USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

25 Mayıs 2024 11:38

Proemtia, faaliyetlerini farklı sektörlerle güçlendirecek

Hedef kitlesini demir, çelik ve alüminyum ürünlerini kullanan ve ticaretini yapan firmaların oluşturduğu Proemtia, faaliyetlerini farklı sektörleri de içerecek şekilde genişletmeye odaklandı. Şirket, bu sayede endüstriyel ürün ve emtia ticaretini dijitalleştirmeyi hedefliyor.

Proemtia, faaliyetlerini farklı sektörlerle güçlendirecek

İş Bankası Grubu'nun kurucusu olduğu Proemtia, Türkiye'nin ilk endüstriyel pazar yeri olarak faaliyete geçti. Bir senelik faaliyet süresinin sonunda 3.5 milyar TL'lik işlem hacmine ulaşan Proemtia, kısa bir süre içerisinde Türkiye'nin en büyük B2B pazar yeri haline gelerek demir, çelik ve alüminyum sektörünü dijitalleştirmeye devam ediyor.

400'DEN FAZLA SATICI İLE 15 BİNİN ÜZERİNDE ALICIYI BULUŞTURUYOR

Dijitalleşmenin yanı sıra sektöre birçok yenilik kazandıran ve 400'den fazla satıcı ile 15 binin üzerinde alıcısı bulunan kullanıcılarına önemli avantajlar sağladıklarını belirten Proemtia Genel Müdürü Umut Feyzioğlu, "İşletmeler arası B2B pazar yeri kurma fikri, kurum içi bir girişimcilik fikri olarak ortaya çıktı. Türkiye'de işletmeler arası ticarete aracılık eden platform sayısı bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar sınırlı. İş Bankası Grubu olarak birçok alanda olduğu gibi bu konuda da öncülük ederek 'ilk' olmak istedik" diyor. Proemtia'ya alıcı ve satıcı olarak ücretsiz üye olunabileceğini dile getiren Feyzioğlu, şöyle devam ediyor: "Satıcılar, ürünlerini Türkiye'nin her yerinde satma rahatlığına kavuşuyor. Proemtia'nın en önemli özelliklerinden biri de 'Güvenli Tahsilat Modeli'. Satıcılarımız, alacaklarını Proemtia aracılığıyla tahsil ettikleri için herhangi bir tahsilat riskiyle karşılaşmıyorlar. Ürün alan üyelerimiz ise, ödemelerinin ürün tesliminden sonra satıcılara aktarılacağını biliyorlar. Alıcı ile satıcı, ödeme ve mal teslimatı konularında bir stres yaşamadan alışverişlerini yapabiliyor."

"Türkiye'nin tüm bölgelerine yayılan ve endüstriyel ürün ile emtia ticaretinde referans alınan bir platform olmayı amaçlıyoruz"

ALICI VE SATICILARA NE GİBİ AVANTAJLAR SAĞLIYOR?

Platformun satıcılara ürün gamını genişletme potansiyeli de sunduğuna dikkat çeken Umut Feyzioğlu, "Örneğin Bursa'da bir üyemiz daha önce inşaat demiri satmıyordu. Ancak Proemtia üzerinden inşaat demiri satabilme potansiyeli ile karşılaşınca ürün gamına ekledi. Proemtia alıcılara da birçok avantaj sağlıyor. Öncelikle alıcılar, tüm satıcılara ait ürünlerin fiyatlarını görebildiği için karar vermeden önce ürün karşılaştırması yapma şansına sahip. Ürünü almaya karar verdikten sonra platform üzerinden çeşitli ödeme ve finansman seçenekleri ile karşılaşıyor" yorumunda bulunuyor. Feyzioğlu, alıcıya havale, EFT ve FAST ile ödeme imkanı sunulduğu gibi anlaşmalı banka kredi kartları ile taksitli ödeme seçenekleri de sunulduğunu belirtiyor. İlaveten, İş Bankası Proemtia Bayi Kart ürününe sahip alıcıların Proemtia'ya üye tüm satıcılardan 180 güne varan vadeyle alım yapma imkanına kavuştuğunu söyleyen Feyzioğlu, "Proemtia Bayi Kart'ın bir diğer avantajı ise fiyatları yabancı para üzerinden belirlenen ürünlere ödeyecekleri Türk Lirası tutarın satın alım anındaki döviz kuru üzerinden sabitlenmesi ve vade boyunca değişmemesi" diyor. Hedef kitlelerini demir, çelik ve alüminyum ürünlerini faaliyetlerinde kullanan firmaların oluşturduğunu kaydeden Umut Feyzioğlu, şunları kaydediyor: "Türkiye'nin tüm bölgelerine yayılan ve endüstriyel ürün ile emtia ticaretinde referans alınan bir platform olmayı amaçlıyoruz."

EN ÇOK OKUNANLAR