USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

05 Haziran 2017 14:39

“Lojistik sektöründe yapılmayanı yapmaya devam edeceğiz”

Finans şirketlerine yer verdiğimiz sayfamızda bir lojistik şirketinin olması, belki biraz garip karşılanabilir. Fakat geçtiğimiz ay bir araya gelme fırsatı yakaladığımız Barsan Global Lojistik’in (BGL) kurucusu Kamil Barlın’la gerçekleştirdiğimiz küçük sohbet sonrasında hem kendisini hem de şirketinin planlarını buraya taşımak istedik…

“Lojistik sektöründe yapılmayanı yapmaya devam edeceğiz”

2017 yılında Japonya, Rusya, Çin, Avustralya ve Meksika’nın da olduğu dokuz ülkede yeni ofis yatırımı yapacaklarını ifade eden şirket kurucusu Kamil Barlın, şu anda BGL olarak tüketim pazarlarının yüzde 66’sında bulunduklarını, yıl sonunda bu oranı yüzde 86’ya; 2020 sonrasında ise yüzde 96’ya çıkaracaklarını açıklıyor. Bir lojistik şirketi olarak merkezinin İTÜ Teknokent’te olmasıyla da dikkatleri üzerine çeken Barsan Global Lojistik’in kurucusu Barlın’ın konuşmasından satır başları ise şöyle:


*"Karaköy'de 1982 yılında bir iş hanında, 10 metrekarelik bir ofiste gümrük firması olarak kurulan Barsan Global’in, 35 yılda Türkiye’nin önde gelen entegre lojistik şirketi haline gelmesinde, inovatif yazılımlarımızın, özel çözümlerimizin ve zamanının çok ilerisinde iş yapış biçimlerimizin payı bulunuyor.


*2018 sonunda lojistik gibi bir sektörde franchise yöntemine döneceğiz ve bu yöntemle büyüyeceğiz. Lojistikte franchise sisteminin dünyada bir örneği yok. Fakat Barsan Global olarak, bunu tüm dünyaya göstereceğiz. Bu şirketlerdeki kârın yüzde 51’ini Barsan Global olarak biz alacağız, geri kalan yüzde 49’luk pay ise o franchise şirketine kalacak. Barsan Global olarak bu şirketin tüm altyapısını ise biz tedarik edeceğiz.


*1995 yılında yurt dışı yatırımlarına başladık. IT kadromuz ve kendi geliştirdiğimiz yazılımlarla, ‘düşünce hızında çözümler’ yarattık. Bugünse 22 ülke ve 59 lojistik merkezde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Müşteri sayımız 5 bini aştı.


*Yüzde 100 Türk sermayeli bir Türk şirketiyiz. Her yıl yaklaşık yüzde 25 oranında büyüyoruz. Barsan Global olarak tüketimin olduğu her yerde biz de olacağız.


*Şirket satın alma ya da konsolidasyon gibi bir düşüncemiz hiç olmadı. Bundan sonra da bu yaklaşımla kapımızı çalanlara cevabımız yine aynı olacak: Hayır...


*2020 sonrasında Barsan Global’i dünyanın en büyük lojistik şirketlerinden biri, hatta ilki olacak yatırımlarımızı hayata geçireceğiz. Barsan Global, tüm dünyada akla gelen birkaç lojistik şirketinden biri, hatta ilki olacak.”

 

EN ÇOK OKUNANLAR