USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

20 Şubat 2024 14:15

Asya-Pasifik'teki varlığını yeni fabrikalarıyla güçlendirecek

Asya-Pasifik'teki varlığını da son yıllarda yaptığı yatırımlarla güçlendiren Arçelik, özellikle Mısır ve Bangladeş'te 2024 yılında faaliyete geçecek yeni fabrikaları ile bu bölgelerde üretim kapasitesini ve pazar payını artırmaya odaklandı.

Asya-Pasifik'teki varlığını yeni fabrikalarıyla güçlendirecek

Tüm zorluklara rağmen 2023 yılında sürdürülebilirlik odağını koruyarak hedeflerine ulaşmak için yoğun bir şekilde çalışan Arçelik, geçtiğimiz yıl global büyüme yolculuğunda oldukça kritik bir adım attı Whirlpool'un Avrupa'daki satış, üretim ve dağıtım iştiraklerini Avrupa'daki ticari faaliyetleriyle aynı yapı altında birleştirecek Beko Europe şirketini kurmak üzere bir anlaşma imzalayan ve uzun soluklu bir yolculuğa çıkmayı hedefleyen şirket, Asya-Pasifik'teki varlığını da son yıllarda yaptığı yatırımlarla güçlendirmeye devam ediyor. Özellikle Mısır ve Bangladeş'te 2024 yılında faaliyete geçecek yeni fabrikaları ile bu bölgelerde üretim kapasitesini ve pazar payını artırmayı hedeflediklerini söyleyen Arçelik CEO'su Hakan Bulgurlu, "Gelirimizin yaklaşık yüzde 62'sini uluslararası satışlar oluşturuyor. 2023 yılının ilk 9 ayında konsolide gelirlerimiz geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 53 artarak 145 milyar TL oldu. Aynı dönem uluslararası satışlarımız ise 89 milyar 232 milyon TL olarak gerçekleşti" diyor.

GÜNEŞ PANELİNDE HEDEF AVRUPA

Önümüzdeki dönemde de sürdürülebilirliğin tüm süreçlerin merkezinde yer alacağını belirten Bulgurlu, şöyle devam ediyor: "Türkiye'de yenilenebilir enerji dönüşümüne ivme kazandıracak stratejik bir hamleyle 2023 yılında İstanbul ve Ankara'da kurduğumuz tesislerimizde tam kapasite yerli güneş paneli üretimine başlamıştık. Bu tesislerimizin de kapasitesini 2 katına çıkarmayı ve Avrupa'ya güneş paneli ihracatı yapmayı amaçlıyoruz. Geniş bir coğrafyada, dinamikleri son derece farklı olan pazarlarda faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Hedefimiz, tüketicilerimizin beklentilerine cevap verirken yeni yatırımlarla büyüme ivmemizi artırmak ve küresel bir oyuncu olarak iddiamızı daha da yukarıya taşımak."

"Hedefimiz, tüketicilerimizin beklentilerine cevap verirken yeni yatırımlarla büyüme ivmemizi artırmak ve küresel bir oyuncu olarak iddiamızı daha da yukarıya taşımak"

"BİRÇOK SÜREÇTE YAPAY ZEKA KULLANIMI ARTACAK"

Dünya çapındaki 28 Ar-Ge ve tasarım merkezinde sürdürülebilirlik, kalite, fayda ekseninde inovatif teknolojiler geliştirdiklerini vurgulayan Hakan Bulgurlu, "Akıllı ev konsepti ile beyaz eşya sektöründe önemli bir dönüşüm yaşanıyor; hedefimiz bu değişime yön veren bir oyuncu olmak. Geçtiğimiz yılın en önemli teknoloji atılımlarından biri yapay zekâ oldu. 2024 yılında da bu alanda yatırımların artacağı, ürün geliştirmeden tedarik zincirine ve müşteri hizmetlerine kadar birçok süreçte yapay zekâ kullanımının yaygınlaşacağı öngörülüyor. Biz de Arçelik'te bu alanda uzun zamandır çalışmalar yürütüyoruz. Geçtiğimiz yılki ivme ile birlikte bu alandaki çalışmalarımızı tüm ekosistemimize yaymak için hızlandırdık. 2023 yılında pazara sundukları Türkiye'nin yapay zekâ destekli ilk otonom çamaşır makinemiz Arçelik Neo, bu alandaki çalışmalarımızın güzel bir örneği. Diğer taraftan 'büyük veri'nin analizi ile kullanıcılara fayda sağlayan hizmetleri geliştirmeyi hedefliyoruz" yorumunda bulunuyor.

EN ÇOK OKUNANLAR