USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

16 Ekim 2023 14:41

“Türkiye'nin zeytin haritasını çıkarıyoruz”

145 yılı geride bırakan Komili'nin bu topraklar ve toplumla çok güçlü bağları olduğunu söyleyen Bunge Türkiye Pazarlama ve Ticari Pazarlama Lideri Dr. Pınar Nokay, birçok proje ile sürdürülebilirliğe katkı sağlamaya çalıştıklarını belirtiyor. Bunlardan biri de Türkiye'nin zeytin haritasını çıkarmak.

“Türkiye'nin zeytin haritasını çıkarıyoruz”

Türkiye'nin en köklü markalarından biri olan Komili'nin, 1878'de Midilli'nin Komi Köyü'nde başlayan yolculuğu 1923'ten bu yana Anadolu topraklarında devam ediyor. 2017 yılında Bunge Gıda bünyesine giren Komili, zeytinyağı sektöründeki başarısını sürdürüyor. Zeytinyağını başta Ayvalık ve Körfez Bölgesi'nden olmak üzere ülkemizin en iyi zeytinlerinden elde eden Komili, uzun yıllara dayanan deneyimi, bilgi birikimi ve uzmanlığının yanı sıra üretim teknolojisi, tüketicilerin tercihleri doğrultusunda belirlediği çeşitleri ve hassas kalite kriterleri ile ürettiği zeytinyağını tüketicileriyle buluşturuyor. Bunge Türkiye Pazarlama ve Ticari Pazarlama Lideri Dr. Pınar Nokay, Komili zeytinyağı olarak faydaları ile insanlık için mucize olan Anadolu zeytinyağının bilinirliğini başta ülkemiz sonra da tüm dünyada artırmak ve hak ettiği yere gelmesini sağlamak için 'Kuşaklar Boyu Yaşasın Diye' çatısı altında projeler hayata geçirdiklerini söylüyor.

"BİLİM İNSANLARI İLE İŞ BİRLİĞİ YAPIYORUZ"

145 yaşındaki markanın, bu topraklar ve toplumla çok güçlü bağları olduğunu belirten Nokay, "Toprak vurgusunu özellikle yapıyoruz çünkü bir gıda markası olarak Komili toprakla olan bağını, Türkiye'nin ekonomik ve toplumsal ikliminden bağımsız olarak korumak zorunda" diyor. Bu bağı güçlendiren, sürdürülebilir gıda sisteminde yer alan bir markanın sorumluluğuyla hareket ettiklerini anlatan Nokay, sözlerini şöyle sürdürüyor: "Hayata geçirdiğimiz her projeye, gelecek nesiller için gıda güvenliği ve beslenmeyi sağlayacak ekonomik, sosyal ve çevresel temellerden ödün verilmeyecek şekilde liderlik ediyoruz. Komili olarak 'Kuşaklar Boyu Yaşasın Diye' başlığı altında yürüttüğümüz projeleri geliştirirken, bu söylemi bir stratejik yaklaşıma dönüştürdük. Üretilen projeler, zeytin ağacı, zeytin ve zeytinyağının önemini, Anadolu'dan tüm dünyaya aktarmak için tamamen bilimsel yöntemler ve çıktılar kullanıyor. Türkiye ve dünyanın çeşitli ülkelerinden saygın bilim insanları, üniversiteler ve kuruluşlarla iş birliği içinde çeşitli ortak projeler yürütüyoruz."

"Hayata geçirdiğimiz her projeye, gelecek nesiller için gıda güvenliği ve beslenmeyi sağlayacak ekonomik, sosyal ve çevresel temellerden ödün verilmeyecek şekilde liderlik ediyoruz"

KORUNMAYA DEĞER AĞAÇLAR KAYIT ALTINA ALINIYOR

Komili son bir yılda Anadolu'da zeytin ve zeytinyağının tarihsel gelişimini ve mevcut durumunu inceleyen pek çok proje tasarladı. Bunlardan bazıları şöyle: Komili Zeytin ve Zeytinyağı Enstitüsü, Türkiye'nin Anıt Zeytin Ağaçları Veri Tabanı, İyi Tarım Uygulamaları, Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle devam eden eğitim projeleri, Mutlu Köy Yaşam Merkezi,

TÜRKİYE EKOLOJİ ATLASLARI VE DİĞERLERİ

Anıt Ağaç projesinde anıtsal nitelik taşıyan ve korunmaya değer zeytin ağaçları kayıt altına alınarak Türkiye'nin zeytin haritası çıkarılıyor. UNESCO iş birliğiyle arkeolojik kazılara destek olurken 'Zeytin Kitabı: Bir tür, bir mekân, bin kültür' adlı kitap hazırlanıyor. Geçmiş ile günümüz arasında köprü kurulması hedefleniyor.

EN ÇOK OKUNANLAR