USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

27 Aralık 2023 09:48

Beyçelik Gestamp, geleceğin otomobillerine yön veren çözümler üretiyor

Beyçelik Gestamp, otomotiv yan sanayi sektöründeki öncü konumunu devam ettirmek ve müşterilerine en iyi hizmeti sunmak için Bursa, Gebze, Yeniköy ve Romanya fabrikalarında çalışmalarına devam ediyor. Şirket genişleme, modernizasyon ve sürdürülebilirlik alanlarındaki projeleriyle, sektördeki dönüşüme liderlik eden bir konumda olmayı amaçlıyor.

Beyçelik Gestamp, geleceğin otomobillerine yön veren çözümler üretiyor

Beyçelik Holding ve İspanyol Gestamp Automoción'un ortaklığında kurulan Beyçelik Gestamp, inovatif ürünler tasarlayarak daha güvenli ve hafif araç tasarımlarına destek olmakta ve buna bağlı olarak insan güvenliğinin artırılması, enerji tüketimlerinin azaltılması ve çevrenin korunması ana ilkelerine hizmet ediyor. Müşterilerine kaliteli ürünler ve hızlı çözümler sunarak otomotiv yan sanayi sektöründeki öncü konumunu sürdüren Beyçelik Gestamp, yurt içinde ve yurt dışında başlattığı kapasite arttırımları ve yatırımlarını 2023 yılı içinde devreye aldı.

YENİKÖY FABRİKASI 200 ROBOT İLE DONATILDI

Otomotiv Tedarik Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde (TOSB) bulunan 2 fabrikasına ek olarak 46 bin metrekare alanla Avrupa'nın en büyük şasi fabrikası olma özelliğine sahip yeni tesisini de hayata geçiren Beyçelik Gestamp, Kocaeli Yeniköy'deki fabrikasında da imalata başladı. 25 bin metrekare alanda 200 adet robot ile donatılmış Yeniköy fabrikasında Ford Otosan'ın yeni araçlarının gövde ürünlerinin son teknolojiye uygun montajlı üretimi yapılıyor.

TOGG'A GÖVDE İÇİ KONSTRÜKSİYON PARÇALARI ÜRETİYOR

Otomotivdeki hızlı dönüşümün de bir sonucu olarak elektrikli araç projelerinde iş hacmini geliştirerek yurt içi ve yurt dışı projelerde daha aktif yer almayı hedefleyen şirket bu doğrultuda müşterileri ile yeni projelerde iş birliği yapıyor. Şirket, elektrikli araçların battery box/ tray kalıplarını ürettiği kalıp ve teknoloji fabrikasıyla Bursa'nın yeni sanayi bölgesi TEKNOSAB'da üretimine devam ediyor. TEKNOSAB'da bulunan fabrikasında TOGG'un gövde içi konstrüksiyon parçalarının üretimine devam ediyor.

BATARYA TAŞIYICI ÜNİTESİ ÜZERİNE ÜRETİM YAPACAK

2017 yılında Romanya pazarına giriş yapan Beyçelik Gestamp, Romanya'da bulunan mevcut tesisine ek olarak gerçekleşen ilave yatırım ile elektrikli araçların batarya taşıyıcı ünitesi üzerine de üretim yapmaya başlayacak. Başarısını, sürekli yenilikçi ürünler geliştirme ve müşterilerine en iyi hizmeti sunma konusundaki kararlılığına borçlu olan şirketin, 4 Ar-Ge merkezi bulunuyor. Araç ağırlığının azaltılması, çarpmalara karşı direnç ve araç güvenliğinin artırılması konusunda sac ve metal şekillendirme teknolojilerinde söz sahibi olan Beyçelik Gestamp, ana sanayiler ile güvenlik parçalarının yeni nesil malzemelere dönüşümü noktasında Ar-Ge Merkezlerinde çalışmalarına devam ediyor. Şirketin önündeki planlar arasında TEKNOSAB fabrikasında yerli ve yabancı tüm OEM'lerin ihtiyacı olan teknolojilerde hizmet sağlayıcı olarak bütünleşik hizmet sunacak bir teknoloji merkezi kurmak var.

EN ÇOK OKUNANLAR