USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sosyal Fayda

20 Mayıs 2023 11:59

BSH, gençlerin potansiyellerini açığa çıkarmalarına katkı sağlıyor

Adil, eşitlikçi, kapsayıcı ve sosyal olarak sürdürülebilir bir gelecek için çalışan BSH, her geçen yıl bir üst seviyeye çıkardığı ve özellikle gençlere, kadınlara ve çocuklara yönelik imza attığı projeleriyle dikkat çekiyor.

BSH, gençlerin potansiyellerini açığa çıkarmalarına katkı sağlıyor

Türkiye'nin genç nüfusunu ülkemizin geleceği için sahip olunan en büyük değerlerden biri olarak tanımlayan BSH, farklı projeleri sayesinde ülkemizde geleceğe yatırım yapan şirketlerden biri olarak öne çıkıyor. Gençleri destekleyerek potansiyellerini açığa çıkarmalarına katkıda bulunan şirket, bu sayede daha iyi işlere ve yetkinliklere kavuşacak yeni nesil çalışanların ülkemizi daha ileriye taşıyacağını düşünüyor. Bugün atılan her adımın gelecek nesiller için bir sonucu olacağı bilinciyle ilerleyen BSH, tüm süreçlerinde bu sorumluluk duygusuyla hareket ediyor. Bunun aynı zamanda markalarını geleceğin tüketicileri olan yeni jenerasyonun gözünde daha da değerli kılmak açısından da önemli olduğunu belirten BSH Gelişen Pazarlar Bölgesi Kurumsal İletişim Müdürü Müge Taşpınar, gençlerle olan iletişimin ve bağın öneminin altını çizerken şunları söyledi: "Hem istihdam hem de tüketim anlamında ekonominin geleceği olan gençlerin hassasiyetlerinin ve beklentilerinin ön plana alınması gerektiğinin farkındayız. Yeni kuşakları sadece tüketici rolleriyle görmüyoruz, onlar da kendilerini bu şekilde tanımlamıyor. Bizi çalışmak ve ürünlerimizi kullanmak için tercih etmelerinin yanı sıra bunları yapma metodumuzu yani temiz ve kaynakları mümkün olduğunca koruyarak bu başarıyı sağlayabilmek bizim için önemli. Bu sebeple, gezegen, insan ve refah ekseninde tüm etki alanlarımızda pozitif dönüşüme katkıda bulunmak amacıyla benimsediğimiz sürdürülebilirlik yaklaşımımız ve yaşam kalitesini artırma hedefimizle gençlerle kurduğumuz bağın her geçen gün güçlendiğini görüyoruz."

'GENERATION BSH' İLE BİNLERCE GENÇ YETENEĞE KARİYER FIRSATI

BSH için 'çeşitlilik, kapsayıcılık ve eşitlik' ilkelerinin şirket kültürünün vazgeçilmez parçaları olduğunu belirten Taşpınar, şirketin gücünü global seviyede farklı coğrafyalarda farklı deneyimlere, perspektiflere ve becerilere sahip 63 bin çalışanından aldığını belirtiyor. Sahip olduğu bu değerlerin daha geniş kitlelere ulaşması için stajyer sayılarını çok yüksek tutmaya çalışan şirket bunu 11 yıldır devam eden 'Generation BSH' adlı proje sayesinde gerçekleştiriyor. Stajı eğitimin zorunlu bir parçası olmanın ötesine taşımayı, mümkün olduğunca çok sayıda stajyeri bu ailenin içerisine almayı amaçlayan BSH, gençlerin daha üniversitede okurken doğru ilkeler eşliğinde iş yapış biçimlerini öğrenmeleri için çaba sarfediyor. Proje hakkında bilgi veren Taşpınar, "Her geçen yıl büyüyen proje kapsamında geçen yıl Generation BSH IT Programı'nı tasarladık ve 8 bin başvuru aldık. Bizi gençler tarafından tercih edilen şirketler arasında ilk sıralara taşıyan bu programa dahil olan genç arkadaşlarımızı ihtiyaç duyulan kadrolara yerleştirerek onlarla uzun soluklu bir yolculuğa çıkmaktan da mutluluk duyuyoruz" dedi.

WE POWER PROJESİ İLE KADINLARA TAM DESTEK

BM Kadının Güçlenmesi Prensipleri'nin (WEPs) imzacılarından biri olan BSH'nin en önemli önceliklerinden biri de toplumsal cinsiyet eşitliğini desteklemek. Bu kapsamda, kadınların, erkek ağırlıklı alanlarda da eğitim ve kariyer olanaklarını geliştirmek, iş gücüne eşit katılımını sağlamak amacıyla 'BSH'nin Kadın Mühendisleri' (WE Power) projesini hayata geçiren şirket, gördüğü yoğun ilginin ardından yine kadınların daha arz tercih ettiği satış alanını da projeye dahil etti. WE Power ile genç kadınların kariyerlerine güçlü bir destekle başlamalarını, uzmanlık alanlarında eşsiz bir deneyim kazanmalarını ve tüm iş sahalarında cinsiyet eşitliğinin sağlanmasını amaçladıklarını belirten Taşpınar, "Genişleyen kapsam ile birlikte 6 bin başvuru aldık. 2022 yılında kariyerine yeni başlayan 150 proje öğrencisi arkadaşımızı kadrolarımıza aldık. Geçtiğimiz dönemin 50 proje öğrencisi arkadaşımızı da kadrolu rollerimizde olumlu değerlendirdik" şeklinde konuştu.

MAKERSLAB VE KARDEŞ OKUL EĞİTİMLERİYLE BİNLERCE ÇOCUK TEKNOLOJİYLE TANIŞTI

Sürdürülebilirlik çatısı altında en çok odaklandığı alanlardan biri de çocuklar olan BSH, bu konuda da çalışmalarını sürdürüyor. Çocukları 21. yüzyıl becerileri ile donatmak ve teknolojiye olan hâkimiyetlerini artıracak eğitim olanaklarını sağlamak amacıyla 2017'de Kodluyoruz Derneği iş birliğiyle Makers of Tomorrow (MoT) projesini başlatan şirket, proje kapsamında kodlama, elektronik, robotik, 3D tasarım, mobil uygulama geliştirme ve algoritmik düşünce alanlarında yüz yüze eğitimler veriyor. Ayrıca Kardeş Okul uygulaması ile Tekirdağ dışındaki illerdeki çocuklara da online eğitimler ile ulaşmaya başlayan şirket, bu projeyle şimdiye kadar 38 ilde 77 okuldan 1.800'den fazla öğrenciye ulaştı. Pandemi döneminde yüz yüze eğitimlere ara vermek zorunda kaldıklarını söyleyen Taşpınar, "Her duruma ve zorluğa hızlıca adapte olan çevik yapımızla bu durumu da avantaja çevirdik, içeriğimizi online platforma taşıyarak daha da geniş kitlelere ulaştırdık.

Makersoftomorrow.online platformunu oluşturarak tüm Türkiye'yi etki alanımıza aldık. Eylül 2020'den bu yana makersoftomorrow.online'ı 175.000'den fazla kişi ziyaret etti ve 22.000'den fazla kullanıcıya ulaşıldı. 2022-2023 eğitim-öğretim yılı tamamlanmadan yeniden fiziksel olarak başlatılan program kapsamında ise en az 1000 öğrencimize daha ulaşmak istiyoruz. MakersLab ve Kardeş Okul eğitimleriyle bugüne kadar 4.263 çocuğumuza ulaşarak, teknolojiyle yakından tanışmalarını sağladık" dedi.

ÇOCUKLAR 'Bİ' FİKRİM VAR' İLE PROJELERİNİ HAYATA GEÇİRDİ

Projelerini bir üst seviyeye taşımak için bir adım daha atan BSH, geleceğin mimarı çocukların yaratıcılıklarını geliştirmek amacıyla 'Bi' Fikrim Var' adlı beyaz eşya teknolojileri fikir yarışmasını başlattı. Yoğun ilgi gören yarışmada 13-18 yaş grubundaki öğrencilerden oluşan takımlar eğitim ve mentorluk desteğiyle fikirlerini ve projelerini geliştirdi. Uzun bir maratonun ardından birinci ve ikinci olan takımlar BSH Türkiye'de staj yapma hakkı kazanırken finale kalan tüm takımlar Makers Lab'daki yüz yüze kodlama kampına katılım hakkı elde etti. Temas edilen tüm çocukların teknolojiye, inovasyona ve girişimciliğe ilgisinin arttığını gördüklerini belirten Taşpınar, "İlk adımını Tekirdağ'da attığımız bu yarışmayı gelecek yıllarda daha geniş kapsamlı bir Fikir Yarışması haline getirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu. Yarışma daha ilk yılında Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği tarafından 'Toplumsal Yatırım Kategorisi'nde' Bronz ödüle layık görüldü.

EN ÇOK OKUNANLAR