1963 yılından beri Türkiye'nin lezzet markalarından biri olan Sinangil'in hikayesi, Konya'da başlıyor. 1970'de paketli un üreterek bugünkü tüketici alışkanlıklarının şekillenmesini sağlıyor. Eksim Holding bünyesinde faaliyet gösteren Eksun Gıda şirketi altında tüketiciye sunulan Sinangil markası, 60 yıllık marka bilinirliğinin yanında Eksun Gıda'nın üretim felsefesi ve Ar-Ge gücüyle alanında gelişmeye devam ediyor. Sinangil; çok amaçlı unlardan, fonksiyonel, düşük kalorili, geleneksel unlara, hazır ekmek karışımlarından irmik, kek ve özel amaçlı, glütensiz unlara, pasta malzemelerinden pişirme yardımcıları ve tatlı serisi ile bu alandaki birçok ihtiyacı karşılıyor. Konya ve Tekirdağ'da yaklaşık 96 bin metrekare alana sahip entegre üretim tesislerinde yıllık 52 bin ton buğday depolama kapasitesitelerinin yanında yıllık 600 bin ton un üretimi gerçekleştirdiklerini belirten Eksim Holding Gıda Grubu Başkanı ve Eksun Gıda Genel Müdürü Ahmet Demir, "Türkiye için gıda ekosistemine sürdürülebilir katkı sunmaya devam ediyoruz. Sinangil ve glütensiz ekmek ile atıştırmalıklar sunan Sinangil Glüten Yok markalı ürünlerimiz başta olmak üzere bünyemizde 200'ü aşkın ürün çeşidini barındırıyoruz. 2022 yılında Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu (İSO ilk 500) listesinde üretim ve satışlara göre 255'inci sırada yer alan şirketimizin ana markası Sinangil ile market markaları toplamı hariç perakende un pazarının lideriyiz" bilgisini veriyor.
"İHTİYAÇ VE DEĞERLERE UYGUN MARKA OLMAK ZOR"
500'e yakın çalışanın, sektörün profesyonellerinden oluşan yönetici kadrosunun şirketi kurumsallaşma yolculuğunda rakiplerinden bir adım öteye taşıdığını söyleyen Demir; pazar araştırmalarında analitik verilerden yararlanma, markalaşmada doğru ürün stratejisi ve doğru ürün geliştirme gibi faktörlerin yanında, insanlarla bağ kurabilmenin de markalaşmanın önemli bir ayağı olduğunu ifade ediyor. Demir, "İnsanlara temel ihtiyaçlarını sunan gıda sektöründe insanların markalarla kurduğu duygusal bağ ayrı bir önem arz ediyor. Hedef kitlenin ihtiyaç ve değerlerine uygun bir marka inşa etmek ve devamlılığını sağlamak oldukça zor ve 60. yılını kutlayan bir marka olarak bunu başarabilmenin gururunu taşıyoruz" açıklamasını yapıyor.
"İnsanlara temel ihtiyaçlarını sunan gıda sektöründe insanların markalarla kurduğu duygusal bağ ayrı bir önem arz ediyor. Bunu başarabilmenin gururunu taşıyoruz"
"AR-GE MERKEZİMİZDE YENİLİKÇİ PROJELER GELİŞTİRİYORUZ"
Demir; çalışmaları, yatırım ve hedefleri hakkında da şu bilgileri veriyor:
* Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın onayı ile 2020 'de kurduğumuz Ar-Ge merkezimizde yenilikçi projeler geliştiriyoruz.
* 2023'ün ilk çeyreğinde halka arz sürecimizi tamamladık.
* Sürdürülebilirlik odağımıza katkı sunacak çok değerli bir yatırıma hazırlanıyoruz. Konya ve Tekirdağ'daki tesislerimizin tüm elektrik enerji ihtiyacını karşılamak üzere yenilenebilir enerji santrali kurulumu için çalışmalara başladık.
*Latin Amerika, Afrika ve Orta Doğu ülkeleri başta olmak üzere 30'dan fazla ülkeye farklı ürün kategorilerinde un ihracatı gerçekleştiriyoruz.
* Sıfır atıkla üretim yapan tesislerimizin yanı sıra Ar-Ge merkezimizde organik atıkların yem dışında gübre ve ambalaj gibi alanlarda kullanılmasına yönelik geri dönüşüm çalışmaları gerçekleştiriyoruz.