedefliyoruz. Maalesef Türkçe'de çok fazla bu tarz ifadeler mevcut. Kadınların birçoğu iş yerlerinde ayrıştırıcı birçok söyleme maruz kalıyor. Biz de gençlerimizi ve toplumu bu ayrıştırıcı söylemler ve zihniyete karşı bilinçlendirmek istiyoruz. İşe cinsiyetçi söylemlerin doğrularını göstermek için UEDAŞ binası duvarlarının boyanmasından başladık. 2021 yılında başladığımız bu projede İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileriyle güzel bir iş birliği yaptık. Öğrenciler arasında bir yarışma düzenleyerek projeye dair logo ve yaratıcı proje önerileri aldık. Onlardan gelen önerilerden ilham alarak bu fikirleri ilerleyen süreçlerde kullanmak istiyoruz. Sosyal medyada yüksek takipçili hesaplarla gerçekleştirdiğimiz iş birlikleriyle projemizi daha geniş kitlelere duyurmayı başardık. Hala devam eden projenin ilerleyen dönemlerinde Uludağ Üniversitesi öğrencilerinin desteğiyle yaygınlaşan cinsiyetçi söylemlere ve doğru kullanımlarına yönelik saha röportajları gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Biz hayat enerjisine çok inanan ve var gücümüzle topluma fayda sağlamaya çalışan Uludağ Enerji ekibi olarak tüm bu toplumsal sorunların karşısında dimdik duruşumuzla elimizden geleni yapmaya ve hepimiz için daha eşit ve daha iyi bir yaşam için çabalamaya devam edeceğimizi kesinlikle söyleyebilirim."

ULUDAĞ ENERJİ'DEN DEPREM BÖLGESİNE DESTEK

Yakın zamanda ülkece yaşadığımız sarsıcı deprem konusundaki hassasiyetlerini de paylaşan Tokgöz, ilk günden beri depremden etkilenen vatandaşların yanında olduklarını söyledi. Tokgöz, "Arama kurtarma ekiplerimiz depremin ilk günlerinde hızla sahaya intikal ederek çalışmalara katıldılar, bir yandan da saha ekiplerimizle enerji altyapı çalışmalarına destek olduk. Depremin neden olduğu olumsuz sosyal etkileri olabildiğince hafifletme amacıyla Hatay'da Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin konteyner kentinde bir Yaşam ve Gelişim Kampüsü oluşturmayı planlıyoruz. Halen üzerinde çalıştığımız bu projede, okul öncesi ve ilkokul çağındaki çocuklar için oyun ve sanat atölyeleri, civardaki genç ve yetişkinler için kuaförlükten elektrik ve elektronik teknisyenliğine kadar birçok dalda mesleği eğitim atölyelerimiz olacak. Yavaş yavaş konteynerlarımızı tamamlama aşamasına geldik diyebilirim. Gerekli ekipmanların yerleştirilme sürecindeyiz. Burada temel amacımız normal hayata geri dönme yolculuğunda en çok ihtiyaç olacak geçinme sorununa bir nebze destek olabilmek."

EN ÇOK OKUNANLAR