USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sektörler

19 Haziran 2023 13:43

Systemair sürdürülebilir iklimlendirme ile sürdürülebilir bir gelecek vadediyor

sürdürülebilirlik stratejisini Birleşmiş Milletler'in belirlediği kalkınma amaçlarındaki 10 maddeyi sahiplenerek ve Paris Anlaşması'nda belirtilen temel hedefleri göz önünde tutarak planlayan Systemair, etkin kaynak yönetimiyle karbon ayak izini düşürmeyi ve gelecek nesillere sürdürülebilir bir yaşam bırakmayı hedefliyor.

Systemair sürdürülebilir iklimlendirme ile sürdürülebilir bir gelecek vadediyor

Havalandırma ürünleri ve çözümleri geliştiren, üreten ve pazarlayan Systemair, Türkiye'nin en büyük havalandırma şirketleri arasında yer alıyor. Türkiye pazarına verdiği hizmetlerin yanı sıra çevre coğrafyalara da ihracat yapan şirketin üretimini yaptığı ürünler arasında; fanlar, klima santralleri, hava perdeleri, ısıtma ürünleri ve soğutma ürünleri yer alıyor. Sürdürülebilirlik anlamında doğaya ve enerji kaynaklarına sahip çıkan bir mekanizma ile hareket eden şirketin bu konudaki çalışmaları hakkında bilgi veren Systemair Türkiye Genel Müdürü Ayça Eroğlu; malzeme seçimi, üretim yöntemleri ve lojistik gibi parametreleri bir bütün olarak ele aldıklarını belirterek şunları ekledi: "Emniyetli ve sağlıklı iş ortamları, yeni malzemeler, çevreyle dost imalat süreçleri ve ürün geliştirme gibi süreçleri her zaman sürdürülebilirlik ilkesinin gereğini yerine getirecek şekilde değerlendiriyoruz. Üretimimizi ise Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik anlamına gelen LEED Gold Sertifikasına sahip fabrikamızda gerçekleştiriyoruz."

HEDEF, 2025'E KADAR SERA GAZI EMİSYONLARINI AZALTMAK

Üretimde ve ofislerde oluşan atıkları kaynağında ayrıştırarak Sıfır Atık Belgesi alan bir şirket olarak Döngüsel Ekonomi Platformu'na dahil olduklarını belirten Eroğlu, böylece Türkiye Materials Marketplace'de yer alarak sınırlı kaynakların ekonomi içinde tekrar kullanılarak değer kazanmasını amaçladıklarını söyledi. Eroğlu, aynı amaç doğrultusunda fabrika ve ofislerde verimli ısıtma ve soğutma sistemleri, ısı yalıtımı, atıktan ısı geri kazanım sistemleri gibi uygulamalar hayata geçirdiklerini belirterek ekledi: "Ofis ve fabrika alanlarında tüketilen içecek ambalajlarını RVM Systems makineleriyle toplayarak yüksek kalitede hammaddeye dönüştürülmesi için ileri dönüşüme gönderiyor, her ay 10 bin adet plastik ambalajın denizleri kirletmesine engel oluyoruz. Dilovası'nda her gün ortaya çıkan yüzlerce kilogram atık metal sacların bir kısmını geri dönüşüme gönderiyor, bir kısmı ile de farklı objeler tasarlanmasını sağlıyoruz."

Sürdürülebilirliği sosyal çalışmalarında da öne çıkaran şirket, son olarak düzenlediği çocuk şenliğinde çocukların yanlarında getirdikleri pet şişe ve kapaklarla heykel inşa etmelerini sağlayarak ileri dönüşüm ve sürdürülebilirlik konusunda farkındalık sağladı. Eroğlu'ya göre tüm bu çalışmaların amacı 2025 yılına kadar tüm ofis ve üretim operasyonları ile lojistik süreçlerinden kaynaklanan sera gazı emisyonlarını azaltmak olacak.

ÜRETİM SÜREÇLERİNİ İYİLEŞTİRECEK ÇIKTILAR SUNAN ÖDÜLLÜ PROJE

Systemair Türkiye olarak Yaşam Döngüsü Değerlendirme metodu ile Türkiye'de kendi sektöründe ürünlerinin yaşam döngüsü boyunca yarattığı etkileri belirleyen ilk firma olduklarını belirten Eroğlu, bu çalışma ile veri merkezi soğutma cihazları üretim ve kullanım aşamalarında yüksek enerji ve ham madde gereksinimi olan süreçleri belirlemeye ve etkilerini hesaplamaya yardımcı olduklarını belirtti. Eroğlu, "Bu projemiz ile veri merkezi soğutma cihazımız Geniox Tera başta olmak üzere Systemair Grup genelindeki birçok ürün ve üretim sürecinin çevresel etkilerini hesaplayabiliyoruz. Üstelik bu projemizin bizim için çok bir önemli yanı daha var. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve İstanbul Teknik Üniversitesi ana desteğinde Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği'nin gerçekleştirdiği VIII. İstanbul Karbon Zirvesi'nde Düşük Karbon Kahramanı ödülünü aldık. Bu ödül yapacağımız öncü çalışmalar için önemli bir motivasyon kaynağı oldu" dedi.

EN ÇOK OKUNANLAR