USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

17 Mayıs 2023 18:54

Tosyalı Holding, global demir-çelik fuarına 'Tosçelik' markasıyla katıldı

İtalya'nın Milano şehrinde düzenlenen dünyanın prestijli demir-çelik fuarlarından biri olan Made in Steel Fuarı'na ‘Tosçelik Profil ve Sac' şirketiyle katılan Tosyalı Holding, global arenada; 'Boru', 'Profil', 'Sac', 'Filmaşin' ve 'Hadde' ürün gruplarındaki yenilikçi yeşil çelik ürünlerini sergiledi.

Tosyalı Holding, global demir-çelik fuarına 'Tosçelik' markasıyla katıldı

Ülkemizin önemli yeşil çelik üreticilerinden Tosyalı Holding, dünyanın en önemli demir-çelik fuarlarından biri olan Made in Steel Fuarı'na katıldı. İtalya'nın Milano şehrinde düzenlenen fuara 'Tosçelik Profil ve Sac' şirketi ile katılan Tosyalı Holding, büyük bir alanda ziyaretçilerini ağırladı. Tosyalı Yönetim Kurulu üyeleri Şerif Tosyalı ve Kadir Tosyalı'nın da katılım gösterdiği fuarda Tosyalı şirketlerinin; 'Boru', 'Profil', 'Sac', 'Filmaşin' ve 'Hadde' ürün gruplarındaki yenilikçi ürünlerinin sergilendiği stant, katılımcılardan ilgi gördü.

İHRACATIN YÜZDE 40'I AVRUPA PAZARINA

Tosyalı Holding şirketlerinin toplam ihracatının yaklaşık yüzde 40'ını gerçekleştirdiği Avrupa pazarındaki demir-çelik sektörü müşterilerinin büyük önem verdikleri bu fuarda Tosyalı Holding yeşil çelik üretimine yönelik yatırımlarıyla AB Yeşil Mutabakat sürecinde Avrupa pazarı için önde gelen yeşil çelik üreticilerinden biri olacağını gösterdi.

Yönetim Kurulu Üyesi Şerif Tosyalı, "Dünyanın en büyük fuarlarından birine Tosçelik ile katılarak hem küresel pazarlardaki etkinliğimizi pekiştirdik hem de çelik sektörünün yeşil dönüşümüne Tosyalı Holding ve grup şirketleri olarak hazır olduğumuzu uluslararası müşterilerimize bu platformda da göstererek bir kez daha tescilledik" dedi.

"YEŞİL ÇELİK ÜRETİMİNDEKİ GÜCÜMÜZÜ DAHA DA ARTIRACAĞIZ"

Yönetim Kurulu Üyesi Şerif Tosyalı, dünyanın en büyük demir-çelik fuarlarından biri olan Made in Steel Fuarı'na Tosçelik ile katılarak bu fuara ne kadar büyük bir önem verdiklerini dile getirerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu fuar sac ve boru profil kategorisindeki ürünleri hedefliyor. Biz de Tosçelik ile bu ürün gruplarında dünyanın önde gelen yeşil çelik üreticilerinden biriyiz. Üretim için gün saydığımız İskenderun 2'nci Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Tosyalı Demir Çelik Sarıseki Tesisi'nde gerçekleştireceğimiz yassı çelik başta olmak üzere farklı kategorilerdeki nitelikli çelik üretimiyle birlikte yeşil çelik üretimindeki gücümüzü daha da artıracağız. Daha düşük elektrik enerjisi tüketimi sağlayan Quantum Furnace teknolojisinin Türkiye'deki ilk kullanıcısı olacak bu tesisimiz kullandığı ileri teknolojilerle, %30 daha az elektrik ve %15 daha az doğalgaz tüketecek. Yenilenebilir enerji kaynaklarıyla ve daha verimli hurda kullanımı sayesinde yüksek fırınlara göre %70, geleneksel ark ocaklarına göre %20 daha az karbon ayak izi üretecek. Yeşil Çeliğin Türkiye'deki Merkezi olan bu tesisimizle, yeni ürün gruplarıyla hem iç pazarda hem de yeni ihracat pazarlarında müşterilerin nitelikli ve yeşil çelik ürün taleplerine daha güçlü bir şekilde cevap verebileceğiz. Tosyalı Holding olarak yeni tesisimizle birlikte toplam kapasitemiz 10 milyon tona çıkarken daha önce hiç üretmediğimiz ürünleri de pazara sunarak küresel çelik pazarındaki büyümemizi sürdüreceğiz."
EN ÇOK OKUNANLAR