USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

20 Aralık 2018 13:20

Kaya Çiftliği'nden lojistik hamlesi

Trakya’nın bereketli topraklarında yetişen hayvanlardan elde edilen sütleri yenilikçi teknolojilerle işleyen Kaya Çiftliği, lojistikte yaptığı yatırımla maliyetten tasarruf edecek.

Kaya Çiftliği'nden lojistik hamlesi

Edirne’deki fabrikasında günlük 200 ton süt işleme kapasitesine olan Kaya Çiftliği, 140 çeşit ürün üreterek yıllık 12 bin ton sevkiyat gerçekleştiriyor. Kaya Çiftliği'nin 2019 öncelikleri arasında lojistik konusundaki maliyetleri düşürmek yer alıyor. Türkiye'nin 21 farklı ilinde mağazaları bulunan marka, tüm depolama ve dağıtım hizmetini yönetim ve lojistik merkezi olan İstanbul-Sultanbeyli’den gerçekleştiriyor. Lojistik operasyonlarının yüzde 98'ini kendi bünyesinde gerçekleştiren Kaya Çiftliği'nin Yönetim Bilgi Sistemleri Müdürü Selahattin Emen, süt ürünleri lojistiğinin gereksinimlere uygun çözümler, kalite ve kontrol altyapısı gerektirdiğini vurgulayarak şu açıklamalarda bulundu: "Kaya Çiftliği olarak 21 adetlik frigorifik araç filomuz mevcut. Güzergahımız dışındaki müşterilerimiz için de dış kaynak kullanıyoruz. Amacımız süreçlerimizi yönetirken optimum kaynak ve maksimum fayda sağlamak. Bunun için lojistik süreçlerimizi sürekli gözden geçiriyoruz.”

Web üzerinden çalışan yazılım

Ürün farklılıklarının, müşteri taleplerinin ve deponun fiziki şartlarının operasyonları şekillendirmede önemli bir etken olduğunu belirten Selahattin Emen, “Bunu sağlamak için, perakende mağazalarımızla lojistiğimizi entegre yöneten, Türkiye’de ilk web üzerinde çalışan yazılımımızı geliştirdik. Ürünlerin stoklanması ve sipariş toplama süreçlerinde sistem üzerinden en iyi rota mesafesinde hesaplayarak optimize ediyoruz. Çalışanlarımızın sipariş toplama hızını ve verimliliğini ölçüyoruz. Ürün stoklarına göre özel stok alanları oluşturuyoruz. Personelimizin eğitimine ve sürekli iyileşmeye önem veriyoruz” yorumunda bulundu.

EN ÇOK OKUNANLAR