USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

30 Mart 2024 10:20

Optik karakter tanıma ve yüz tanıma servislerini geliştiriyor

Görüntü işleme çözümleri alanında da kendi optik karakter tanıma ve yüz tanıma servislerini geliştiren Turkcell, yüz tanıma servisi ile dünya çapında tek kabul gören NIST testinden yüksek bir skorla onay aldı. Şirket, Togg'un Araç İçi Yüz Tanıma ve Analiz Sistemini de geliştiriyor.

Optik karakter tanıma ve yüz tanıma servislerini geliştiriyor

Müşterilerinin ihtiyaçları doğrultusunda daha yalın, daha anlamlı ve yenilikçi çözümler üretebilmeyi amaçlayan Turkcell, işlem deneyimini kolaylaştırmak adına süreçlerini yeniden şekillendirerek, web sitesi ve mobil uygulamaları aracılığıyla müşterilerinin karşısına onlardan gelen geri bildirimlere göre de şekillenen kullanıcı dostu ürün ve hizmet çözümleriyle çıkmayı hedefliyor. Veriden değer yaratma odağı ile yaptığı yatırımlar sayesinde teknoloji alanında da öncü bir marka olduklarını belirten Turkcell Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Demirhan, "Bu kapsamda uzun yıllardır müşterimizi tanıyarak en iyi hizmeti verebilmek için analitik modeller geliştiriyoruz. Yapay zeka, dünya genelinde bu kadar popüler olmadan önce Turkcell olarak zaten gündemimizin bir parçasıydı diyebiliriz. Özellikle son 5 yılda bu alana yaptığımız insan kaynağı ve GPU tabanlı güçlü makine yatırımlarımız ile yapay zeka tabanlı fark yaratan uygulamaları Turkcell içerisinde geliştirerek, hem çalışan hem müşteri tarafında deneyimleri iyileştiren çözümleri bünyemize dahil ettik. Yapay zekanın doğal dil işleme, görüntü işleme, ses analitiği gibi farklı alanlarında birçok uygulamayı devreye alarak aktif deneyimleme imkanımız oldu" diyor.

"Türkiye'nin en büyük veri merkezi sağlayıcısıyız. Müşterilerimizin verilerinin Türkiye'de işlenmesine katkı sağlamayı milli bir görev olarak görüyoruz"

TOGG'UN ARAÇ İÇİ YÜZ TANIMA VE ANALİZ SİSTEMİ TURKCELL'DEN

Ayrıca görüntü işleme çözümleri alanında da kendi optik karakter tanıma ve yüz tanıma servislerini geliştirdiklerini kaydeden Mustafa Demirhan, şöyle devam ediyor: "Geliştirdiğimiz yüz tanıma servisimiz, dünya çapında tek kabul gören NIST testinden yüksek bir skorla onay aldı.

Bu da Turkcell'in teknolojik liderliğinin göstergelerinden biri oldu. Keza gururumuz olan Togg'un Araç İçi Yüz Tanıma ve Analiz Sistemi'ni de biz geliştiriyoruz. Yapay zeka çözümlerinin araçlarda çalışacak cihazlara entegre edilmesi ve bunlara özel yapay zeka modellerinin geliştirilmesi çalışmalarımız devam ediyor." Bu altyapıları geliştirirken en önem verdikleri noktanın veri güvenliği olduğuna dikkat çeken Demirhan, "Müşterimizin izni olmadan hiçbir veri işleme çalışması yapmıyoruz. Yapay zeka modellerimizi ön yargı içermeyecek şekilde eğitiyor ve düzenli gözlemliyoruz. Öte yandan nesnelerin interneti (IoT) çözümleri aracılığıyla kurumsal müşterilerimize bulut sistemler ya da kurum içi sunucular üzerinden cihaz, makine ve süreçlerini yönetim hizmeti sağlıyoruz.

Nesnelerin interneti senaryolarından biri olan enerji verimliliği senaryoları sayesinde şirketler, enerji tüketimlerini anlık ölçebiliyor. Enerji çözümlerimiz ile şirketler maliyetlerinde ciddi oranda tasarruf sağlayabiliyor" yorumunda bulunuyor.

EN ÇOK OKUNANLAR