USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

22 Mayıs 2023 11:54

ARD Grup'ta en büyük zenginlik personel sadakati

Başarısının en önemli kaynağı personel sadakati olan ARD Grup'un Yönetim Kurulu Başkanı Arda Ödemiş, “Çalışanlarımızın ihtiyaç ve taleplerine yönelik olarak sağladığımız eğitim destekleri mevcut. geniş yetki ve sorumluluklar sayesinde yaratıcılığı destekliyoruz. organizasyon içi uyumun da mutluluk getirdiğine inanıyoruz” dedi.

ARD Grup'ta en büyük zenginlik personel sadakati

Dünyanın en büyük araştırma ve değerlendirme şirketi Deloitte tarafından gerçekleştirilen 'Türkiye'nin En Hızlı Büyüyen 50 Teknoloji Şirketi' değerlendirmesinde, 2016-2022 yılları arasında üst üste 7 yıl dereceye giren, EMEA (Avrupa, Orta Doğu, Afrika) bölgesinde yapılan 'Dünyanın En Hızlı Büyüyen 500 Teknoloji Şirketi' değerlendirmesinde ise 20. sıraya yerleşen ARD Grup; 'başarılarının en önemli kaynağının personel sadakati' olduğu düşüncesiyle, çalışana yatırım yapan kurum kültürünün önemine değiniyor. Ortak vizyonları doğrultusunda en yeni teknolojiyle hızlı, kaliteli ve insan odaklı hizmet verme prensibini benimsemiş, ARD Grup çatısı altında yer alan tüm şirketler; özellikle bilişim ve sağlık alanlarında köklü geçmişleriyle yerli ve yabancı pazarlarda güvenilirliklerini ve itibarlarını koruyor. 2020 yılından itibaren Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlayıp, kısa sürede Yıldız Pazar'a yükselerek BİST 100'de yer alan ARD Bilişim de dahil olmak üzere; ARD çatısı altında bulunan ve her biri kendi alanında öncü değerlere sahip grup şirketleri başarılarının sırrını aidiyet duygusu yüksek çalışma arkadaşları ile açıklıyor.

ARD Grup Yönetim Kurulu Başkanı Arda Ödemiş, başarılarının ardında yer alan kurum içi kültürü; bu kültürü şirket yolculuğunun ilk günlerinden itibaren ekip olarak nasıl birlikte inşa ettiklerini ve organizasyonun her noktasında nasıl hep birlikte yaşattıklarını anlattı.

"HİÇBİRİMİZ, HEPİMİZ KADAR GÜÇLÜ DEĞİLİZ!"

Pek çok alanda uzun yıllardır başarılı bir şekilde ulusal ve uluslararası çalışmalar sürdürdüklerini söyleyen Ödemiş, "ARD Grup'un dünden bugüne büyüme serüveninde bizi başarılı kılan en önemli faktör, çalışanlarımız ile ekip ruhunu maksimum seviyeye çıkararak oluşturduğumuz ARD ekosistemi. ARD çalışma kültürünün temel taşı olan biz anlayışı sayesinde oluşan yüksek çalışan aidiyeti de aslında ARD'yi çalışmak için harika bir yer yapan unsurların başında geliyor. Organizasyonumuz içinde baştan sona, her noktada desteklediğimiz paylaşma kültürü; özgüveni yüksek ve mutlu çalışanlar ekosistemimizi sürdürülebilir kılıyor. Ayrıca yine paylaşım kültürümüz sayesinde tüm çalışanlarımız farklı departmanlardaki çalışanlar ile ortak çalışmalar gerçekleştirerek, ortak bilgiden ve tecrübeden fayda sağlayarak, başarılı sonuçların bir parçası olurken kendi yetkinliklerini de geliştirme fırsatı buluyor.

ARD çalışanları "Başarıyı süreçlerimizde nasıl yakalıyoruz?" sorusuna her zaman 'hiçbirimiz, hepimiz kadar güçlü değiliz'' yanıtını verir. ARD kültüründe çalışanlar ile kurulan anlamlı bağlar başarılarımızın altın anahtarıdır" diye konuştu.

"EKİBİMİZİ İSTEDİKLERİ EĞİTİM PROGRAMLARI İLE DESTEKLİYORUZ"

ARD'yi 'harika' yapan bir diğer unsurun ise çalışanların ihtiyaç ve taleplerine yönelik olarak sağladıkları eğitim destekleri olduğunu ifade eden Arda Ödemiş, "Çalışanlarımızın sahip olduğu niteliklere değer verirken; bu nitelikleri kendilerini geliştirmek istedikleri konularda destekleyerek, sahip olduklarına verdiğimiz değeri de bir anlamda hissettirmiş oluyoruz. Sunduğumuz eğitim destekleri kapsamında çalışanlarımızın yaptıkları işlere yönelik eğitim taleplerinin yanı sıra kendilerini geliştirmek istedikleri farklı alanlar için de eğitim taleplerini karşılıyoruz. Bu anlayış çerçevesinde kişisel gelişim, yabancı dil, yazılım programları, teknik eğitim vb. konularda talep edilen eğitim içeriklerine göre eğitim planlamalarımızı yaparak, çalışanlarımızın mümkün olan en kısa süre içinde ilgili eğitim planına dahil olmasını sağlıyoruz. Mesleki yeterlilik anlamında sağlamış olduğumuz eğitimlere ek olarak, diğer eğitim taleplerine verdiğimiz destekler sayesinde de çalışanlarımızın aidiyet duygusunu her daim canlı tutuyoruz. Eğitim programları sonrasında çalışanlarımızın yetenek havuzumuzdaki yetkinliklerini de güncelleyerek; yeni yetkinliklerini hayata geçirebilecekleri farklı projelerde rol almalarını sağlıyoruz.

Ayrıca, kazanılan yeni yetkinlikleri terfi ve ücret artışı dönemlerimizde göz önünde bulundurarak; çalışanlarımızın yeni yetkinlikleri sayesinde ödüllendirilmelerini sağlıyoruz ki; bu da tüm çalışanlarımızın öğrenmek ve kendilerini geliştirmek konusundaki motivasyonlarını hep yüksek tutabilmemizi sağlıyor. Pozisyonundan bağımsız, sorumlu olduğu işin her aşamasında kendini başarılı hisseden, özgüveni yüksek çalışanlarımıza sunduğumuz eğitim olanaklarımız sayesinde tüm çalışanlarımızı sektörde aranan çalışanlar haline getirirken, güven ve aidiyet duygularının devamlılığını da destekliyoruz. Organizasyon içerisinde gerçekleşen tüm faaliyetlerde aktif rol almak, fikirlerinin değer gördüğünü bilmek, gelişim sürecinde ARD tarafından sürekli desteklenmek ve kariyer planlamalarının yetkinliklerine ve beklentilerine en uygun şekilde yapıldığını görmek, çalışanlarımıza her daim bu kültürün bir parçası olduklarını hatırlatıyor. Çalışanlarımızın yetkinliklerine, katkılarına verdiğimiz değerin yanı sıra sosyal yaşamlarına, kişisel düzenlerine ve ihtiyaçlarına karşı gösterdiğimiz hassasiyet de yaptığımız ve yapmakta olduğumuz tüm başarılı işlerimizin sonuçlarına aynı şekilde yansıyor" şeklinde konuştu.

"GENİŞ YETKİ VE SORUMLULUKLAR SAYESİNDE YARATICILIĞI DESTEKLİYORUZ"

ARD kültürü içinde mümkün olduğu kadar yatay hiyerarşiyi destekleyerek çalışanlara geniş yetki ve sorumluluklar sunduklarını belirten Ödemiş, bu sayede yaratıcılığı ve yeniliği desteklemeyi önemsediklerini dile getirdi. Ödemiş, çalışma ekosistemini tüm çalışanların orta ve üst kademeli yöneticiler ile açık iletişim kurabileceği, gerektiği her noktada yetki alarak kendi kararlarını verebileceği şekilde kurguladıklarını dile getirdi.

Baştan aşağı herkes tarafından benimsenen bu kültür sayesinde tüm çalışanlarının yönetim kurulu üyeleri de dahil olmak üzere, tüm orta ve üst düzey yöneticiler ile kolaylıkla iletişim kurup fikirlerini paylaşarak geri bildirim süreçlerini ilerletebildiklerini aktaran Ödemiş, "Şirket içerisine konumlandırdığımız dilek, öneri ve şikâyet kutusu aracılığı ile paylaşılan yorum ve öneriler doğrudan yönetim kurulu üyelerince değerlendirilip, gerekli aksiyonlar vakit kaybetmeden alınıyor. Alınan tüm aksiyonlar da aslında açık iletişim ve paylaşma kültürümüzün gelişimine fayda sağlıyor" dedi.

"ORGANİZASYON İÇİ UYUM MUTLULUK GETİRİR"

ARD çalışma kültürü içinde çalışanların bu kültürümüze uyumu kadar, birbirleriyle olan uyumlarını da önemsediklerini vurgulayan ARD Grup Yönetim Kurulu Başkanı Arda Ödemiş, departmanlar arasında kurulan sağlam bağların ve ilişkilerin şirket için iç müşteri ilişkisini temsil ettiğine inandıklarını aktardı. Bu bakış açısı çerçevesinde iç müşteri ilişkilerini de güçlendirerek bu yansımanın kendilerine dış müşteri ilişkilerinde de başarıyı getireceğini düşündüklerini bildirdi. Ödemiş, bunun için çalışanlar ve departmanların ilişkilerinin güçlendirilmesi sürecini, farklı iç iletişim planları ile sürekli desteklediklerini anlattı.

"SİHİRLİ DEĞNEĞİMİZ: KÜLTÜRÜMÜZ!"

ARD'yi çalışmak için harika bir yer yapanın çalışma kültürü olduğunu paylaşan Ödemiş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Aslında bizi kısa zamanda bugünlere getiren ve imza attığımız büyük başarıların arkasındaki sihirli değneğimiz. Kurulduğumuz günden bugüne ancak mutlu çalışanlarla beraber koşarsak hedeflerimize ulaşabileceğimizin farkındalığı ile hiçbirimiz hepimiz kadar güçlü değiliz dedik. Dedik ve tüm çalışanlarımıza çalışma hayatlarının her anında bu kültürü hissettirdik. Önce çalışanlarımıza yatırım yaptığımız ARD kültüründe, başarılarımızı sahipleri ile paylaştıkça çoğaldık ve çoğaldıkça daha çok başardık."

EN ÇOK OKUNANLAR