USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sosyal Fayda

05 Ekim 2021 14:17
DHA

Cheetos ve Haytap'tan sokak hayvanları için işbirliği

PepsiCo markası Cheetos sokak hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirmek için harekete geçti. Cheetos, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) iş birliği ile Türkiye'nin yedi farklı bölgesinden yedi şehirde bulunan hayvan bakımevlerine ameliyathane kurulmasını sağlayacak.

Cheetos ve Haytap'tan sokak hayvanları için işbirliği

Kasım sonuna kadar devam edecek kampanya süresince tüketiciler her Cheetos ile HAYTAP'a ve hayvanların sağlıklı olmasına destek vermiş olacak. Kampanya kapsamında Türkiye'deki hayvan bakımevleriyle ilgili farkındalığı artırmak ve sokak hayvanlarının sahiplendirilmesini kolaylaştırmak için interaktif "Cheetos Pati Haritası" hazırlandı.

Cheetos sokak hayvanlarının yaşamlarında fark yaratmayı hedefliyor

Cheetos ve HAYTAP iş birliğiyle Ipsos tarafından gerçekleştirilen "Türkiye'de Sokak Hayvanları ve Evcil Hayvanlar Algısı" başlıklı kapsamlı araştırmanın sonuçları yepyeni bir sosyal sorumluluk projesinin doğmasını sağladı. "Patilere desteğin Cheetos şekli" olarak tanımlanan projenin tanıtım toplantısı PepsiCo Türkiye Yiyecek Kategorisi Pazarlama Direktörü Osman Dilber, HAYTAP Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kemal Şenpolat ve Oyuncu ve hayvansever Eda Ece tarafından gerçekleştirildi.

Basın toplantısında konuşan PepsiCo Türkiye Yiyecek Kategorisi Pazarlama Direktörü Osman Dilber şunları söyledi:

"Cheetos bütün PepsiCo markaları gibi doğayla ve bu gezegeni paylaştığımız tüm canlılarla uyum içinde yaşamamız ve biyo çeşitliliği korumamız gerektiğine inanıyor. İşimizi yaparken sosyal sorumluluklarımızı yerine getirmeye, toplum için fayda yaratmaya odaklanıyoruz. Bu kapsamda temel vizyonumuz; tüm canlıların yaşam kalitesini artırmaya yönelik sürdürülebilir projelerle aktif bir toplumsal yaşama katkıda bulunmaktır."

Hayvanların yaşam koşullarıyla yakından ilgili olduklarını vurgulayan Dilber şöyle devam etti:

"Bildiğiniz gibi, Cheetos'un tüm dünyada çok sevilen Chester adlı bir çita maskotu var. Bu maskot bizim doğaya ve hayvanlara olan sevgimizin bir sembolüdür. Biz bütün hayvanların Chester gibi sağlıklı ve mutlu yaşamasını istiyoruz. Sokak hayvanlarının korunmasına ve yaşam kalitelerinin yükseltilmesine katkı sağlamak amacıyla HAYTAP ile iş birliği gerçekleştiriyoruz. Cheetos olarak hedefimiz HAYTAP ile uzun soluklu bir iş birliği kurmak ve sokak hayvanlarının yaşamlarında fark yaratmaktır. Bu yönde çalışmaya devam edeceğiz."

HAYTAP Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kemal Şenpolat da yaptığı konuşmada, "İnsanlar bu gezegeni hayvanlarla paylaşıyor ve onlarla birlikte yaşıyor. HAYTAP'ta biz, insanların sahip olduğu tüm ahlaki ve hukuki haklardan hayvanların ve diğer canlıların da yararlanmasının bir hak değil gereklilik olduğunu düşünüyoruz. Sokak hayvanları bugün çok zor koşullar altında hayatta kalmaya çalışıyor. Ağustos ayında yaşadığımız yangın ve sel felaketlerinde hayvanlar yaralandı ve canlarını yitirdiler. Bu dönemde hayvan dostlarımızın bize ihtiyaçları çok büyük. Onlara verilecek her türlü destek ve katkı önemlidir ve fark yaratır. Bu bakımdan HAYTAP olarak Cheetos ile yangınlarda başlattığımız ve bu projeyle devam ettirdiğimiz işbirliğine büyük önem veriyoruz," dedi.

Oyuncu Eda Ece ise, "Cheetos ve HAYTAP iş birliği ile gerçekleştirilen bu kampanyada yer aldığım için çok mutluyum. Ben, insanlar da dâhil olmak üzere bu dünyada yaşayan tüm türlerin eşit haklara sahip olduğuna inanıyorum. İnsan olmamız üstün olduğumuz ve hayvanlara istediğimizi yapabileceğimiz anlamına gelmez. Tam tersine insan olmak bence onların haklarına ve yaşamlarına saygılı olmak anlamına gelir," dedi.

EN ÇOK OKUNANLAR