USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

30 Kasım 2023 12:48

3 yılda ciroda 9 kat büyüdü

Migros One Genel Müdürü Orçun Onat, Migros One'ın, şirketin toplam cirosu içindeki payının tütün ve alkol ürünleri hariç yüzde 16,4 olduğunu belirtiyor. Bunun Avrupa'nın ilerisinde bir oran olduğuna dikkat çeken Onat, “Online kanallarımızda geçen yılın eş dönemine göre yüzde 134 ciro büyümesi sağladık. Ciromuz toplamda sadece 3 yılda 9 kat büyüdü” diyor.

3 yılda ciroda 9 kat büyüdü

Müşterilerini, hayatlarına değer katacak hizmetlerle buluşturan Migros, Türkiye'nin 81 iline yaygın fiziki mağazaları ve sokak sokak her bir haneye ulaşan online hizmetleriyle müşterilerin hayatına kolaylık katarken aile bütçelerine de katkı sağlamayı hedefliyor. Yol haritasını fiziki mağazacılık ve eve teslimatta beraber büyüyecek şekilde belirlediklerini dile getiren Migros One Genel Müdürü Orçun Onat, "Bu doğrultuda; Migros Sanal Market, Migros Hemen, Migros Yemek, Tazedirekt, Macroonline ve Mion Online platformlarımızı Migros One çatısı altında birleştirdik. Bu sayede farklı formatlarımızın enerji, güç ve altyapısını bir araya getiriyoruz. Migros One'ın, Migros'un toplam cirosu içindeki payı tütün ve alkol ürünleri hariç yüzde 16,4. Bu Avrupa'nın ilerisinde bir oran. Online kanallarımızda geçen yılın eş dönemine göre yüzde 134 ciro büyümesi sağladık. Toplamda sadece 3 yılda 9 kat ciro büyümesi gerçekleştirdik" diyor.

TRENDE GÖRE HİZMET MODELİ

Online kanallardaki gelişimin artarken yeni alanlara girme imkanlarını da değerlendirdiklerini ifade eden Onat, "Ortaya koyduğumuz yeni ve çeşitlendirilmiş perakendecilik alanlarımızla kanal çeşitlenmesi sağlıyoruz. İnsanların yaşamında hızlı bir değişim var. Yaşam tarzları ve çalışma koşulları değişiyor. Hizmetlerimiz trendlere göre evriliyor. Buna güzel bir örnek, Migros Yemek ve Migros One Kitchen ile hazır yemek sektöründe attığımız öncü adımlar" yorumunda bulunuyor.

MİGROS ONE KITCHEN, HİBRİT KONSEPTİ İLE HİZMET AĞINI GENİŞLETİYOR

'Migros Yemek''in 81 ile yaygın hizmet ağıyla müşterilerine hizmet verdiğini söyleyen Orçun Onat, Migros One altında yer alan Migros Yemek'in geniş bir restoran ağına ve uygun fiyatlı menü seçeneklerine sahip olduğunu dile getiriyor. Onat, özel seçenekler ve 7/24 siparişe açık restoranlarla fark yarattıklarını belirterek, "Migros Yemek, Migros'un güçlü müşteri ilişkileri yönetimi altyapısı sayesinde müşterilerin online kanallarda bıraktığı ayak izlerini analiz ediyor, genel kampanyalara ek olarak kişiselleştirilmiş teklifler sunuyor. Verilen siparişlerin teslimatı ise restoran teslimatlarına ek olarak Migros'un mevcut online sipariş dağıtım gücü ile desteklenen 'Migros Yemek Teslimatı' modeliyle de gerçekleştiriliyor" açıklamasını yapıyor. 2022 yılında kurulan Migros One Kitchen'ın ise, mutfak yolculuğunu ilklerle desteklediğini dile getiren Onat, şöyle devam ediyor: "Paket servis siparişleri; Let's Salad, Bowl & More, Salad Town ve Envai Karaköy Lokantası gibi 10'dan fazla yeme-içme markasıyla Migros Yemek ve tüm online yemek platformları üzerinden kolaylıkla verilebiliyor. Yıl sonunda çeşitli şehirlerde tüketicilerimizle buluşmak üzere 60'ın üzerinde mutfağa ulaşmayı hedefliyoruz."

EN ÇOK OKUNANLAR