USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

22 Mayıs 2023 15:45

ABD pazarına açılan Patiswiss, ihracatı artırmayı hedefliyor

Yerli çikolata markası Patiswiss, yatırımlarına hız verdi. Firma, ABD ve Avrupa pazarında büyümeyi hedefliyor.

ABD pazarına açılan Patiswiss, ihracatı artırmayı hedefliyor

Ankara merkezli Patiswiss Çikolata, üretim ve yatırımlara odaklandı. Yeni fabrika yatırımı yapan şirket, 40 bin metrekare alanda 4 fabrikada üretim yapıyor. 28 ülkeye çikolata ürünleri ihracatı yapan şirket 1.000'den fazla kişiye istihdam sağlıyor.

Son olarak ABD pazarına açılan şirketin Ceo'su Elif Aslı Yıldız, büyüme hedeflerini anlattı;

"40 bin metre kare kapalı alan 4 fabrika alanında fabrikalarımızın tamamı Ankara'da bulunuyor. Yaklaşık olarak yıllık 10bin ton çikolata üretimimiz var biraz daha az olacak şekilde diğer kategorilerde üretimlerimiz bulunuyor. Biz sanıyorum işe başladığımız ilk gün itibariyle sürekli yatırım yapıyoruz. Patiswiss yatırımcısı olan ve yatırım alan bir firma. Fizibitlitesi olan her şeye yatırım yapıyor diyebilirim. Yatırımlarımız hep devam edeceği, üretimlerde artış yapacağımız gibi bir de dış üreticiler kullanarak ürünlerimizde ve çeşitlerinde artış hedefliyoruz. Bununla birlikte verimlilik için otomasyona geçerek de birçok üründe üretimsel artış yapıyoruz."

İSTİHDAMIN YÜZDE 70'İ KADIN

1.000'den fazla çalışanı istihdam ettiklerini söyleyen Yıldız, "En son 100 depremzedemizi işe aldık. Her geçen gün kişi sayımız artıyor, ancak bu artışta hep bir şeye öncelik veriyoruz, o da %70 kadın çalışan oranımız. Bundan hiç vazgeçmeyeceğiz. Biraz pozitif ayrımcılık yapan bir firmayız, bizim gibi firmalar dilerim artsın ki biraz olsun kadın erkek eşitliğinden bahsedebilelim" dedi.

4 KAT BÜYÜME HEDEFİ

Patiswiss'de yaklaşık 4 katlık bir büyüme hedeflediklerini söyleyen Yıldız, "Yurt dışı pazarlarımız olarak da 28 sayısını mutlaka 40 yapacağız. Bunlardan bazıları Amerika, İngiltere, Bulgaristan ,Avusturya, Birleşik Arap Emirliği ülkeleriyle Rusya gibi pazarda söz sahibi olan ülkelere ihracatımız yoğun şekilde devam ediyor. Biz hedeflemeden çok büyüdüğü Suudi Arabistan gibi pazarlar var. Bir de bizim kendimizin çok aktif olmak istediği pazarlar var. Biz de özellikle bu duruma bakarak Amerika da şirket kurduk bir ofis açıyoruz. Amerika ve Avrupa pazarı direk hedefimiz de diyebiliriz" diye konuştu.

EN ÇOK OKUNANLAR