USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

29 Mayıs 2021 15:47

Pharmactive, katma değerli ürünlerle yeni pazarlara açılacak

İlaç sektörünün en genç oyuncularından biri olmasına rağmen hem yurt içinde hem de ihracat tarafında ağırlığını artıran Pharmactıve İlaç, üreteceği katma değeri yüksek ürünlere paralel olarak ihracatta vites yükseltmeye hazırlanıyor

Pharmactive, katma değerli ürünlerle yeni pazarlara açılacak

Pharmactive İlaç, geniş ürün yelpazesi, esnek üretim kabiliyeti ve yüksek üretim kapasitesi sayesinde Abbott, Astra Zeneca, GlaxoSmithKline, Gilead, Reckitt Benckiser ve Novartis gibi global ilaç firmalarının Türkiye'deki üretim ortağı... Şu anda 100 milyon kutuluk üretimle sektöründeki ilk beş şirket arasında yer alan Pharmactive İlaç, yaklaşık 30 milyon kutusunu Türkiye'deki kullanım için üretiyor.

330 MİLYON KUTULUK KAPASİTE

Çerkezköy'de 108 bin metrekarelik bir alanda üretim tesislerinin bulunduğunu dile getiren Pharmactive İlaç Yurtiçi ve Yurtdışı Pazarlar Genel Müdürü Dr. Yalçın Yaşin, şu anda bunun yarısı kadar bir alanda üretim yaptıklarını kaydediyor. "200'ün üzerinde ürün için ruhsatımız bulunuyor. Onkoloji, enjektabl ve hormon üretimi gibi yeni alanlarımız için var olan 108 bin metrekarelik alanımızın geri kalan kısmını kullanmayı düşünüyoruz. Böylelikle 330 milyon kutu olan kapasitemizin tamamını da kullanabilmiş olacağız" diyen Yaşin, hastaneye gidişlerin de azaldığı bu dönemde akut ilaçların tüketiminde bir düşüş yaşansa da, ihracat satışlarıyla bunu kompanse ettiklerini söylüyor.

AR-GE'YE CİRONUN YÜZDE 10'U AYRILIYOR

Avrupa'da 12 ülkeye ürün satmalarının yanı sıra Çin ile de anlaştıklarını belirten Yaşin, geçen yıl elde ettikleri 80 milyon dolarlık geliri, bu yılın sonunda 100 milyon dolara çıkarmayı hedeflediklerini vurguluyor. Yaşin, "35 çalışanımızın bulunduğu Ar-Ge merkezimize her yıl ciromuzun yüzde 10'unu ayırıyoruz. Avrupa ve Kanada gibi ihracat yaptığımız bölgeleri de düşündüğümüzde özellikle katma değeri yüksek ürünlere yatırım yapmayı önemsiyoruz. Yeni pazarlara açılmanın yolu, katma değeri yüksek ürün üretiminden geçiyor" diyor. Pandemi döneminde yaptıkları sosyal sorumluluk projelerine de dikkat çeken Yaşin, ihtiyaca yönelik olarak 3 bin sağlık kuruluşuna maske, eldiven, antiseptik su gibi ürünlerin dağıtıldığını belirtiyor. "Bununla beraber 'Aktif Destek Hareketi' adını verdiğimiz projemiz kapsamında kamu hastanelerine 'Aktif Oda' ismini verdiğimiz dinlenme odaları kurmaya başladık" diyen Yaşin, bu odalardan toplamda beş kamu hastanesine kurulum yapacaklarını da sözlerine ekliyor.

EN ÇOK OKUNANLAR