USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sektörler

14 Haziran 2023 10:04

Türkiye ve Avrasya'nın en büyük kozmetik fuarı 18. BeautyEurasia için geri sayım başladı

15-17 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek Türkiye ve Avrasya'nın en büyük kozmetik fuarlarından BeautyEurasia, yerli ve yabancı katılımcılar ile sektör profesyonellerini buluşturmak için gün sayıyor. 18'incisi düzenlenecek olan BeautyEurasia-Uluslararası Kozmetik, Güzellik ve Kuaför Fuarı, lider sektör ve iş birliği platformu olma özelliğini taşıyor.

Türkiye ve Avrasya'nın en büyük kozmetik fuarı 18. BeautyEurasia için geri sayım başladı

Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörleri için fuarlar düzenleyen ICA Events tarafından organize edilen ve Avrasya pazarına açılan en önemli kapılardan biri olan, dünyanın dört bir yanındaki üretici ve tedarikçilerin ürün, hizmet ve teknolojilerini bir araya getiren BeautyEurasia, 3 gün boyunca yerli ve yabancı ziyaretçilerini ağırlayacak.

Geçtiğimiz yıl 26 ülkeden 341 firma ve 129 ülkeden gelen 17.406 sektör profesyonelini bir araya getiren fuar, bu yıl da yoğun ilgi görüyor. Güzellik sektörünün uluslararası buluşma noktası BeautyEurasia, iş ve iş birliği fırsatları sunarken, dünyanın önde gelen birçok seçkin kozmetik ve güzellik markasının en yeni ürünlerine de ev sahipliği yapacak.

2023 yılının ilk çeyrek döneminde ihracatı 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 27,1 artan ve 652.3 milyon dolara yükselen kozmetik sektöründe, BeautyEurasia güçlü bölgesel ağı ile Türkiye için yeni iş, ortaklık ve ihracat fırsatları yaratıyor. İlk çeyrek dönemindeki ihracat artışının sağlanması ve Türkiye'nin kozmetikte önemli bir üretim ülkesi olarak öne çıkmasıyla katılımcılar tarafından daha yoğun ilgiyle karşılanan fuarın ziyaretçi sayısının da geçen yıla oranla artması bekleniyor.

Geçtiğimiz yıllarda fuara gösterilen ilgiden çok memnun olduklarını dile getiren Fuar Direktörü Filiz Mehmedova, merakla beklenen fuar için görüşlerini dile getirdi: "Bu fuar katılımcıların marka bilinirliklerini arttırmasının yanı sıra, firmaların birebir rakiplerini ve sektör trendlerini gözlemlemesine olanak sağladığı gibi, potansiyel müşterilere de doğrudan erişim imkanı sağlayarak, tüketici tarafına deneyim fırsatı sunuyor. BeautyEurasia'da öncelikli hedefimiz şirketlerin stratejilerini ve yeniliklerini gözlemleme fırsatı bulmalarına zemin hazırlayarak, geçen yıl elde edilen 400 milyon Euro'luk iş hacmini yükselterek sektör dinamiğinin hızlanmasına ve büyümesine katkıda bulunmak. BeautyEurasia 2023 edisyonunda, davetli alım heyeti programının seçkin profesyonellerini ve fuar katılımcılarını daha verimli bir etkileşim yaratmak adına bir araya getirdiği özel bir networking tekne partisi de gerçekleştireceğiz."

ONLINE DAVETİYE İÇİN TIKLAYINIZ

FUARA YABANCI ALIM HEYETİ İLGİSİ ÜST DÜZEYDE

BeautyEurasia bu yıl VIP davetli alım heyeti programı kapsamında Avrupa ve Orta Doğu başta olmak üzere, 70 ülkeden 600'ün üzerinde profesyonel satın almacıyı ağırlayacak. Bu program ile katılımcılar, çok sayıda uluslararası üst düzey alıcı ile bir araya gelerek yeni tedarik sağlama, iş geliştirme ve ortaklık kurma imkânı bulacaklar.

Sektörün en önemli ticari platformlarından birisi olan fuara Rusya, Fransa, Bulgaristan, Yunanistan, Hindistan, İtalya, İsviçre, Ukrayna, Japonya ve Çin gibi ülkeler başta olmak üzere toplamda 450'ye yakın yerli ve yabancı firma katılım sağlayacak.

EN ÇOK OKUNANLAR