USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Seyahat

13 Ekim 2022 14:18

Çölün ortasındaki inci: Dubai

Küçük bir balıkçı kasabasından sadece yarım asırlık bir zaman diliminde metropole dönüşen, Burj Al Arab ve Burj Khalifa gibi modern harikalar inşa eden Dubai, hem turistlerin hem de işletmelerin odağında olmaya devam ediyor.

Çölün ortasındaki inci: Dubai

PALM JUMEIRAH ADASI

Ağaç şeklindeki Palm Jumeirah Adası; gösterişli otelleri, şık apartmanları ve lüks dünya mutfağı restoranları ile biliniyor. Dünyanın en büyük insan yapımı adalarından biri olan Palm Jumeriah'a, anakaradaki tramvay sistemine bağlanan gövdeden geçen monoray sayesinde ulaşım oldukça kolay. Ziyaretçi rekoru kıran yapay çeşme Palm Fountain'ın evi olan The Pointe'de yemek yemek, burada yapılacak en akılda kalıcı aktivitelerden biri.

DÜNYANIN EN YÜKSEK BİNASI: BURJ KHALIFA

828 metre yüksekliğindeki Burj Khalifa, dünyanın en yüksek binası ve Dubai'nin mutlaka görülmesi gereken yerlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Bu görkemli bina şehrin tam kalbinde yer alıyor ve gece gündüz bir aktivite merkezi olarak turistleri kendine çekiyor. 124'üncü kattaki seyir terasından şehrin mükemmel manzarasını yakalayabilir veya At The Top Sky Lounge'da bir şeyler yiyebilirsiniz. Özel günler için At.mosphere'de, Avrupa esintileri eşliğinde kaliteli bir yemekle ya da dünyanın en yüksek salonu olan The Lounge Burj Khalifa'da bir gün batımı seansıyla kendinizi şımartmak isteyebilirsiniz.

ALIŞVERİŞİN KALBİ

Her yıl 100 milyondan fazla ziyaretçiyi ağırlayan, dünyanın en çok ziyaret edilen perakende ve yaşam tarzı destinasyonu olan Dubai Mall, kapladığı 1 milyon metrekareden fazla alan ile eşi benzeri olmayan bir alışveriş deneyimi vaat ediyor. Galeries Lafayette ve Bloomingdale's de dahil olmak üzere bin 200'den fazla perakende satış mağazasına, 200'den fazla uluslararası yemek alternatifine ve ailelerin eğlenmesi için çok çeşitli eğlence alanlarına sahip olan alışveriş merkezi için gezinizin bir gününü ayırmak dahi yeterli olamayacak.

DUBAI MIRACLE GARDEN

Dünyanın en büyük doğal çiçek bahçesi Dubai Miracle Garden'da 'çiçek harikası' bir gezi sizi bekliyor. 72 bin metrekarelik park, tamamen renkli çiçek sergilerine dönüştürülmüş etkileyici bir görsel şölen ile misafirlerini karşılıyor. Farklı sergiler boyunca kendinizi 50 milyondan çiçeğin arasında kaybolurken bulabilirsiniz. Yakındaki Dubai Kelebek Bahçesi'ndeki 15 binden fazla farklı kelebek türü ise görülmeye değer.

TARİHİN İZİNİ SÜRÜN

Şehir, keşfedilecek zengin ve etkileyici bir kültüre sahip. Modern gelişmeler, Dubai Creek'in güzel bir örneği olduğu eski kuruluşlara çağdaş bir dokunuşu sunuyor. Şehrin kalbinde yer alan bu tuzlu su halici, Bani Yas Kabilesi'nin ilk yerleşimlerini kurdukları orijinal alanda yer alıyor. Yolunuz buraya düşerse mutlaka geleneksel abra yolculuğu yapın. Daha sonra, Dubai'yi yerel gibi deneyimlemek için altın, baharat ve tekstil pazarlarının bulunduğu labirent gibi ara sokaklarda alışveriş yapabilirsiniz.

GİZEM DOLU BİR ÇÖL MACERASI

Dubai şehir merkezinden arabayla 20 dakikadan daha az bir mesafede, gezginleri gizem dolu Arap çölü bekliyor. ATV ve kum sörfü gibi heyecan verici aktivitelerle tamamlanan Dubai tarzı bir çöl safarisine çıkmayı ihmal etmeyin.

EN ÇOK OKUNANLAR