USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

23 Şubat 2024 09:42

İhracatı artırmak için yeni fabrika açmayı planlıyor

İhracatı artırmak için 5 yıl içinde yeni bir fabrika açmayı hedeflediklerini dile getiren Korkmaz Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Korkmaz, Sakarya OSB'de açmayı hedefledikleri yeni fabrikaları ile hem Türkiye'de hem de dünya genelinde pazar payını güçlendireceklerini vurguluyor.

İhracatı artırmak için yeni fabrika açmayı planlıyor

Dünya genelinde 800'den fazla bayisiyle birlikte, ödüllü mutfak tasarımlarını milyonlarca tüketiciyle buluşturan Korkmaz, yıllık 4.2 milyonluk üretiminin yüzde 35'ini başta Mısır, Almanya, Kuveyt, Slovanya olmak üzere 125 farklı ülkeye ihraç ediyor. Geçtiğimiz yıl, Orta Amerika'da Guatemala pazarına giriş yaparak ihracat portföyünü genişleten şirket, cironun ise yaklaşık dörtte birini ihracattan elde ediyor. Müşterilerinin özellikle pişirme ve elektrikli ürün gruplarını tercih ettiklerini kaydeden Korkmaz Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Korkmaz, "Geçtiğimiz yıl, Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2022 Araştırması'nda, İstanbul Sanayi Odası tarafından belirlenen sıralamada 318'inci sıradan 295'inci sıraya yükseldik. Bu başarılardan aldığımız motivasyonla ihracatımızı daha da artırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diyor.

"YENİ PAZARLARLA REKABET AVANTAJI ARTACAK"

2024 yılında küresel arenada pazar payını genişletmek için çalışmalara başladıklarını söyleyen Kerim Korkmaz, "Yenilikçi ürünlerimiz ve kaliteli üretim anlayışımızla elde ettiğimiz başarıları, 2024 yılında da Kandıra ve Tuzla'daki üretim üslerimizde sürdürmeye kararlıyız. Bu süreçte, son teknolojiyi en etkin şekilde kullanarak yüksek katma değerli ürünlerle tüketicilerimize benzersiz deneyimler sunmayı amaçlıyoruz. Aynı zamanda, yeni pazarlara yönelerek küresel ölçekte rekabet avantajımızı artırmayı ve önemli fuarlarda yer alarak markamızın uluslararası alanda daha fazla tanınmasını sağlamayı hedefliyoruz" açıklamasını yapıyor.

"Yeni pazarlara yönelerek küresel ölçekte rekabet avantajımızı artırmayı ve önemli fuarlarda yer alarak markamızın uluslararası alanda daha fazla tanınmasını sağlamayı hedefliyoruz"

"İNOVASYON ODAKLI ÜRETİM ANLAYIŞIMIZ DAHA DA GÜÇLENECEK"

İhracatı artırmak için 5 yıl içinde yeni bir fabrika açma planlarının bulunduğuna dikkat çeken Korkmaz, şöyle devam ediyor: "Sakarya OSB'de açmayı hedeflediğimiz yeni fabrikamız, hem ülkemizde hem de dünya genelinde pazar payımızı güçlendirmek önemli bir yatırım olacak. Üretim kapasitesini ve istihdamı önemli ölçüde artırmamızı sağlayacak olan yeni fabrikamız ile teknoloji ve inovasyon odaklı üretim anlayışımızı daha da güçlendireceğiz." Tasarım, inovasyon ve Ar-Ge'nin en önem verdikleri konuların başında yer aldığını ifade eden Kerim Korkmaz, "Ar-Ge merkezimizde günün ihtiyaçlarına uygun yenilikçi ürünler geliştirmek, ürünlerimizin fonksiyonel olmalarını sağlamak ve estetik açıdan göze hitap etmek için araştırmalar yapıyoruz. Hedef pazarlarda tüketicilerin ihtiyaçlarını titizlikle analiz ediyoruz. Bu alanda deneyimli 10 kişilik bir tasarım ekibimiz bulunuyor. Geçmişte elde ettiğimiz başarılarla motive olan Ar-Ge ekibimiz, Dizayn Turkey, İF Dizayn, Reddot Design Award, Turquality, A Design Avard&Competition gibi sektörde saygın ödüllerin sahibi oldu" diyor.

EN ÇOK OKUNANLAR