USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Seyahat

29 Ağustos 2023 14:31

İstanbul Havalimanı, 'Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayımladı

İstanbul Havalimanı; mobilitenin geleceği, çevrenin bütünlüğü ve toplumsal fayda çerçevesindeki sürdürülebilirlik stratejisinin yansıması olan '2021-2022 Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayımladı.

İstanbul Havalimanı, 'Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayımladı

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'dan yapılan açıklamaya göre, insan hayatını, çevre ve topluma saygıyı odağına alan İstanbul Havalimanı, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları'na yönelik, tüm paydaşlarıyla gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için çalışmaya devam ediyor.

Yayınlanan rapor, İGA İstanbul Havalimanı'nın sürdürülebilirlik planlamasının önemli bir parçası olan 2030 hedefleriyle daha adil, sağlıklı ve sürdürülebilir bir dünya ve mobilite sektöründeki adımlarının ana hatlarını da çiziyor.

2022'DE SU TÜKETİMİNİN YÜZDE 35'İ GERİ KAZANILMIŞ SULARDAN ELDE EDİLDİ

Çevrenin bütünselliğini korumayı odak noktasına koyan İGA İstanbul Havalimanı, enerji ve operasyon verimliliği üzerine yürüttüğü "Büyük Veri Yönetimi ve Nesnelerin İnterneti" çalışmalarıyla Avrupa Uluslararası Havalimanları Konseyi tarafından verilen 'Eco-Innovation Ödülü'nün sahibi oldu.

2019 yılında hazırlanan '2050 Net Sıfır Emisyon Taahhüdü' ve Hükümetler Arası İklim Değişikliği Paneli'nin (IPCC) 1,5 derece hedefleri doğrultusunda belirlenen "Net Sıfır" yol haritasına göre 2022'yi önceki yıla kıyasla yüzde 13 daha az emisyon ile tamamlayan İstanbul Havalimanı "2050 Net Sıfır Emisyon Hedefi"ne giden yolda, 2019 baz yılına göre geçen yıl yüzde 21 emisyon azaltımı sağladı.

"HEDEFLERİMİZİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK YÖNETİM SİSTEMİMİZİ YENİDEN YAPILANDIRDIK"

Açıklamada görüşlerine yer verilen İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu, sürdürülebilirlik dönüşümünün karmaşık olduğu kadar acil bir konu olduğunu belirtti.

Sürdürülebilirliğin önemine dikkati çeken Samsunlu, "Günden güne gelişen ve toplumsal değer katmaya odaklı İGA felsefemizde, sürdürülebilirlik yolculuğumuz en temel önceliğimiz. 2022, bugüne kadarki çalışmalarımızı daha da ileriye taşıdığımız bir yıl oldu. Sürdürülebilirlik etkilerimizi ölçtük, uzun döneme yayılan bir planlama yaptık, hedeflerimizi ve sürdürülebilirlik yönetim sistemimizi yeniden yapılandırdık." ifadelerini kullandı.

Samsunlu, 2030 planları kapsamında kurumdaki tüm birimleri temsil eden yapıdaki ekip ve danışmanlarıyla sürdürülebilirlik vizyonunu ve hedeflerini tanımladıklarını kaydederek, "Odağımız dünya, hedefimiz gelecek' diyerek farklı kültürleri buluşturmak, yolculukları rahat ve güvenli kılmak için teknolojiyi insan ve çevre faydasına odaklı kullanarak, geleceğin mobilite yöntemlerini bugüne taşımayı kendimize yol edindik. Küresel bir oyuncu olan İGA, mobilite hizmetlerinin de sürdürülebilir kılınması için liderlik etmeye kararlı. Bu dönüşümde elbette ki tüm paydaşlarımızın katkıları çok önemli bir yer tutuyor." değerlendirmesinde bulundu.

EN ÇOK OKUNANLAR