USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sektörler

16 Ocak 2023 15:41

'Hafele Concept' formatı yurt dışına açılıyor

Hafele Türkiye, geliştirdikleri 'concept' formatını yurt dışına ihraç edecek.

'Hafele Concept' formatı yurt dışına açılıyor

'Concept' formatının yurt dışına ihraç fikrinden bahseden Hafele Türkiye İcra Kurulu Başkanı Hilmi Uytun, "Bizim bir bütün olarak konutta yakaladığımız Hafele Concept, dünyanın başka hiçbir yerinde yok. Bu fikrimizi dünyaya ihraç edeceğiz

Salgının ardından ortaya çıkan savaş nedeniyle Türkiye'nin temel ihracat pazarı olan Avrupa'da bir duraksama yaşandığını dile getiren Uytun, genel olarak tüm dünyada da enflasyonist ortam paralelinde resesyon işaretleri görüldüğünü söyledi.

Uytun, Türkiye özelinde ise nüfusun çok genç olduğunu ve yabancıların konut sektörüne ilgisinin sürdüğünü ifade ederek, "Türkiye, şu anda nispeten ucuz fiyatlarla alışveriş cenneti. Yabancıların ilgisi de canlı. Bu resesyon ortamında Türkiye ile ilgili endişem yok, diğer ülkelerden daha az etkileneceğimiz belli." diye konuştu.

"KONFOR İSTEYEN HAFELE CONCEPT'İ TERCİH EDİYOR"

2022 yılında vitrifiye ürünlerini Türkiye'de müşterilerin beğenisine sunduklarını anımsatan Uytun, u sayede evde mutfak, banyo ve tuvalet tasarımının uyumlu hale geldiğini, tüm evi bir kombin gibi tasarlama imkanı sunduklarını kaydetti.

Renk seçeneklerinin de çok fazla olduğunu ve bu anlamda kadınların özgürlüğünü artırdıklarını vurgulayan Uytun, "Bir konut alınacaksa Hafele Concept'in imkanlarını gören tüketici, 4 milyon liralık bir ev için 25 bin lirayı da gözden çıkarabiliyor ve tercihini konfor olanağı daha fazla olan Hafele Concept'ten yana kullanabiliyor." dedi.

2 MİLYAR AVRO AR-GE YATIRIMI

Hafele'nin 2022'de küresel çapta 2 milyar avroya yakın tasarım ve AR-GE'ye yatırım yaptığını belirten Hafele Türkiye İcra Kurulu Başkanı Hilmi Uytun şunları kaydetti:

"Bu yıl nisan ayı gibi beyaz eşyanın da Türkiye'de lansmanını yapacağız. O zaman bir konutta kapı kolundan beyaz eşya düğmelerine kadar uyum yakalanacak. Baktığımızda Türk müteahhitleri dünyada ön sıralarda yer alıyor. Mobilyada da çok büyük ihracatçıyız. Biz de Hafele Türkiye olarak yarattığımız konseptimizi tüm dünyaya ihraç edeceğiz. Hafele Concept formatı, Türkiye üzerinden dünyaya yayılacak. Bizim bir bütün olarak konutta yakaladığımız Hafele Concept, dünyanın başka hiçbir yerinde yok. Türkiye ekibi olarak yaptığımız araştırmalar sonucu tüketici beklentileriyle yarattığımız bu fikir çok beğenildi. Bu fikrimizi dünyaya ihraç edeceğiz. Global çapta Hafele markası içinde Türkiye olarak çok iyi durumdayız ve 2023'te muhtemelen dünyada ilk 3'te yer alacağız."
EN ÇOK OKUNANLAR