USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

23 Mayıs 2024 11:12

Mavi'nin Yönetim Kurulu'nda kadın ve erkek temsiliyeti eşitlendi

Mavi, son Genel Kurul toplantısıyla birlikte yönetim kurulundaki kadın üye sayısını yüzde 33'ten yüzde 50'ye taşıdı. Ebru Dildar Edin ve Rina Onur Şahinoğlu'nun katılmasıyla birlikte Mavi yönetim kurulunda kadın ve erkek temsiliyeti eşitlendi.

Mavi'nin Yönetim Kurulu'nda kadın ve erkek temsiliyeti eşitlendi

Mavi CEO'su Cüneyt Yavuz, yeni gelişmeyle ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: "Biz her zaman 'Mavi'nin enerjisi kadınlarda saklı' diyoruz. Sektörümüze örnek teşkil eden yüzde 60 kadın çalışan, yüzde 53 kadın yönetici oranımızın yanı sıra CBO, CFO ve CMO gibi üst düzey pozisyonlar da Mavi'de kadınlara emanet. Şimdi bu gücümüzü yönetim kurulumuza da taşımanın mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz. Yeni üyelerimizle birlikte, Mavi'nin yeni dönemine her zamankinden daha güçlü bir şekilde yön vereceğiz" dedi.

Ebru Dildar Edin, Bankacılık uzmanlığını sürdürülebilirlik ve kadın çalışmalarıyla birleştiriyor

Çalışma hayatına 1993 yılında bankacılık sektöründe başlayan Ebru Dildar Edin, Garanti Bankası A.Ş.'de Genel Müdür Yardımcılığına kadar yükselerek, bu görevini 2022 yılına kadar sürdürdü. Garanti Bankası'ndaki son beş yılında Kurumsal, Yatırım Bankacılığı ve Sürdürülebilirlikten sorumlu olan Edin, halen Sürdürülebilir Kalkınma Derneği İstişare Kurulu Başkanı ve Yüzde 30 Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi görevlerini devam ettiriyor. Ayrıca farklı kurumlarda bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak görev alıyor.

Rina Onur Şirinoğlu, İnternet ekosistemine adını altın harflerle yazdırmış bir isim

Türkiye'nin önde gelen mobil oyun şirketlerinden Spyke Games'in Kurucu Ortağı ve CEO'su, aynı zamanda dünyanın en büyük mobil oyun şirketlerinden Peak Games'in kurucu ortaklarından olan Rina Onur Şirinoğlu, 500 Istanbul girişim sermayesi fonunun da kurucu ve yönetici ortağı. Onur Şirinoğlu, Türkiye internet ekosistemine giriş yapmadan önce Turkven Private Equity'de girişim sermayesi ve Morgan Stanley Londra ofisinde yatırım bankacılığı alanlarında çalıştı. Harvard Üniversitesi'nde Ekonomi bölümünü bitirmiş olan Onur, aynı zamanda World Economic Forum'a bağlı olan Global Shapers platformunun Türkiye kurucu ekibinde yer aldı.

EN ÇOK OKUNANLAR