USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Seyahat

13 Mayıs 2023 11:56

Hafta sonu için Çanakkale'de hızlandırılmış bir gezi rotası

Türkiye'nin batısında yer alan tarihi ve kültürel bir şehir; Çanakkale. Hafta sonunu Çanakkale'de geçirmek isteyenler için üst düzey konforlu bir konaklama deneyimi sunan DoubleTree by Hilton Çanakkale, şehri iki günde en verimli ve güzel şekilde gezmek isteyenler için gezi rotası önerilerini paylaştı.

Hafta sonu için Çanakkale'de hızlandırılmış bir gezi rotası

Çanakkale'de gezilip görülecek çok yer var. Bu yüzden zinde ve enerjik olmanız gerekiyor. Çanakkale gezinize sabah saatlerinde başlayın ve bölgeye özel beyaz peynir, zeytin, reçel ve ballarla leziz bir kahvaltı yapın. Ardından, şehrin en önemli simgelerinden biri olan Çanakkale Şehitleri Anıtı'nı ziyaret edin. Anıt, Çanakkale Savaşı'nda hayatını kaybeden askerlerimizin anısına yapılmıştır ve muhteşem bir manzaraya sahiptir.

BİRİNCİ GÜN

Öğleden sonra, Osmanlı İmparatorluğu döneminde inşa edilen ve şehrin tarihi dokusunu daha net bir biçimde hissettiren Çimenlik Kalesi'ne giderek şehrin en eski yapısını ziyaret edebilirsiniz. Devamında, yine Çanakkale'nin sembolik yapılarından biri olan Aynalı Çarşı'ya uğrayabilirsiniz. Günün son durağı olan ve mutlaka uğramanız gereken yerler listesinde bulunan Truva Atı'nın ise hikayesini bilmeyen yok. Şehrin dünyaca ünlü simgelerinden biri haline gelen yapı, her yıl sayısız turistin ilgi odağı oluyor. Akşam yemeği ve konaklama için ise şehrin tam merkezinde, denize birkaç adım mesafede, Çanakkale Havalimanı'na 2 km uzaklıkta bulunan DoubleTree by Hilton Çanakkale'yi tercih edebilirsiniz. Konforun standarda dönüştüğü otel, leziz tatları ve eşsiz bir konaklama deneyimi ile öne çıkıyor.

İKİNCİ GÜN

İkinci gün, şehir merkezinden hareket ederek Gelibolu Yarımadası'na gitmek için erken saatlerde kalkmanızı öneririz. Burada, I. Dünya Savaşı'nın en önemli cephelerinden biri olan Çanakkale Savaşı'nın izlerini görebilir ve şehrin tarihi dokusuna şahitlik edebilirsiniz. Ziyaretçilerine anıt ve müze sunan Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı. Çanakkale Savaşı'nın en çok konuşulan ve hafızalarda derin izler bırakan Anzak Koyu'nu da görmeden dönmemenizi öneririz. Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı içinde bulunan Anzak Koyu, Avustralyalı ve Yeni Zelandalı askerlerin 1915 yılında çıkarma yaptıkları yerdir ve buradaki Anzak Koyu Anıtı, bölgedeki tarihi olayları anlatan en ünlü yapıdır.

Çanakkale, tarihin ve doğanın birleştiği turizm potansiyeli en yüksek şehirlerimizden biri olarak içerisinde barındırdığı plaj, doğal alan ve köylerle de dikkat çekiyor. Ayazma Plajı, Akvaryum Koyu, Eceabat Halk Plajı gibi birçok turistik bölgeyi de içeren Çanakkale'de deniz turizmi de oldukça gelişmiştir.

(DoubleTree by Hilton Çanakkale)

EN ÇOK OKUNANLAR