USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sektörler

15 Ekim 2021 16:44
Umut Çelik

Sigorta sektörü, dijitalleşmede dünyadan pozitif ayrışan bir süreç yaşıyor

Monopoli Sigorta tarafından kurulan “Monopoli İle Değer Katanlar Platformu”'nun lansmanında konuşan Monopoli Sigorta Kurucu Ortağı Erol Esentürk "Salgın döneminde Türk sigorta sektörü olarak, hem teknik karlılıkta, prim büyümesinde hem de dijitalleşme anlamında dünyadan pozitif ayrışan bir süreci yaşıyoruz" dedi.

Sigorta sektörü, dijitalleşmede dünyadan pozitif ayrışan bir süreç yaşıyor

Yeni dünya düzeninde fayda yaratan marka olmak artık bir var olma zorunluluğu. Markaların sürdürülebilirliği için başta kendi sektörleri olmak üzere tüketicilerine ve çalışanlarına değer katan işler yapması gerekiyor. Çünkü artık yeni dünya düzeni ortak değer birlikleri etrafında şekillenecek. İşte bu bilinçle Monopoli Sigorta tarafından kurulan "Monopoli İle Değer Katanlar Platformu"'nun lansman etkinliği geçtiğimiz Çarşamba günü gerçekleşti. Lansmanda platformun misyonundan bahseden Monopoli Sigorta Kurucu Ortağı Erol Esentürk "Yeni dünyada markaların sürdürülebilirği için kendi sektörlerinde değer katan, fayda sağlayan projeler üretmesi geleceğe yapılan en önemli yatırım olacaktır. Biz de bu bilinçle yola çıkarak "Monopoli ile Değer Katanlar Platformu"nu kurduk. Bu çerçevede, paydaşlarımızla ve iş ortaklarımızla bir araya geleceğimiz, tecrübe ve fikir paylaşımında bulunacağımız, projeler üreteceğimiz bir platform oluşturmayı hedefledik. Öngörülemeyen riskleri öngörebilenlerin tecrübeleri ışığında, hem iş hayatımızın hem dünyamızın hem doğanın daha sürdürülebilir hale gelmesi için fikir paylaşımları gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

Salgının etkilerinin ortadan kalkmasıyla poliçe sayılarında bir azalma beklemediklerini anlatan Monopoli Sigorta Kurucu Ortağı Erol Esentürk, salgın karşısında sağlığa karşı artan bilincin, sigortalıları gelecekte de bu hizmeti almaya yönelteceğini ve dolayısıyla sağlık sigortaları da gelişerek daha ileri noktalara ulaşacağının altını çizdi.

SEKTÖR PANDEMİDE ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYDU

Pandeminin görüldüğü ilk günden itibaren elini taşın altına koyan sigorta sektörü, sağlık sigortalarında Covid-19'u da teminat altına aldığını ifade eden Esentürk "Tamamlayıcı Sağlık sigortası ve Özel Sağlık Sigortası poliçesi sahibi bireysel ve kurumsal sigortalılar bu güvenceye sahip oldu. Yurtdışı seyahatlerinde de mağduriyetler yaşanmaması için 'yurtdışı seyahat sigortalarında da Covid-19 teminatı eklendi. Salgının etkilerinin ortadan kalkmasıyla poliçe sayılarında bir azalma beklemiyoruz. Sağlık sigortasında sigortalıları sisteme dahil etmek konusunda büyük sıkıntılar yaşıyorduk. Çünkü maliyetler çok yüksekti. Ancak bu hizmeti alan sigortalılarımız, aslında bizim gönüllü marka elçilerimiz oldu. Sigortalıların memnuniyet düzeyi arttıkça yeni sigortalılar sisteme dahil oldu. Salgın karşısında sağlığa karşı artan bilinç, sigortalıları gelecekte de bu hizmeti almaya yöneltecek. Dolayısıyla sağlık sigortaları da gelişerek daha ileri noktalara ulaşacak" dedi.

Salgın döneminde Türk sigorta sektörü olarak hem prim büyümesinde hem teknik karlılıkta hem de dijitalleşme anlamında dünyadan pozitif ayrışan bir süreç yaşadıklarını ileten Monopoli Sigorta Kurucu Ortağı Erol Esentürk "Çift haneli büyüme rakamları ve son yıllarda diğer sektörlere göre daha yüksek büyüme oranlarıyla, reel büyümelerle başarı grafiğini yükseltmeye devam ediyoruz." diye konuştu.

DÜNYADAN POZİTİF AYRIŞIYORUZ

Yapacak daha çok iş, gidilecek daha çok yol olduğunu aktaran Monopoli Sigorta Kurucu Ortağı Erol Esentürk "Dünyayı ve Avrupa'yı yakalamakta özellikle son yıllarda aşama kaydettik. Bu süreç önümüzdeki 10 yılda hızlanarak devam edecek. Salgın döneminde Türk sigorta sektörü olarak, hem teknik karlılıkta, prim büyümesinde hem de dijitalleşme anlamında dünyadan pozitif ayrışan bir süreci yaşıyoruz" dedi.

HAYAT HIZLA DİJİTALLEŞTİ

Pandemi ile birlikte uzaktan çalışmayla birlikte hayatın hızla dijitalleştiğine vurgu yapan Esentürk "Satın alma yolculuklarının çoğu artık dijitalde başlamaya başladı ve bunun devam etmesini bekliyoruz. Özellikle son yıllarda dijitalleşmenin getirdiği riskler arttı. Bu yönde sektörün dünya sigortacılığında gelişmiş ülkelerdeki örnekleri yakından takip ederek ülkemiz sigortacılığını bu yönde çözümler sunmaya başlayan sigorta şirketler var ve bu yönde sigorta talebi her geçen gün artmaya başladı"

İNTERNET ÜZERİNDEN SATIŞLAR ARTTI

2020 yılında pandeminin etkisiyle internet üzerinden sigorta satışı da önemli ölçüde artış gösterdi. Geçen yıl online platformlarda sigorta satış oranı yüzde 1.63 seviyesindeyken bu yıl yüzde 2.31'lik paya ulaştı. Online platformlarda yine geçen yıla oranla kasko sigortası prim üretimi yüzde 21, zorunlu trafik sigortası prim üretimi ise yüzde 47 oranında arttı.

EN ÇOK OKUNANLAR